МИСТЕРИЈА! АМЕРИКА ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАЛА: Шта то Руси знају када шаљу брод за постављање цеви на дну мора у Египат

MISTERIJA! AMERIKA OVO NIJE OČEKIVALA: Šta to Rusi znaju kada šalju brod za postavljanje cevi na dnu mora u Egipat

4 marta 2020

Brod „Akademik Čerski“ u vlasništvu „Gasproma“, koji može pomoći u izgradnji gasovoda „Severni tok 2“ je zaplovio prema egipatskoj luci Suec, objavili su portali za praćenje položaja brodova „Marin Trafik“ i „Veselfinder“.

Prema podacima portala „Veselfinder“, brod „Akademik Čerski“ bi u novo odredište mogao da uplovi okvirno 25. marta.Brod za postavljanje cevi po dnu mora, koji je krenuo iz luke Nahodki početkom februara, prethodno je krenuo u Singapur gde je trebalo da doplovi 22. februara. Međutim, 24. februara, ne stigavši do ove luke, brod je promenio pravac i uputio se ka Kolombu, luci i prestonici Šri Lanke.

Ruski ministar energetike Aleksandar Novak je u decembru prošle godine izjavio da je korišćenje „Čerskog“ jedna varijanta završetka izgradnje „Severnog toka 2“, ali da je za dodatnu pripremu ovog broda za to potrebno neko vreme.

Podsetimo, krajem prošle godine američki predsednik Donald Tramp potpisao je vojni budžet koji predviđa sankcije protiv gasovoda „Severni tok 2“ i „Turskog toka“.

Sjedinjene Američke Države zahtevale su da kompanije koje polažu cevi za gasovode odmah prestanu sa radom. Švajcarska građevinska kompanija „Olsiz“ povinovala se zahtevima SAD.

Prema rečima portparola kompanije „Nord strim 2 AG“ za završetak izgradnje gasovoda ostaje da se položi oko 160 kilometara cevi na dva kraka.

KOMENTARI5 komentara

 1. M says:

  Rusi su započeli izgradnju cjevovoda"Sjeverni tok-2"a da nisu bili sposobni izgraditi ga-završiti sami!Genijalno!Tako da je sad i ovaj potez sigurno opet genijalan!Vjerovatno misle da će ubrzo tu transportirati svoje ugljikovodike!Ja bih rekao da će prije tu ubrzo biti veliki rat!

  • doktrina soka says:

   Rat je prisutan,ali ne bombama vec za strateske tacke bogate ugljikovodicima.Tako se to radi NS2 je gotov a sada Rusi zapocinju kopanje u mediteranu naravno uz podrsku svojih vojnih resursa.Pa ko voli neka izvoli.

 2. M says:

  ...naravno da se USA čudi!Ako se ja čudim,kako se ne bi čudila USA!?!

 3. E.Lirsch says:

  Ja "cenim" da ce SEVERNI TOK-2 da die do Egipta pa sad "car" pocinje sa druge strane sa izgradnjom. Dok se svet nas'o u cudu!

  • Milan says:

   Odavno cenim da si car nepismenih budala. Ne misliš valjda da brod može da plovi po suvom ili da bude vučen po suvom, i to takav veći i teži brod. Brod je krenuo iz Rusije Primorski kraj luka Nahotka zaliv Petra Velikog Japansko more, ušao u Tihi okean i plovio ka jugu. Već je završio plovidbu kroz Tihi oken i kroz severni deo Indijskog okeana te ušao je u Arabijsko more. Otprilike prešao je blizu pola puta do Baltika. Zima je te u ovo vreme najsigurnija plovidba za taj brod je kroz Suec do Sredozemnog mora i Atlantskog okeana, a zatim na sever ka Baltiku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *