„Мистериозни објекат“ снимљен изнад Раковице? (ВИДЕО)

„Misteriozni objekat“ snimljen iznad Rakovice? (VIDEO)

11 avgusta 2016

nlo-Thinkstock_620x0Meštani beogradske opštine Rakovica tvrde da ovo nije retka pojava na „njihovom delu neba“, ali da za „narandžaste lopte“ nemaju objašnjenja.

Kako kažu, lopte se na nebu pojavljuju pojedinačno, ali i u formacijama. Potpuno bešumne, kreću se pravolinijski i vidljive su čak i kada im se „ugasi sjaj“.

Takođe, ove sjajne lopte viđene su i iznad Kalemegdana, Kragujevca, Niša, Novog Sada..

NASA je svojevremeno dala objašnjenje za ove „vatrene lopte“: U pitanju su meteori koji su veoma spori, pogađaju vrh atmosfere brzinom manjom od 15 kilometara u sekundi, naglo usporavaju i raspadnu se na pedesetak kilometara od površine zemlje.

Međutim, niko od građana ko je uočio ovu leteću pojavu na nebu, nije primetio nikakvo raspadanje, niti eksploziju, niti da su lopte padale na tlo.

Pre četiri godine zabeležen je snimak lopti u Kragujecu na kom se jasno vide dve lopte kako lete horizontalno, da bi se u nekom momentu pojavilo još identičnih objekata koji su se međusobno mimoilazili.

Na internetu se može pronaći na stotinu zapisa o ovim neidentifikovanim letećim objektima čiji su svedoci bili i piloti savezničke i nemačke avijacije za vreme II svetskog rata. Na osnovu njihovih svedočenja ove narandžaste lopte su dobile i zvaničan naziv „UFO Foo fighters“.

Pogledajte video snimljen iznad Rakovice:

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *