Многи политичари у БиХ одбијају да терористе назову правим именом

Многи политичари у БиХ одбијају да терористе назову правим именом

21 новембра 2015

1419Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач каже да многи утицајни политичари у БиХ неће да кажу правим именом ко су терористи у БиХ и ко су они који врше кривична дела тероризма.

Драган Лукач каже да се зна који су то покрети, не само у БиХ већ у целом свету, терористички, али истиче да, нажалост, неки политичари у БиХ не називају ствари правим именом, преноси портал Независне новине.

Нагласио је да се у Министарству унутрашњих послова Републике Српске вехабијски покрет сматра опасношћу за БиХ, и додао да њихова идеологија сеје зло свуда, а што се види из разних информација које долазе из света, као и да сами припадници тог покрета „рекламирају своју идеологију зла“.

Лукач истиче да је време да се пробуде сви политичари и да означе те који припремају терористичке акте у којима се убијају невини људи на било којем месту и у било које доба без икакве селекције и на све могуће начине.

Наводи да се у БиХ, на основу извршених терористичких напада, већ може рећи ко су ти терористи, као и ко су потенцијални терористи.

„Координација између свих безбедносних структура у БиХ треба да буде боља. Ударна група јесте на папиру и оператива група јесте на папиру. Та ударна група, не знам ко јој је дао такав назив, састављена је од министара, док је по мени битна оперативна група, јер оперативци су ти који прикупљају информације са терена и раде на терену“, каже Лукач.

Истиче да МУП Српске није имао никаквих информација о лицу које је извршило терористички напад у Рајловцу, нити је о њему добио било какве податке ни од једне безбедносне агенције.

„Након првих информација одмах сам знао да је реч о тероризму, јер ако неко уђе у неки објекат и насумице убија људе, то не може бити ништа друго него тероризам“, истакао је Лукач.

Говорећи о нивоу безбедности, рекао је да већ након Зворника ништа више није исто, те навео да се након Рајловца припадницима полиције шаљу депеше са упутствима.

„Наша полиција у својим објектима и у колима има дуго оружје са овлаштењима да га употреби у заштити живота људи или њихове имовине од напада“, нагласио је Лукач.

(РТС)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u