MONSTRUM: Udario Tijanu kolima, pa je mučki ubio

MONSTRUM: Udario Tijanu kolima, pa je mučki ubio

7 avgusta 2014

tijana-juric-fb--nestala-28_310x186Mesar Dragan Đurić (1980) iz Beograda, koji živi u Surčinu, ubio je Tijanu Jurić, potvrdio je ministar policije. Nesrećnu devojčicu prvo je udario kolima.

On je udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj kad je tražila pomoć, uhvatio je za vrat, uvukao u autol, odvezao kod Sombora, ubio i zakopao, rekao je ministar.

Na konferenciji za novinare povodom ubistva petnaestogodišnje Tijane Jurić rekao je da će se tek utvrditi, nakon obdukcije, da li je Tijana bila i silovana.

„Na žalost ispunile su se naše najgore slutnje… Policija je juče uhapsila monstruma koji je počinio ovo delo… Zbog ovakvog monstruma i dela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu„, rekao je Stefanović.

Istraga je dosad pokazala da ubica nije imao saučesnika, a ministar je istakao da uhapšena osoba „nije pokazivala nikakve znake kajanja“.

„Kada smo utvrdili o kome se radi, započeli smo opservaciju u kasnim prepodnevnim satima, a on se nalazio u svojoj mesari, sekao meso, ponašao se kao da se ništa nije desilo. I u daljem toku dana bilo je primetno potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, bilo kakvog ljudskog ponašanja“, rekao je ministar.

On je dodao da je dat nalog da se lice privede iako nije davao znake da je sumnjiv, nadajući se da će Tijana biti pronađena živa u njegovoj kući.

Uhapšeni je ispitan i na poligrafu, gde je pao na svim pitanjima, a u narednom delu obrade priznao je delo i odveo policiju do mesta gde je bilo telo.

Nije od ranije poznavao Tijanu, nije bilo međusobne komunikacije i, bez namere da olakšavam, ne možemo da tvrdimo da je ovo danima pripremao, iako ne kažem da nije pripremao tog dana“, rekao je ministar.

Ministar je rekao da je osumnjičeni za svirepo ubistvo imao neke manje prestupe, ali ništa slično ovome, a dodao je i da je u pitanju veoma krupan čovek, oko dva metra visine i sto kilograma težine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Dragan says:

    Zalosno i jadno. Da jedan relativno mlad covek, u najboljim godinama svoga zivota i zrelosti, moze to jest mogao je da uradi ovako nesto. Nesrecna mlada devojka je mogla verovatno da prezivi, a on bi bio osudjen na manju zatvorksu kaznu, ne vecu od dve tri godine. Ovako krvnik, bez duse i savesti, ubacuje je u auto, ubija i njeno telo zatrpava . Strasno. Pitam se da li takav covek ima srce i kako mu je srce. Ima li dece, ima li sestru , brata, rodjake njenih godina. Mogao je spasti devojcin zivot svakako ali u tom neljudksom bicu nije bilo trunke covecnosti i samilosti, saosecaja za druge ljude. I dok mi knedla klizi jedva kroz grlo , kroz glavu mi prolaze misli , kako bi lep bilo da je zakon drugaciji. U ovakvim slucajevima je i smrtna kazna milost. Trebalo bi ga izlagati takvim mukama dok se celo njegovo bice ne potrosi, a dusa prokletnika ode u pakao. Saucesce porodici preminule-ubijene , devojcice.

  2. ZoranM says:

    Tijana, dete drago, neka Ti je večni mir na onom svetu! Ne mogu racionalno da objasnim koliko sam i zašto toliko potrešen onim što Ti se desilo. Valjda zato što predstavljaš paradigmu nedužne mladosti koja plaća cenu prošlosti. Moje srce tuguje za Tobom i za generacijama koje rastu u ovom beščašću. Zlotvor je jedan od mnogih posledica iz senke dešavanja devedesetih godina prošlog veka. On je tada bio tinejdžer i napajao se grozomornim informacijama sa bojišta raskrvavljene Jugoslavije, sa strahotnim posledicama krvavog bratoubilačkog građanskog rata, sa padom svih moralnih kriterijuma i etičkih vrednosti. Kad se tome dodaju i individualne urođene psihičke sklonosti, eto svima nama nerešivih problema. A takvih problema je u zemlji Srbiji tušta i tma. Malo optimizma: rešenje postoji i ono je pred nama. Ali moraju se ispuniti određeni preduslovi. Prvi i osnovni je da zemlja (Srbija) stane na zdrave ekonomske noge. Zatim sledi moralni, vaspitno-obrazovni i kulturni preporod u koji se mora ulagadi dugoročno. I od trenutka kada se pokrene ovaj proces, potrebno je najmanje 20-30 godina da se vide rezultati. Sa istorijske distance to vreme je ništavno. Neka nam je i Bog na pomoći!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *