МОЖЕ ЛИ ИКО У ЕВРОПИ ДА ЗАУСТАВИ ДИВЉАЊЕ Албанаца по српском Косову и Метохији?

MOŽE LI IKO U EVROPI DA ZAUSTAVI DIVLJANJE Albanaca po srpskom Kosovu i Metohiji?

3 juna 2016

profimedia-0208258348-620x350Piše: Miloš Kordić

Svakodnevno gledamo, slušamo i čitamo vesti, članke, reportaže, komentare… o divljanju i teroru Albanaca, da ne kažem Šiptara, nad ono preostalih Srba po srpskom Kosovu i Metohiji!? I ne samo da to gledamo… mi, ovde, u Srbiji, i ono Srba po KiM-u, nego to gledaju… i u Evropi, i u Sjedinjenim Državama i svagde gde to koga uopšte i interesuje. I niko da mrdne prstom. Da kaže: pa dokle, ljudi moji!?

Dokle to tako u Evropi – kolevci nečega što se zove demokratija?

Dokle to tako u Evropi koja se busa u junačke kolonijalne grudi svojim nekakvim vrednostima koje malo ko vidi u stvarnom životu: možda je to haos u Francuskoj, odnos prema migrantima, iživljavajući kriterijumi za one koji čekaju na prijem u njenu Evropsku uniju, podaništvo Americi, sankcije Rusiji, učestvovanje u svim bestijalnim američkim i njihovim (evropskih država članica) natovskim ratničkim kampanjama širom sveta, gde se mrtvi broje stotinama i stotinama hiljada, igranje vatrom ispod ionako već odavno pripremljene potpale trećeg svetskog rata, verovatno rata s posledicama sudnjeg dana po čitavu planetu Zemlju itd?

Dokle to tako – pa i u toj i takvoj Evropi!? Na njenom tlu.

A zbog njih su, tih Albanaca, SAD, Evropa i njihov Nato 78 dana nemilosrdno bombardovali Srbe, Crnogorce i ostalo stanovništvo po bivšoj SR Jugoslaviji. Bombardovali i ubijali i verovatno mnoge za „vijek vjekov“ ubili osiromašenim (šilo osiromašenim!) uranijumom.

A zbog njih su ovde rušeni mostovi, bolnice, škole, dečji vrtići, fabrike, rafinerije, državne zgrade, televizijske zgrade, pruge, čitave gradske četvrti…

A zbog njih su raketirane železničke kompozicije i paljeni autobusi s putnicima.

A zbog njih su ubijana deca po čitavoj tadašnjoj SR Jugoslaviji.

A zbog njih su ubijani novinari.

A zbog njih su vađeni i prodavani po belom svetu organi Srba.

I Amerikanci, i Nato, i Evropljani, i oni, ti Albanci, oteraše više od 200.000 Srba, Crnogoraca, Goranaca, Roma i ostalih nealbanaca sa svojih vekovnih ognjišta, sa svoga srpskog Kosova i Metohije. Oteraše ih da se nikad više ne vrate. A u Srbiji ih prozvaše „interno raseljeni“!

Oni su, ti Albanci, došli od kojekuda, vekovima se spuštali niz prokletijske urvine, bespogovorno se potčinjavali osmanlijskom osvajaču i prihvatali njegovu veru (a bili su nevernici), otimali od starosedelaca Srba zemlju, pljačkali, palili, uništavali sve što po starom srpskom Kosovu i Metohiji beše srpsko. I mnogo toga činiše i dobiše zahvaljujući i vlastima Srba i komunističkim vlastima…

Oni su jurnuli 17. marta 2004. godine na sve što još beše, što još preosta od svega srpskog.

I ujka Bil im darova državu. Na tuđoj zemlji, na tuđoj kulturi, na tuđim spomenicima vere, na tuđem jeziku, na tuđim planinama, nizinama, rekama i jezerima. Na tuđim rudama. Pod tuđim nebom.

Amerikanci zbog njih režiraše Račak. Amerikanci zbog njih napuniše haške tamnice Srbima. A za njih, te i takve Albance (i njihove Amerikance i ostale natovce, naravno) – ništa.

A oni, ti njihovi Albanci, i dalje divljaju, terorišu. Iz dana u dan ubijaju, otimaju decu, žene i ljude po putevima, sa ulica, prebijaju koga hoće, ruše groblja, spomenike, otimaju imanja, kradu, ulaze u štale i odvode stoku ono preostalih Srba, pale srpska žita, seku srpske šume (prelaze i granicu tzv. kopnene zone bezbednosti i u centralnoj Srbiji seku šume), grade svoje kuće po srpskim imanjima…

A Evropa ćuti. Evropa, kojoj je vlast Borisa Tadića predala iz ruku Ujedinjenih nacija patronat nad tim američkim pobešnjelim nedonoščetom. A njen, evropski KFOR više je jad od nekakve zaštitničke, mirovne vojske nego neko ko bi trebalo zaista da brine, da štiti, da obezbeđuje i Srbima bar donekle normalan život na Kosovu i Metohiji. Naravno da ih ima koji se trude, koji to pošteno i požrtvovno čine, ali ima i onih kojima tu nije mesto. A zna se i kojima.

A Evropa ćuti. A Evropa neće, ne sme, ne može ništa tom američkom nedonoščetu. Jer to američko, natovsko dete ne preza ni od čega, ni pred kim. Ono radi šta hoće, gde hoće, kad hoće, koliko hoće… Ono je zaista miljenik Amerike, Evrope i Nato-a. I, naravno, Turske i još nekih izuzetno moćnih i bogatih arapskih zemalja, čije su aspiracije po Balkanu nesagledive. Osmanlijsko carstvo, kalifati, islamske države… ko bi ga znao šta sve ne.

Ono bi, to njihovo Kosovo, i u Unesko. Nije uspelo. Ali je uspelo u Uefu i Fifu, između svega ostalog što mu je uspelo. I sad se može dogoditi da u kvalifikacionoj grupi igraju Srbija i Kosovo. Himne u Beogradu, himne u Prištini. I đavo neka zna kakav tu Srbiju dron čeka. Pa onda neka neko kaže da politike nema u sportu. I još kako i koliko je ima! Od A do Š je ima!

A pregovori Beograda i Prištine u Briselu traju li traju. Jer i preko pregovora u Briselu Srbija mora da putuje u Evropsku uniju. Još kako mora!

A što rekao naš narod, a Vuk zapisao, povodom toga u Briselu, a ovde ga upisujem tek podsećanja radi: Opravio posao kao Petronije na Braićima. (Iguman u nekakome manastiru priređujući uveče mlađe šta će koji sjutradan raditi, reče nekakome Petroniju: „Ti ćeš, Petronije, sjutra ići na Braiće“. Kad ujutro svane, Petronije ne čekajući da mu iguman kaže zašto će ići na Braiće uzme pušku na rame pa pravo na Braiće; i provedavši onamo čitav dan vrati se pred veče opet u manastir. Kad ga iguman, koji ga je ujutru tražio da mu kaže šta će činiti na Braićima, zapita: „Đe si ti danas, Petronije?“ on mu odgovori: „Išao sam na Braiće kao što si mi ti sinoć rekao“.)

Pa dokle, Petronije!? Dokle taj teror, to divljaštvo na početku 21. veka!? Gde je tu Evropska unija?

Jer to sada, to što Šiptari po Kosovu i Metohiji i dalje čine Srbima, Ameriku i Nato uopšte i ne interesuje kao nekada. Jer oni su to svoje uranijumsko dete stvarali zbog puta ka Rusiji. Zbog Dranga nah Osten. Zbog koga su u knjigama istorije najkrvavijih zločinstava 19. i 20. veka svoja zaslužena mesta našli Napoleon Bonaparta – u ime Francuske, i Adolf Hitler – u ime Nemačke!

Navika je tiranin, kažu Latini.

Pa dokle!?

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI16 komentara

 1. skeptik says:

  "Iz dana u dan ubijaju, otimaju decu, žene i ljude po putevima, sa ulica, prebijaju koga hoće, ruše groblja, spomenike, otimaju imanja, kradu, ulaze u štale i odvode stoku ono preostalih Srba, pale srpska žita, seku srpske šume (prelaze i granicu tzv. kopnene zone bezbednosti i u centralnoj Srbiji seku šume), grade svoje kuće po srpskim imanjima"......nista cudno, to su radili oduvek...procitajte knjigu "Pisma srpskih konzula iz 1898", sve izvestaj do izvestaja sa identicnim dogadjajima, imenima izvrsilaca. Nista se nije promenilo, niti ce ikad.Uvek su bili jaki uz jaceg,prvo uz turke, pa dva puta uz nemce, sad uz amerikance, uvek napadali nejac i uvek u grupi.

 2. Svetislav says:

  To ce raditi sve dotle dok se ne oslobodi Beograd od olosa koji je navikao da im je bolje, tj. postaju bogatiji na srbskim zrtvama! Pa zasto bi onda menjali politiku, i postali Srbi, kad im ovako odlicno ide! Riba od glave smrdi, a ne od reoa sto bi rekao nas narod!

  • VLADIMIR PUTIN says:

   SVETISLAVE UPRAVU SI,BEOGRADJANI SE PONASAJU KAO DA SU NESRBI,I NE ZANIMA IH,STA SE DESAVA SA SRBIMA NA KOSOVU I NA JUGU SRBIJE.POSLEDNJIH 25 GODINA,POSLE PADA SOCIJALIZMA,SRBIMA JE NAMETNUT ZAPADNI SISTEM VREDNOSTI,KOJI SE ZASNIVA SAMO NA STROGOM MATERIJALIZMU I INDIVIDUALIZMU.NIJE VAZNA ZAJEDNICA,DRZAVA I OPSTE DOBRO,VAZAN JE SAMO POJEDINAC SA SVOJIM EGOISTICKIM ZELJAMA,KOMFORIZAM,POTROSACKI MENTALITET.NEOLIBERALNI KAPITALIZAM POSLE PADA SLOBODANA MILOSEVICA JE UNISTIO DUSU SRPSKOGA NARODA!!!OGROMNA JE RAZLIKA IZMEDJU SRBA OD PRE 100 GODINA,KOJI SU PROBIJALI SOLUNSKI FRONT I DANASNJIH SRBA,KOJI IMAJU POTPUNO DRUGACIJU SVEST!!!

 3. Svetislav says:

  @skeptik...Odlican komentar. "Pisma srbskih konzula" opisuje zulume arnauta uz pomoc turska, nad Srbima starosediocima! Domanovic isto, samo sarkasticno opisuje u svom velikom delu satiri "Stradija"!

 4. Taksista NS says:

  Kaki ljjdi taka i Drzava. Drzava lopova i egoista. Kosovo se moze osloboditi. Samo vojno moze se povratiti Kosovo i Metohija. Kritikujte protivnici rata. Samo vam jedno kazem, NE VOLITE VI SRBSTVO, NEGO NOVAC. ZA GODINU DANA KOSOVO SE MOZE OSLOBODITI.

 5. Sale says:

  Nece jos dugo da seru ova siptarska govna...Stizu RUSI....

 6. tinman19 says:

  Pa srbi s Kosova i Metohije jesu interno raseljeni, ne treba ih nitko tako nazvati. Oni su to sami po sebi kada su se raselili u druge krajeve Srbije, znači nisu prešli državnu granicu.Doduše, na Kosovo se više ne mogu vratiti jer je Kosovo u međuvremenu priznato kao država, mogu se vratiti jedino s turističkom vizom.

 7. Jovan says:

  Nema ko da zaustavi divljanje Siptara po srpskom Kosovu i Metohiji. EU I USA podrzavaju to divljanje, a ostatak od drzave Srbije danas je africka kolonija i srbi su najpotlaceniji narod na prostoru ex-yu. Sva zala i sve ratovi koji je su Srbi preziveli poslednjih sto godina ne mogu se meriti sa zlom koji se desilo 5. Oktobra 2000-te kada Mi6 i CIA u Beogradu dovode na vlast kvislinski rezim DOS-a, Djindjica i Kostunicu dve iskompleksirane osobe bolesno zaljubljene u sebe i zeljne da budu vlast. Nijihovo delo i “reformatorski”put Srbije nastvljaju njihove kopije Tadic i Vucic. Pod upravom stranih sluzbi oni razaraju ekonomiju zemlje, a od najbolje vojske na svetu koju nije mogla da porazi ni fasisticka Nato alijansa sastavljena 19 najbogatijih drzava sveta oni ostavljaju samo pocasnu gardu i vojni orkestar da pozdravljaju njihove “velicine”. Srbija je danas razorena, okupirana, bez vojske, gladna, bolesna, populaciono unistena, ubijana osiromasenim uranijumom,i sludjena svakodnevnim bombardovnjem lazima preko televizije “blerovog premijera” i jos gore antisrpske opozicije- skoro mrtva zemlja. Srbi nemaju vast ni u Beogradu, i nema ko ce da zaustavi divljanje ni Siptara, kao i Hrvata, Milogoraca,Muslimana. Oni to znaju i zato se tako i ponasaju.

 8. Ja says:

  Strasan tekst, sve je receno

 9. Bojan says:

  Sve se vi samo uzdajte u Ruse da vam reše probleme koje ste sami napravili.aha Rusi samo čekaju da pomognu nekom koga ne zanima šta mu se u državi dešava i naravno da će oni za njega da ratuju.a dok vi svi gledate PAROVE I KOJE KAKVE FARME,a umesto da preorete tu ološ ka što ste preorali SLOBO,koji je navodno bio to isto,i niste od njega mogli normalno da živite noemalno.eto sad normalno Živite i nemoj slučajno nekome da pada na pamet da se upita što pusti niz vodu 15% teritorije,jer će se tobože naljutiti strani investitori pa nam nikad više neće doći.a vi sada nakon 15 godina gledajte po tv ekranima kako su deca od 19 godina ginula dole da bi sada mudrovali i uživali u krvavo stečenom pravu na demokratski život.SAMO VI LEZITE I ODMORITE.Pozdrav i REPUBLIKE SRPSKE

 10. DRAGANešković says:

  Može, 1244 rezoluciju UN Srpska vojska i Srpska policija ima sva ovlaščenja da uđe na Kososvo i metohiju, naš opšti problem što šiptari kompletno kontrolišu i upravljaju sa svom ZAKONODAVNOJ VLASTI SRBIJE i sa kompletnom IZVRŠNOJ VLASTI SRBIJE. Uspeli su da svoje šiptarsko kopile postave za predesdnika IZVRŠNE VLASTI SRBIJE. Dan danas nisam uspeo da razluči između najvnog Srbina ili glupog Srbina jer proizvod oba trpna stanja beznađa manifestuje isti rezultat. Poražavajuće.

 11. Harry Neron says:

  NIsu šiptari na KiM pobedili negfo ste vi srbi izgubili. Zašto? Pa zato jer u sto godina od priključenja KiM ka Srbiji niste bili u stanju da taj dio teritorije integišete u svim smislima u sustav svoje države. Sa tim činom zakasnio je več vaš kealj "ujedinitelj" dok su svi njegovi naslednici na funkciji "vrhovnog vođe" problem te teritorije samo stavljali ispod tepiha a kada je kojim slučajem nešto došlo ispod tepiha stvar rešavali oilicijom i vojskom umesto politikom sistemskih rešenja za inetgraciju te teritorije. To što se dogodilo sa početkom 1998. i završetkom 2008. samo je završni čin jedne vekovne promašene inprovizaciske politike bez konačnog cilja sa srbske strane i rezultat akcije na koju su se šiptari spremali decenijama od Dreničke pobune krajem drugog svetskog rata pa naovamo. Sa tim sporadičkim pobunama( 47., 68. i 81. šiptari su vas samo testirali kako čete da odreagujete, vaša reakcija je naravno uvek bila ista i samo su čekali povoljan istoriski trenutak koji je doša sa padom berlinskog zids i propadom višepolarnosg sveta da i de facto ralizuju ono što su planirali ceo vek od vašeg pripajanja KiM Srbiji posle Balkanskog rata i vaše nesposobnosti suštinskog integrisanja te teritorije u sustav srbske države.

 12. baja says:

  ocemu mi o cemu vi jugoslavija bila komunisticka jugoslaviju prodavuju titini komunjare oni su je sa krvlju stvorili i dica prodaju svog oca sve jer su oni nasledili imanje pokojnog tite

 13. obsever says:

  Može upravo taj osiromašeni uranijum 239, koji su A10 avioni "milosrdno" sejali baš po njihovim naseljenim mestima,gde nikakvih vojnih ciljeva nije bilo.Koliko se procenjuje 10-15 tona.Bilo bi zanimljivo uporediti broj Šiptara 1999.g. i danas.A posebno kavo im je zdravstveno stanje? To su veliki tabui.I na kraju pitanje : " Da li je bombardovanje Srbije bilo zbog ugrožavnja tzv. ljudskih prava i sl. Šiptara ,ili su u pitanju rudarsko-energetski resursi Kosova kao i njegov geostrateški položaj" ? Najbolje bi bilo da na to odgovore iskreno Šiptari sa Kosova,i kažu kako im je u "slobodi pod oslobodiocima",koji im kao "ventil" jedino daju da svoje frustracije iskaljuju na Srbima.

 14. Danilo says:

  Ono sto su siptari radili kod nas, sada to rade svom "ocu i majci" tj.zapadu i americi. Ponasanje njihovog "ceda" vratilo im se neocekivano kao bumerang,a oni niti su spremani niti im mogu da odgovore i da ga dodatno "prevaspitaju". Kasno su svatili da su od "savrsenog deteta", napravili histericnog i neuracunljivog monstruma i ubicu. Sami su krivi!!! Za one koji ne znaju i sam zapad njihovo "mezimce", naziva narko drzavom, jer se preko 70% afganistanske droge dovozi u albaniju, iz albanije na KOSOVO i METOHIJU, sa KOSMET-a dalje u zap.evropu. Takodje za one koji ne znaju jedna VRLO VAZNA informacija, a to je da je predsednik RF Vladimir Putin predlozio i ponudio predsedniku Vlade (veleizdajniku) AV-u, povratak i potpuno ucesce Ruske vojske na severu KOSOVA, jer je Ruska vojska SAMO privremeno napustila teritoriju Srbije, sa pravom povratka svog kontigenta onda kada to Srpske vlasti odobre (prof.Dragan Petrovic "balkan info" kod Tese Tesanovica). Misljenja sam da ce BRACA RUSI dobiti dozvolu onda kada to SRPSKI NAROD odluci...znaci prvo mora da odradi usHrana motka, da se pociste krivokletnici, pljackasi,mafijasi,veleizdajnici i svi oni koji rade protiv Srpske drzave i Srpskog naroda u celini...pa tek onda da se uputi poziv RUSKOJ BRACI.Znaci DOBRI MOJ SRPSKI NARODE (kako to onomad lepo rece Milorad Dodik) na VAMA, tj.NAMA JE ODLUKA O NASEM OPSTANKU, OPSTANKU NASE SLAVNE ISTORIJE, NASEG PISMA, NASE TRADICIJE, NASE KULTURE, NASE VERE I NA KRAJU BUDUCNOSTI NEKIH BUDUCIH SRPSKIH SINOVA I KCERI! Nasim neprijateljima toplo porucujem "momci...samo opusteno" ;)))

 15. tomislav says:

  kakvu propagandu provodite oni su za nijansu kulturniji od vas i ne vjerujem da je ovo istina a srbija bi trebala sprecavati taj govor mrznje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *