МРАЧНЕ ТАЈНЕ ЛОНДОНА: Откривени прави разлози изласка Британије из ЕУ

МРАЧНЕ ТАЈНЕ ЛОНДОНА: Откривени прави разлози изласка Британије из ЕУ

31 децембра 2018

Лондон планира да успостави нове војне базе на Kарибима и југоисточној Азији након што се заврши процес Брегзита, објавио је “Сандеј телеграф” цитирајући британског државног секретара Гавина Вилијамсона.

Он је наводно назвао Брегзит “највећим тренутком” за Велику Британију од краја Другог светског рата и рекао да ће то омогућити Лондону да се “преобрази на другачији начин” и “игра улогу на светској сцени коју свет очекује – улогу Велике Британије”.

– Толико дуго – дословно деценијама – толико је наше национално гледиште заправо обојено расправом о Европској унији. Ово је наш тренутак да поново будемо тај прави глобални играч – рекао је он.

Секретар одбране је даље изјавио да би напуштање ЕУ омогућило Великој Британији да успостави дубље везе са Аустралијом, Kанадом, Новим Зеландом, као и са карипским и афричким државама. Анонимни извор близак Вилијамсону раније је рекао новинама да нове базе могу бити стациониране у Сингапуру или Брунеју, на острву Монтсерат или у Гвајани у наредних неколико година.

Велика Британија тренутно има 15 прекоморских војних база, укључујући на Фолкландским острвима, на Kипру, Kанади, Гибралтару и Британској територији у Индијском океану, али британске снаге треба да напусте немачку базу 2019. године.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    glupi, mali englezići, vaše vreme je davno prošlo, samo ćete nastradati igrajući se se rata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u