НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА: Француски народ се наоружава и спреман је за устанак!

NA IVICI GRAĐANSKOG RATA: Francuski narod se naoružava i spreman je za ustanak!

25 jula 2016

France-Paris-Attacks-_Horo3Teroristički napadi u Francuskoj samo su ubrzali neminovnu oružanu pobunu koja se sprema u ovoj zemlji.

Jedan francuski gradski odbornik je upozorio da s porastom tenzija u Francuskoj raste i broj članova naoružanih grupa, izveštava američki nezavisni portal Infovors.

Odbornik grada Kuks, Džonatan Miler, naveo je da je napad kamionom u Nici „potresao Francusku do ivice užasavajuće eskalacije“.

On je upozorio da se Francuska „nalazi na ivici građanskog rata“ i da se članstvo u lokalnim naoružanim bandama „učetvorostručio sa 200 na 800“ samo u poslednjih par meseci.

Kada su ga pitali zašto se toliko Francuza naoružava i zašto su zainteresovani za učlanjenje u takve grupe, Miler je rekao: „Pripremaju se za rat“.

„Razgovaram sa mnogim ljudima na različitom nivou francuskog društva i uočavam promenu raspoloženja. Raspoloženje je prilično loše“, navodi odbornik, dodajući da ne treba uzimati zdravo za gotovo dosadašnja dešavanja.

Miler je objasnio da većina državljana namerava da glasa za desničarske političare, ali ne zato što su neofašisti već zato što su uplašeni i zato što niko osim Marin Le Pen ne nudi perspektivu drugačiju od Olandove koja suviše blago reaguje na terorističke napade u Parizu.

On je rekao da se raspoloženje francuskih državljana najbolje može videti u tome što su izviždali premijera Manuela Valsa na pomenu žrtava u Nici i što su zatražili njegovu ostavku nakon što je on kontroverzno izjavio da Francuska „mora da nauči da živi sa terorističkim napadima“.

Miler nije jedini koji je naveo da je moguće da će doći do građanskog rata u Francuskoj.

Patrik Kalvar, šef Generalnog direktorata za internu bezbednost (DGSI), takođe je poručio da se Francuska nalazi na ivici građanskog rata.

Kalvar je govoreći pre napada u Nici rekao da bi još jedan ili dva teroristička napada ili incident poput onog u Kelnu mogli podstaći žestoku reakciju desnice.

Francuske bezbednosne snage se takođe pripremaju za masovne građanske nemire i radikalizovane imigrante koji zauzmiaju čitave četvrti, navode obaveštajni izvori.

(webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Predator says:

    Čuj kako fijuče reč NEOFAŠISTI! Bitange zasele u fotelje, zatvorili se u zlatne kaveze i svakog ko im drma kavez nazivaju nacistom. Barabe belosvetske.

  2. Fransoa says:

    Nema od tog rata ništa,taman još sto atentata da se desi sezona je godišnjih odmora i ljude baš zabole za rat. Postoji policija i rasne službe koje brinu o bezbednosti. Prosečni Francuz je zaokupljen sopstvenim poslom i otplatom kredita da nema vremene ni TV da gleda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *