Na sajtu Bujanovca, karta Srbije bez Kosova i Metohije

Na sajtu Bujanovca, karta Srbije bez Kosova i Metohije

28 јула 2013

Na zvaničnom sajtu opštine Bujanovac, sa većinskim albanskim stanovništvom, prikazana je karta Srbije bez Kosova i Metohije.

13310474264615_news_88055Na sajtu u rubrici „Geografija, položaj“ vidi se geografska karta Evrope, na kojoj je Srbija izdvojena tamnoplavom bojom, dok je Kosovo i Metohija označeno svetloplavom bojom, kao i susedne zemlje.

Na sajtu se navodi da u ovoj opštini na jugu Srbije, gde je predsednik Skupštine opštine Jonuz Musliju, prema rezultatima popisa iz 2002. godine, stalno živi 43.302 stanovnika, od kojih 55 odsto Albanaca, 34 odsto Srba i devet odsto Roma.

Od ukupnog broja stanovnika, na teritoriji gradskog naselja Bujanovac živi 12.011, a na seoskom području 31.291 stanovnik, dok još 10.183 stanovnika borave u inostranstvu duže od godinu dana.

Organizacija „Naši“,povodom karte na sajtu opštine Bujanovac, podsetila je da su već nekoliko puta ukazivali na slične slučajeve, gde su na opštinskim i sličnim državnim sajtovima Srbije stavljane geografske mape u kojima se prikazuje Srbija bez Kosova i Metohije.

U saopštenju ove organizacije ističe se da su „skoro svi sajtovi opština i državnih institucija Srbije, uključujući i sajt Narodne skupštine Srbije, urađeni u saradnji sa američkom državnom agencijom USAID“, koja je u srpskoj javnosti poznata kao, kako se navodi, „glavni finansijer antisrpskih nevladinih organizacija i projekata govora mržnje prema srpskom narodu“.

KOMENTARI



Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u