НАЈНОВИЈА ВЕСТ! ПРОДАТА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА! Нови купац велико изненађење

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! ПРОДАТА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА! Нови купац велико изненађење

25 фебруара 2020

Комерцијална банка продата је словеначкој Новој љубљанској банци (НЛБ) за око 500 милиона евра, сазнаје Спутњик.

За куповину београдске Комерцијалне банке понуде су доставиле три банке — Рајфајзен, АИК и НЛБ.

Комерцијална банка — највећа државна банка, осим у матичној држави ради и на територији Црне Горе и Босне и Херцеговине. Осим у Републици Српској, где се позиционирала као шеста банка, недавно је отворила и експозитуру у Дрвару.

Запослила је четворо људи и отворила рачуне за свих 100 радника у тамошњој новоотвореној фабрици „Јумко“, пишу „Новости“.

Да би стекла већинску контролу, држава је мањинским акционарима током 2019. године исплатила нешто више од 260 милиона евра за 41,47 процената власништва, тако да од ове трансакције, ако се заврши по почетној цени, остати око 190 милиона евра.

KOMENTARI15 коментара

  • Zoran says:

   Drzava ti nista i ne treba. Sto slabiaj drzava, to lepsi zivot.

   • Milan says:

    Isto tako su govorili i oci komunizma, i oni su isto kao današnji globalistanci videli u državi neprijatelja kog treba slabiti, na kraju državu treba i uništiti.

 1. Gardista says:

  Aleksandre ću-ći-će! Pa koje godine si prodao Jugobanku tim lopovima i sad opet ista prica, a ja taman se otarasio NLB. Uzas! Kapitulacija! Ko jos prodaje drzavno, osim tebe, lopove. Tako si i PKB, pljacka veka. Kao arapi a zna se ko stoji ispred njih. Izdaja drzave.

 2. Косовац says:

  Оде и Комерцијална банка на добош. …..Остала је још електропривреда Србије, чујемо да се убрзано врше „процене вредности“. …..Шта ћете, западна демократија не прашта ни донаторске кредите, а ни оне класичне. …..Уосталом, нема шта да се бунимо, у Комерцијалну банку Млађан Динкић није улазио са дугим цевима уопште.

 3. opet ja says:

  Ovo nije samo prodaja već i izdaja nacionalnih interesa. O prodaji javnih preduzeća ne smem ni da razmišljam.

  • Pcelica Maja says:

   Upravo tako. Da je kakve srece, vesala na Terazijama bi vec bila spremna

 4. električar says:

  Kapital ne dozvoljava da budemo vlasnici bilo čega !!! Jer, na taj način ne možemo da se razvijamo, na taj način možemo da ostanemo klasični robovi !!! Tako su svojevremeno Turci hteli, tako je i Hitler hteo, a tako sada hoće svetski kapital ... Turaka više nema, nema ni Hitlera, ali niko nas nije zaglupaveo više od kapitala ! Zato nikad nećemo da se "izvadimo" ... Glupak može samo da propadne !

 5. Slobodanka says:

  Imaju zadatak od globalista-sorošoida da unište nacionalnu ekonomiju Srbije, da Srbija bude ekonomski što slabija i zato ono što je još preostalo rasprodaju i to za budzašto. Nije dozvoljeno da u budućnosti Srbija postoji ni kao razvijena ni kao polurazvijena zemlja, može da bude samo slabašna kolonija - kvazi država. Do kraja ovde ni neće biti države, bićemo samo protektorat, ama već sada više smo protektorat a manje država. Država Srbija je nestala sa svetske pozornice 1918-1919, a sada nije dozvoljeno da se vrati na ovu sadašnju medjunarodnu političku scenu kao normalna država. Zato nju guše i dave u povoju i to najpre rukama domaćih kvislinga.

 6. Nine says:

  Šta to reče Slobodanka? Već sada smo protektorat. Pa zbog čega je bivši nam predsednik master Toma dobio počasnu titulu protektora. Čistije kolonije i protektorata od Srbije nema, mada ni druge zemlje bivše nam zajedničke države nisu u boljem položaju. Ni jedan "vladalac" u ovim zapadnim kolonijama ne pita se ni za šta. Čudite se što je prodata Komercijalna banka. A koja domaća banka još postoji osim Poštanske štedionice. Preko nje uglavnom opljačkani penzioneri dižu crkavicu koja im preostane nakon plaćenih računa. Sredstva za preživljavanje dobijaju od dece koja su pobegla glavom bez obzira iz ove kolonije, ako ih imaju, a oni koji nemaju decu ranom zorom žure do prodavnice da kupe hleb na krišku, glavicu luka, jedno ili dva jajeta, ako još od nervoze puše mogu kupiti cigaretu na komad i tu im se začarani krug zatvara. I šta još ima za prodaju, obzirom da su odavno prodata sva preduzeća, skoro sva izvorišta vode, a rasprodaju se i banje. Ima EPS koji vlasnik pečenjare krčmi da bi mu što više umanjio vrednost, a Magazin Tabloid je davno objavio članak o tome za koga se sprema prodaja. Tu je i Telekom za koji je "vladalac" davno izjavio da se pokajao što ga nije prodao. Još za prodaju ostaju gradski vodovodi, pa ćemo umesto vode za piće, koja je odavno pod sumnjom ispravnosti, imati samo tehničku vodu. Onda bar ovi koji ne ispuštaju pametne telefone iz ruku mogu njime da se slikaju. I tako iz udžbenika istorije uče da je danak u krvi bila šansa da neko srpsko dete odnešeno u sepetu u Otomansku imperiju dobije šansu da se domogne važnijeg statusa, a takav janjičarski zakon, kako ga s pravom nazivaju opozicioni poslanici, se sprema za usvajanje i povodom krađe novorođenčadi iz porodilišta, te će se nesretnim roditeljima umesto ispitivanja i hapšenja odgovornih za prodaju njihove dece i vraćanja prodate dece roditeljima nuditi "otkupna cena" u iznosu do 10.000 evra. Čak i strani mediji prikazuju dokumentarni film o ukradenim bebama iz porodilišta u Srbiji, a naši Javni medijski servisi ćute k'o zaliveni, jer neće da se mešaju u svoj posao. Ako ikad dođe do funkcionisanja instutucija u ovoj državi među prvima koji bi trebali orgovarati morali bi se naći i direktori i glavni i odgovorni urednici medija.

 7. Pera says:

  Sta se cudite ljudi ? Od kad je Sloba potpisao predaju i od kad su cionisti dali veleizdajnicima demonkratima i ostaloj bagri da budu v.d. /vrsioci duznosti/ obzirom da se niko od njih nije nizasta pitao, zato su i djindjovana koknuli jer je previse namestao nemcima, od tada smo roblje. Pa niko u njihovim kolonijama nema pravo da ima svoju banku. Sve su one pod protektoratom citibank. Jel znate da je vec par godina imamo u Beogradu, a jel znate da nije za gradjanstvo ? Znaci ako se zove slovenacka banka, to apsolutno ne znaci da su vlasnici Slovenci, tako da je naslov o iznenadjenju cista glupost placenih novinara !

  • Slobodanka says:

   Prvi zakon o privatizaciji iz Miloševićevog perioda bio je drugačiji, za radnike je bio povoljniji, dakle ovo nema veze sa njim. Nego 5-oktobar i DOS doneli su nam drugačiji zakon o privatizaciji i još mnogo štošta nepovoljnog. Od kad je stigla ta žuta banda uz želje priglupih "da budemo kao sav normalan svet", e odtad nas nemilosrdno pljačkaju pa sad ti budi normalan.

 8. petrovgrad says:

  Da nismo znali pa da se pravdamo. Taj scenario Milo[ević je objasnio javno. Mene ništa ne iznanadjuje. Jesmo li zapalili svoju skupštinu. Time smo ugasili državni suverenitet. Šta sad nije jasno.

 9. Pantelija says:

  Ta Ljubljanska banka odavno nije u rukama slovenaca jer su i nju slovenci MORALI prodati. Ona samo još uvek nosi staro ime globalisti ne podnose samostalnost i autonomiju u bankarstvu !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u