НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Путин одобрио Србији набавку противваздушних ракетних система!

NAJNOVIJA VEST! Putin odobrio Srbiji nabavku protivvazdušnih raketnih sistema!

21 decembra 2016

02-putin_-vucic-720-3

Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je, na osnovu dogovora sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, da naša zemlja započne pregovore i o nabavci raketnih sistema „buk M1“ i „M2“, a ruska strana spremna je da nam izađe u susret kada je reč o ceni – nezvanično saznaju „Novosti“.

Kako prenose naši izvori, upravo će nabavka ovih raketa za protivvazdušnu odbranu biti jedna od tema na današnjem sastanku u Moskvi ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i predsednika srpske vlade, koji će potpisati ugovor o nabavci šest „migova 29“.

Osim toga, biće reči i o kupovini 30 modifikovanih tenkova T-72 i isto toliko borbenih oklopnih vozila. Šest letelica trebalo bi u martu da stignu u našu zemlju i biće opremljene najsavremenijim raketama „vazduh-vazduh“ i „vazduh-zemlja“.

Planirano je, takođe, da dvojica zvaničnika razgovaraju o unapređenju saradnje u namenskoj industriji i obrazovanju vojnih kadrova. Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević. Tokom boravka u Moskvi, premijer Vučić i delegacija Ministarstva odbrane posetiće jedan od poligona ruske borbene avijacije.

ŠTA SVE SADRŽI BUK-M1

bukm_123

* Komandno vozilo 9S470M1
U sastavu se nalaze vozilo sa osmatračkim radarom 9S18M1, 6 samohodnih lansera 9A310M1 i do 6 vozila za transport i lansiranje raketa 9A39M1. Komandno vozilo je opremljeno sistemima za prijem, obradu i slanje podataka, opremom za navigaciju
(maksimalna brzina 65 km/h, autonomija rada komandnog mesta 24 h)

* Radarsko vozilo 9S18M1
Osmatrački 3D radar otkriva i identifikuje ciljeve u vazdušnom prostoru i podatke o njima šalje komandnom vozilu preko radio ili kablovske veze. Radar se može koristiti i izvan ovog sistema.
(maksimalna visina otkrivanja cilja – 25 km, a na visini od 100 m – 35 km)

* Samohodni lanser 9A310M1
Vozilo 9A310M1 opremljeno je lanserom za 4 rakete i nišanskim radarom koji može biti korišćen i za osmatranje. Radar vodi do četiri rakete lansirane sa ovog vozila ili sa vozila za transport i lansiranje raketa 9A39M1.
(visina dejstva – od 15.000 do 20.000 metara, daljina dejstva – 3.000 do 32.000 metara)

* Vozilo za transport i lansiranje raketa 9A39M1
Transportuje osam rezervnih raketa, od kojih se četiri mogu i lansirati sa ovog vozila. Vođenje raketa obavlja radar na samohodnom lanseru 9A310M1.
(masa vozila – 35.000 kg, brzina kretanja na putu – 65 km/h)

* Raketa 9M38M1
Raketa ima poluaktivno radarsko vođenje i namenjena je uništavanju ciljeva u vazduhu koji se kreću brzinom manjom od 830 m/s. Bojeva glava mase 70 kg ima blizinski upaljač i uništava cilj na daljini od 17 m i teška je 690 kg.
(verovatnoća uništenja cilja sa jednom raketom 70-90 %)

(Večernje novosti / INtermagazin)

KOMENTARI7 komentara

 1. Dražen Jovan Petrović says:

  Srce mi je puno!Kako i ne bi.Ustaška banda opet preti nama Srbima,hrvatska lobistica Sonja Biserko harači po Beogradu.Moramo se braniti na svaki način.Hvala ti Majko Rusijo.

  • Lajla says:

   Kad je mogla fijuknuti Klintonka,mogu i te govnare,dok si reko is.Mislim da i pakuju kofere jer ih Tramp nece placati,njihova druzina je odfrknula i one ce za njima.

 2. Kulak says:

  Volim Rusiju

 3. Gama says:

  Hvala Bogu, samo da nasi ne uprskaju nesto.

 4. Vasilije says:

  TRENING JE JAKO BITAN I TREBA POSLATI NA TRENING NAJFANATICNIJE I NAJSPOSOBNIJE NASE LJUDE DA UCE OD RUSA. Sjecamo li se nemoci naseg Mig-a protiv Nato zlocinaca 1999-e god. kad su ubili malu Milicu od samo 3 god dana? Nije to samo tehnika nego i ljudski faktor. TREBA BITI FANATIK I RODOLJUB DA BI SE OPTIMALNO UPRAVLJALO TIM ORUZJIMA. NEMOJMO ZABORAVITI DA SU USTASE I BALIJE POCELE DA OSTRE SVOJE NOZEVE NA IDENTICAN NACIN KAO 1991-E GOD! SVE JE IDENTICNO I SINHRONIZOVANO IZMEDJU USTASA I BALIJA KAO I 1991-E KAD SU VEZALI SVOJE ZASTAVE U CVOR. A GLUPE BALIJE GUBE I KAD BUDE TURE I KAD BUDE JAZIJE JER CE USTASE DA SE U SLAST OBRACUNAJU S NJIMA. NISU USTASE KO SRBI DA TRPE VEHABIJE NA KUCNOM PRAGU. IMA SVE DA IH POKOLJU.

 5. General VS says:

  Vratiti sve one oficire vojske na službu iz 1999 koji su se dokazali

 6. Duško says:

  Volim Rusiju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *