НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ! Купили стан породици настрадалог колеге

НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ! Купили стан породици настрадалог колеге

6 јануара 2017

pod-kupili-stan-2_620x0

ОБАВЉАЈУЋИ редовне задатке на очувању јавног реда и мира у земљи, а посебно у Копненој зони безбедности, припадници краљевачког одреда Жандармерије, којим командује пуковник Дејан Луковић, безброј пута су на делу демонстрирали своју храброст, част и оданост отаџбини, а почетком ове године извели су и мирнодопску, племениту акцију достојну дивљења и највећег поштовања.

Не заборављајући свог трагично настрадалог колегу Стевана Синђелића, који је 28. августа 2014. године погинуо на дужности надомак куршумлијског села Орловац, недалеко од административне границе са Косметом, припадници краљевачког одреда Жандармерије су добровољно, одвајајући сваког месеца одређени проценат од својих личних примања, Стевановој породици – супрузи Марини и петогодишњем сину Вуку, купили и поклонили стан од 73 квадрата готово у центру Врњачке Бање!

– Краљевачки одред Жандармерије је прикупио око четири милиона динара, односно око 80 одсто вредности стана, док су остатак прикупиле колеге из других одреда и команде Жандармерије. ОТП банка је снизила цену стана за чак 22.000 евра, што нам је много значило – каже пуковник Дејан Луковић, командант краљевачког одреда Жандармерије. – Губитак нашег припадника за нас је био веома тежак, али то смо некако преболели и убрзо смо одлучили да малом Вуку омогућимо да има свој кров над главом. Драго ми је што сам на челу одреда који је на делу показао своју хуманост.

Достојно носећи име славног српског јунака, Стеван Синђелић је као припадник краљевачког одреда Жандармерије, у својој 31. години погинуо на дужности у августу 2014. Млади жандарм подлегао је повредама од хитаца из ватреног оружја којима је погођен када су Албанци из подујевских села, који су кренули у нелегалну сечу шуме, отворили ватру на припаднике Жандармерије. Несрећни Синђелић издахнуо је на православни празник Велику Госпојину.

Тешко прикривајући емоције, приликом уручења кључева од стана, велику захвалност колегама свог трагично настрадалог супруга, као и МУП, изразила је Стеванова супруга Марина.

– Да је овде, мој Стеван би био веома поносан на своје колеге са којима је делио и добро и зло – рекла је Марина Синђелић. – Могу да кажем да сам од ових сјајних момака и очекивала овако нешто.

А, у дирљивом тренутку, ни петогодишњи Вук није пропустио прилику да се захвали.

– Хвала свима – готово у ставу мирно и са плавом, жандармеријском беретком на глави поручио је овај симпатични петогодишњак.

СОЛИДАРНОСТ

У присуству министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, челника врњачке општине, представника ПУ Краљево и Стеванових колега, кључеве стана Синђелићима почетком прошле године уручио је командант Жандармерије МУП Србије Гран Драговић.

– Ово је специфичан и тежак тренутак, када се сећамо човека који је дао живот за своју отаџбину, али и тренутак породичне радости, зато што његовој породици омогућавамо да се усели у нови стан. Највећа заслуга припада хуманим припадницима Жандармерије, који су прикупили средства и помогли да ова племенита акција постане реалност. Наш задатак је да водимо рачуна о породици Синђелић, да се побринемо да мали Вук има срећну будућност као сви његови вршњаци и покажемо да оваква врста солидарности у Србији увек мора да постоји – нагласио је министар Стефановић.

ДАВАОЦИ КРВИ

ПРИПАДНИЦИ краљевачког одреда Жандармерије последњих десетак година редовни су учесници и акција добровољног давалаштва крви. Краљевачки жандарми сваке године дају најмање 500 јединица крви, а њихов одзив акцијама ове врсте увек је изванредан. Осим тога, приликом овогодишње поплаве константно су помагали угроженом становништу на поплављеним подручјима – у Лучанима, Чачку и Краљеву.

KOMENTARI2 коментара

  1. Za Srbiju says:

    А колико је дао Стефановић и министарство? Важно да се појавио да би га медији забележили.

  2. Aleks says:

    Svaka im čast iako bi to trebala država da odradi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u