НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ! Купили стан породици настрадалог колеге

NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE! Kupili stan porodici nastradalog kolege

6 januara 2017

pod-kupili-stan-2_620x0

OBAVLJAJUĆI redovne zadatke na očuvanju javnog reda i mira u zemlji, a posebno u Kopnenoj zoni bezbednosti, pripadnici kraljevačkog odreda Žandarmerije, kojim komanduje pukovnik Dejan Luković, bezbroj puta su na delu demonstrirali svoju hrabrost, čast i odanost otadžbini, a početkom ove godine izveli su i mirnodopsku, plemenitu akciju dostojnu divljenja i najvećeg poštovanja.

Ne zaboravljajući svog tragično nastradalog kolegu Stevana Sinđelića, koji je 28. avgusta 2014. godine poginuo na dužnosti nadomak kuršumlijskog sela Orlovac, nedaleko od administrativne granice sa Kosmetom, pripadnici kraljevačkog odreda Žandarmerije su dobrovoljno, odvajajući svakog meseca određeni procenat od svojih ličnih primanja, Stevanovoj porodici – supruzi Marini i petogodišnjem sinu Vuku, kupili i poklonili stan od 73 kvadrata gotovo u centru Vrnjačke Banje!

– Kraljevački odred Žandarmerije je prikupio oko četiri miliona dinara, odnosno oko 80 odsto vrednosti stana, dok su ostatak prikupile kolege iz drugih odreda i komande Žandarmerije. OTP banka je snizila cenu stana za čak 22.000 evra, što nam je mnogo značilo – kaže pukovnik Dejan Luković, komandant kraljevačkog odreda Žandarmerije. – Gubitak našeg pripadnika za nas je bio veoma težak, ali to smo nekako preboleli i ubrzo smo odlučili da malom Vuku omogućimo da ima svoj krov nad glavom. Drago mi je što sam na čelu odreda koji je na delu pokazao svoju humanost.

Dostojno noseći ime slavnog srpskog junaka, Stevan Sinđelić je kao pripadnik kraljevačkog odreda Žandarmerije, u svojoj 31. godini poginuo na dužnosti u avgustu 2014. Mladi žandarm podlegao je povredama od hitaca iz vatrenog oružja kojima je pogođen kada su Albanci iz podujevskih sela, koji su krenuli u nelegalnu seču šume, otvorili vatru na pripadnike Žandarmerije. Nesrećni Sinđelić izdahnuo je na pravoslavni praznik Veliku Gospojinu.

Teško prikrivajući emocije, prilikom uručenja ključeva od stana, veliku zahvalnost kolegama svog tragično nastradalog supruga, kao i MUP, izrazila je Stevanova supruga Marina.

– Da je ovde, moj Stevan bi bio veoma ponosan na svoje kolege sa kojima je delio i dobro i zlo – rekla je Marina Sinđelić. – Mogu da kažem da sam od ovih sjajnih momaka i očekivala ovako nešto.

A, u dirljivom trenutku, ni petogodišnji Vuk nije propustio priliku da se zahvali.

– Hvala svima – gotovo u stavu mirno i sa plavom, žandarmerijskom beretkom na glavi poručio je ovaj simpatični petogodišnjak.

SOLIDARNOST

U prisustvu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, čelnika vrnjačke opštine, predstavnika PU Kraljevo i Stevanovih kolega, ključeve stana Sinđelićima početkom prošle godine uručio je komandant Žandarmerije MUP Srbije Gran Dragović.

– Ovo je specifičan i težak trenutak, kada se sećamo čoveka koji je dao život za svoju otadžbinu, ali i trenutak porodične radosti, zato što njegovoj porodici omogućavamo da se useli u novi stan. Najveća zasluga pripada humanim pripadnicima Žandarmerije, koji su prikupili sredstva i pomogli da ova plemenita akcija postane realnost. Naš zadatak je da vodimo računa o porodici Sinđelić, da se pobrinemo da mali Vuk ima srećnu budućnost kao svi njegovi vršnjaci i pokažemo da ovakva vrsta solidarnosti u Srbiji uvek mora da postoji – naglasio je ministar Stefanović.

DAVAOCI KRVI

PRIPADNICI kraljevačkog odreda Žandarmerije poslednjih desetak godina redovni su učesnici i akcija dobrovoljnog davalaštva krvi. Kraljevački žandarmi svake godine daju najmanje 500 jedinica krvi, a njihov odziv akcijama ove vrste uvek je izvanredan. Osim toga, prilikom ovogodišnje poplave konstantno su pomagali ugroženom stanovništu na poplavljenim područjima – u Lučanima, Čačku i Kraljevu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    A koliko je dao Stefanović i ministarstvo? Važno da se pojavio da bi ga mediji zabeležili.

  2. Aleks says:

    Svaka im čast iako bi to trebala država da odradi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *