НАМЕРНО У СРБИЈИ, А НАША ВЛАСТ ЋУТАЛА! Мекејн испљувао Русе пред Вучићем!

НАМЕРНО У СРБИЈИ, А НАША ВЛАСТ ЋУТАЛА! Мекејн испљувао Русе пред Вучићем!

10 априла 2017

Mekejn-vucic

Амерички сенатор Џон Мекејн честитао је данас премијеру Александру Вучићу на напретку Србије у реформама и на путу који води ка ЕУ, и изразио уверење да ће наставити сарадњу са будућим председником Србије и владом како би се тај пут унапредио.

„Србија игра виталну улогу као ‘сила помирења’ и главна привреда у региону“, истакао је Мекејн на конференцији за новинаре са премијером Александром Вучићем, после разговора у вили Мир, у Београду.

Премијер Александар Вучић и амерички сенатор Џон Мекејн накратко су данас, грешком, заменили места када су изашли пред новинаре, па је Вучић стао испред америчке, а Мекејн – српске заставе.

„Ствар“ је брзо исправљена, после реаговања протокола.

Мекејн је оптужио Русе да су практично сучесници у хемијском нападу на Идлиб, за који АМериканци оптужују сиријски режим.

– Верујем да су Руси знали за хемијско оружје јер су оперисали из исте базе. Такође знам да је руска летелица користила прецизно оружје за напад на болнице у Алепу, што је чисто кршење правила рата. Верујем да би Сједињене ржаве морале да поруче Русији да је такав ратни злочин неприхватљив у данашњем свету – поручио је Мекејн.

Он је рекао да жели да увери да су САД наоружале и обучавале неке групе које се боре против Башара Асада.

– Хтео бих да одвратим Асада од летења над тим областима, ако не желида осети дејство тог оружја. И тада бисмо могли имати мировне преговоре да зауставимо конфликт који је довео до смрти 420.000 људи и више од шест милиона избеглица који су се раширили у великом броју по Европи, укључујући и ову земљу (Србију). И да доведемо до преговора онога тренутка када Владимир Путин и Башар Сада схвате да не могу победити на бојном пољу – поручио је Мекејн.

Он је такође навео да је сигуран да ће и Мосул и Рака пасти.

– То може проузроковати да велики број људи дође у Европу, покуша да дође у САД, и друга места, како би починили терористичке акте. Наша сарадња и вежбе које сам видео данас биће веома важне у борби против тероризма, покривајући претње по Србију и САД. Мислим да је та сарадња веома успешна – рекао је Мекејн.

Вучић је објаснио да је Мекејн присустовао заједничкој вежби коју су имале српске једницие САЈ.

– Говорио је да ће људи из раке, Мосула и Ирака, распршити по целома свету и да ће нам бити потребна снага за обрачун са тероризмом. Србија учествује  утој глобалној борби и ми смо могли да покажемо умеће и занње наших снага и поносан сам на те момке. А видели смо и шта су Американци у стању да ураде, што је веома корисно – казао је Вучић.

Премијер Вучић одбио је да одговара на питање да ли ће против Саше Јанковића бити поднета кривична пријава због ширења лажних тврдњи о изборима.

„Не желим да одговарам на то питање пред сенатором Мекејном. Не спадам у оне који би да користе прилику и критикују политичке противнике пред иностраним гостима“, објаснио је он.

(Правда, Танјуг)

KOMENTARI4 коментара

 1. Erste says:

  Mekejn laže, otrovi su bili u flašama u magacinima džihadista, bomba je pogodila skladište , raspale se boce i otrov se raširio. Broj stradalih je tom priikom znatno manja nego da je došlo do eksplozije bombe sa otrovom. To amerikanci znaju. A zna se da je otrov koji imaju džihadisti u magacinima američke i nemačke produkcije. Amerikanska podla politika izmišlja da bi opravdala svoja kolonijalistička osvajanja a nesretni ucenjeni Tramp je pribegao podloj uceni, Sram te bilo Meklejn. Drugo, ko tebi dozvoljava da se mešaš u srpska unutračnja pitanja i da čoveka koji je pokrao glasove pitaš hoće li optužiti Saašu Jankovića kada tvoja štampa uveliko piše o Vučićevoj krađi glasova, ti si odvratni cinik tog angloamerikanskog kroja.

  • Stevan says:

   Pa dozvoljava mu alek "reformator". Rade zajedno za iste gazde.

 2. Stevan says:

  Pošto je alek uspešan reformator, neka ga džoni vodi kući, da malo reformiše Ameriku. Pa neka žive oni "uspešno" i "bogato" kao mi i neka nezaposlenost "smanji" na 13%. Teško si ga Srbiji i Srbima sa ovim "reformatorima".

 3. Trifun says:

  Mekejn vodi SAD i Zapad u totalnu katastrofu! A Vucic Srbiju. Bili ste upozoreni. Rusija je spremna. 100%

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u