НАОРУЖАНИ АЗЕРИ СТИГЛИ ДО МАНАСТИРА, А ОНДА СУ ИМ ДВОЈИЦА РУСА ИМ КРЕНУЛА У СУСРЕТ! Хришћанске светиње се не дирају (ВИДЕО)

НАОРУЖАНИ АЗЕРИ СТИГЛИ ДО МАНАСТИРА, А ОНДА СУ ИМ ДВОЈИЦА РУСА ИМ КРЕНУЛА У СУСРЕТ! Хришћанске светиње се не дирају (ВИДЕО)

27 новембра 2020

Азербејџанске трупе су 25. новембра ушле у округ Калбаџар (јерм. Кавачар) у региону Нагорно-Карабах. Према споразуму о прекиду ватре уз посредовање Русије постигнутом између Бакуа и Јеревана, азербејџанске снаге већ су ушле у округе Агдам и Калбаџар и ући ће у округ Лачи.

Међутим, Лачински коридор, који повезује Јерменију и Нагорно-Карабах, као и велики део Нагорно-Карабаха остаће под контролом руских снага.У исто време, присуство руских мировних снага у региону и ограничења која намеће ово присуство очигледно узнемирују барем део азербејџанских официра и војника.

Нарочито је место руских мировних снага остало на подручју манастира Дадиванк како би се спречило уништавање овог светог места. Упркос тврдњама азербејџанског руководства о „толерантном и часном понашању“ њихових снага, азербејџанске трупе заправо уништавају и пљачкају јерменске цркве, гробља и имања која су масовно преплавили својим присуством.

Због тога, забрана приступа јерменском манастиру Давиданк чини азербејџанске снаге незадовољним и они покушавају да испровоцирају тамо распоређене руске мировњаке. Агресивни поступак азербејџанских трупа може се видети на видео снимку и на фотографијама.

Видео приказује демонстративно агресивно понашање азербејџанских трупа. Два руска преговарача разговарају са три азербејџанска официра (један са заставом на штапу). Иза азербејџанских преговарача и двојице Руса види се велика група Азера која бесно држи оружје.

Да ли се плаше да ће их ова двојица Руса убити?

Службеник који заступа азербејџанску страну претвара се да не говори руски. Постоје два могућа објашњења: а) Он је Турчин б) Ово је демонстративни потез да се покаже позиција.

По завршетку разговора, руски официр салутира Азерима, на шта, као одговор, прима непажљив покрет преводиоца. Азербејџански (турски?) официр то игнорише.

Чини се да је Азербејџан (Турска) намерно приредио ову локалну провокацију у пропагандне сврхе да би демонстрирао „војну моћ и доминацију“ над Русима. Такви потези могли би добро да послуже интерној и међународној медијској пажњи.

Када неко тако поступа, најважније је да не заборави модерну историју. Већ је постојао политички режим који је мислио да може напасти руске мировњаке.

Тада је поносни грузијски лидер, Михаил Сакашвили, 2008. године прогутао кравату и изгубио осмодневни рат. Као резултат рата, грузијске снаге су разбијене и Русија је признала Јужну Осетију и Абхазију као независне државе.

(Медији)

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    Колико сам ја напабирчио Јермени Нагорно Карбаха су побегли у Јерменију, затим сам напабирчио да је у Нагорно Карабаху било "врло мало" Јермена, затим сам напабирчио да у Нагирно Карабаху живе само Јермени, затим да је НК "сиромашан" и да нема никаква природна богатсва, дакле једна демократска вест, затим да су сада Туркмени населили НК, затим да је дошла Русија да спасе задњи "хришћански" а не православни манастир...Закључак - Све у Нагорно Карабаху је напуштено, цркве порушене, Јермени протерани а Руси су дошли да спасу једину преосталу јерменску цркву. Па дошли су на време. Као и прошли пут, Руски мировњаци су и овај пут постављени измеђз Јерменије и Нагорно Карабаха а не озмеђу Азербејџана и Нагорно Карабаха. Тако је било и поршли пут и то је спречило Јермене да у међувремену ојачају заштиту Нагорно Карабаха. Сами Јермени о томе причају, али колико видим исто срање се поновило, само су сада истерани из НК. Сдруге стране, како Јермени не би ништа значајније стигли да ураде када Азербејџан нападне, и Руси и Амери су поставили на власт Пролећну љубичицу. Наравно, разбијени претходним наступањем Русије и силовитим наоружавањем Азербејџана од стране Русије, постављањем претходне групе Руских мировњака као баријере између Јерменије и Нагорно Карабаха, и садашње мртвопувачко ангажовање Русије, оде још једна православна држава у отпад.

  2. Риста says:

    Растурени и изгубљени Јермени као и Срби у овом веку, лако су преварени и на власт је дошао про Азербејџански, про Амерички и про НАТО преЦедник, а Русија није била у стању да сачува ни оно мало преосталог утицаја што је имала у Јерменији. Руси су пуштени да буду "мировне снаге" од стране Запада без икакве примедбе, јер раде заједно са турском и помажу им освајање Нагорно Карабаха а вероватно и Јерменије ускоро. ДА НЕ БИ БИЛО ЗАБУНЕ, КАДА КАЖЕМ руси не мислим на Руски народ, него на Путина. Руски народ је делио своје послове са сиромашним Јерменима који раде у Русији сезонски и то добар део Јермена. Русија ни то није искористила. Русија се уопште не супротставља Западу, чак ни тамо где има веће шансе од свих осталих, него спроводи готово несхватљиве и закаснеле акције које изгледају као да их НАТО одрадио. Али, све је то у Јерменији данас само један део приче о Русији и Путину. Што се тиче потребе превентивних удара Русије по Анаконди око Русије, Путин је закаснио 10 година. Анаконда је у Русији и више је не може нико зауставити. Русија ће се ускоро, или најкасније у овом веку, распасти на парам парчиће а европски део Русије ће се потпуно отцепити од заосталог и непроходног азијског дела, а онда ће са Москвом и Путинистима ући у савез СА НАТОМ. Азијски део ће ући у савез са Кином, само Руси не знају да је то добродошло Западу, јер Кина је савезник Запада. Дакле, црна времена долазе. Од оног Путина који је дигао на ноге клечећи Руски народ, остао Путин који чека Западњаке и Турке у Москви. На крају је успео да дезоријентише Руски народ и као да га спрема за растур. Тако се понаша данашње руководство Русије. Иако су ово све пола чињенице пола претпоставке, иако се може додати и одузети, ипак остаје чињеница да је садашња Руска власт пасивизирала Русију до неверовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u