НАОРУЖАНИ АЗЕРИ СТИГЛИ ДО МАНАСТИРА, А ОНДА СУ ИМ ДВОЈИЦА РУСА ИМ КРЕНУЛА У СУСРЕТ! Хришћанске светиње се не дирају (ВИДЕО)

NAORUŽANI AZERI STIGLI DO MANASTIRA, A ONDA SU IM DVOJICA RUSA IM KRENULA U SUSRET! Hrišćanske svetinje se ne diraju (VIDEO)

27 novembra 2020

Azerbejdžanske trupe su 25. novembra ušle u okrug Kalbadžar (jerm. Kavačar) u regionu Nagorno-Karabah. Prema sporazumu o prekidu vatre uz posredovanje Rusije postignutom između Bakua i Jerevana, azerbejdžanske snage već su ušle u okruge Agdam i Kalbadžar i ući će u okrug Lači.

Međutim, Lačinski koridor, koji povezuje Jermeniju i Nagorno-Karabah, kao i veliki deo Nagorno-Karabaha ostaće pod kontrolom ruskih snaga.U isto vreme, prisustvo ruskih mirovnih snaga u regionu i ograničenja koja nameće ovo prisustvo očigledno uznemiruju barem deo azerbejdžanskih oficira i vojnika.

Naročito je mesto ruskih mirovnih snaga ostalo na području manastira Dadivank kako bi se sprečilo uništavanje ovog svetog mesta. Uprkos tvrdnjama azerbejdžanskog rukovodstva o „tolerantnom i časnom ponašanju“ njihovih snaga, azerbejdžanske trupe zapravo uništavaju i pljačkaju jermenske crkve, groblja i imanja koja su masovno preplavili svojim prisustvom.

Zbog toga, zabrana pristupa jermenskom manastiru Davidank čini azerbejdžanske snage nezadovoljnim i oni pokušavaju da isprovociraju tamo raspoređene ruske mirovnjake. Agresivni postupak azerbejdžanskih trupa može se videti na video snimku i na fotografijama.

Video prikazuje demonstrativno agresivno ponašanje azerbejdžanskih trupa. Dva ruska pregovarača razgovaraju sa tri azerbejdžanska oficira (jedan sa zastavom na štapu). Iza azerbejdžanskih pregovarača i dvojice Rusa vidi se velika grupa Azera koja besno drži oružje.

Da li se plaše da će ih ova dvojica Rusa ubiti?

Službenik koji zastupa azerbejdžansku stranu pretvara se da ne govori ruski. Postoje dva moguća objašnjenja: a) On je Turčin b) Ovo je demonstrativni potez da se pokaže pozicija.

Po završetku razgovora, ruski oficir salutira Azerima, na šta, kao odgovor, prima nepažljiv pokret prevodioca. Azerbejdžanski (turski?) oficir to ignoriše.

Čini se da je Azerbejdžan (Turska) namerno priredio ovu lokalnu provokaciju u propagandne svrhe da bi demonstrirao „vojnu moć i dominaciju“ nad Rusima. Takvi potezi mogli bi dobro da posluže internoj i međunarodnoj medijskoj pažnji.

Kada neko tako postupa, najvažnije je da ne zaboravi modernu istoriju. Već je postojao politički režim koji je mislio da može napasti ruske mirovnjake.

Tada je ponosni gruzijski lider, Mihail Sakašvili, 2008. godine progutao kravatu i izgubio osmodnevni rat. Kao rezultat rata, gruzijske snage su razbijene i Rusija je priznala Južnu Osetiju i Abhaziju kao nezavisne države.

(Mediji)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Koliko sam ja napabirčio Jermeni Nagorno Karbaha su pobegli u Jermeniju, zatim sam napabirčio da je u Nagorno Karabahu bilo "vrlo malo" Jermena, zatim sam napabirčio da u Nagirno Karabahu žive samo Jermeni, zatim da je NK "siromašan" i da nema nikakva prirodna bogatsva, dakle jedna demokratska vest, zatim da su sada Turkmeni naselili NK, zatim da je došla Rusija da spase zadnji "hrišćanski" a ne pravoslavni manastir...Zaključak - Sve u Nagorno Karabahu je napušteno, crkve porušene, Jermeni proterani a Rusi su došli da spasu jedinu preostalu jermensku crkvu. Pa došli su na vreme. Kao i prošli put, Ruski mirovnjaci su i ovaj put postavljeni izmeđz Jermenije i Nagorno Karabaha a ne ozmeđu Azerbejdžana i Nagorno Karabaha. Tako je bilo i poršli put i to je sprečilo Jermene da u međuvremenu ojačaju zaštitu Nagorno Karabaha. Sami Jermeni o tome pričaju, ali koliko vidim isto sranje se ponovilo, samo su sada isterani iz NK. Sdruge strane, kako Jermeni ne bi ništa značajnije stigli da urade kada Azerbejdžan napadne, i Rusi i Ameri su postavili na vlast Prolećnu ljubičicu. Naravno, razbijeni prethodnim nastupanjem Rusije i silovitim naoružavanjem Azerbejdžana od strane Rusije, postavljanjem prethodne grupe Ruskih mirovnjaka kao barijere između Jermenije i Nagorno Karabaha, i sadašnje mrtvopuvačko angažovanje Rusije, ode još jedna pravoslavna država u otpad.

  2. Rista says:

    Rastureni i izgubljeni Jermeni kao i Srbi u ovom veku, lako su prevareni i na vlast je došao pro Azerbejdžanski, pro Američki i pro NATO preCednik, a Rusija nije bila u stanju da sačuva ni ono malo preostalog uticaja što je imala u Jermeniji. Rusi su pušteni da budu "mirovne snage" od strane Zapada bez ikakve primedbe, jer rade zajedno sa turskom i pomažu im osvajanje Nagorno Karabaha a verovatno i Jermenije uskoro. DA NE BI BILO ZABUNE, KADA KAŽEM rusi ne mislim na Ruski narod, nego na Putina. Ruski narod je delio svoje poslove sa siromašnim Jermenima koji rade u Rusiji sezonski i to dobar deo Jermena. Rusija ni to nije iskoristila. Rusija se uopšte ne suprotstavlja Zapadu, čak ni tamo gde ima veće šanse od svih ostalih, nego sprovodi gotovo neshvatljive i zakasnele akcije koje izgledaju kao da ih NATO odradio. Ali, sve je to u Jermeniji danas samo jedan deo priče o Rusiji i Putinu. Što se tiče potrebe preventivnih udara Rusije po Anakondi oko Rusije, Putin je zakasnio 10 godina. Anakonda je u Rusiji i više je ne može niko zaustaviti. Rusija će se uskoro, ili najkasnije u ovom veku, raspasti na param parčiće a evropski deo Rusije će se potpuno otcepiti od zaostalog i neprohodnog azijskog dela, a onda će sa Moskvom i Putinistima ući u savez SA NATOM. Azijski deo će ući u savez sa Kinom, samo Rusi ne znaju da je to dobrodošlo Zapadu, jer Kina je saveznik Zapada. Dakle, crna vremena dolaze. Od onog Putina koji je digao na noge klečeći Ruski narod, ostao Putin koji čeka Zapadnjake i Turke u Moskvi. Na kraju je uspeo da dezorijentiše Ruski narod i kao da ga sprema za rastur. Tako se ponaša današnje rukovodstvo Rusije. Iako su ovo sve pola činjenice pola pretpostavke, iako se može dodati i oduzeti, ipak ostaje činjenica da je sadašnja Ruska vlast pasivizirala Rusiju do neverovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *