НАПОКОН – АЛАЛ ВЕРА: Руски маршали поново добијају улице у Београду!

NAPOKON – ALAL VERA: Ruski maršali ponovo dobijaju ulice u Beogradu!

9 maja 2016

mapa-ulice-01-620x350Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će Skupština Beograda na narednoj sednici prihvatiti inicijativu da sovjetski maršal Fjodor Tolbuhin i general Vladimir Ždanov dobiju ulice dostojne onoga što su učinili za oslobođenje Beograda u Drugom svetskom ratu.

Vesić je rekao da će Komisiji za spomenike i nazive trgova i ulica biti predloženo da dosadašnja ulica Goce Delčeva na Novom Beogradu dobije ime Bulevar maršala Tolbuhina, a Pohorska – Ulica generala Ždanova.

On je dodao da maršal Tolbuhin i general Ždanov zaslužuju dostojnije ulice od onih koje su im dodelile bivše vlasti u Ripnju i na Lazarevačkom drumu na Čukarici.

– Odluka da se promeni ime Ulici Goce Delčeva je prirodna, s obzirom da Delčev koji je bio osnivač, vodja i ideolog Makedonske revolucionarne organizacije 1893 nije zadužio ni Srbiju, a ni Beograd svojim delima – rekao je Vesić.

Inicijativu da Tolbuhin i Ždanov dobiju ulice pre nekoliko meseci podneo je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao gradjanin Beograda.

KOMENTARI9 komentara

 1. Sale says:

  Pa oni su i oslobodili Beograd,a ne partizani tifusari...

 2. marija says:

  Napokon! Ruski generali su zajedno s partizanima i vojnicima Crvene armije oslobodili Beograd. Zaslužuju da ulice našeg grada ponesu njihovo časno ime.

  • Sveti Alojz says:

   Naravno da su Rusi morali osloboditi Beograd kad su svi Srbi u Srbiji bili nacisti i fašisti. Morao je onda doći netko sa strane da zbaci fašizam u zemlji.

   • Maksa says:

    Nije o Zagrebu rec, ovde se radi o Beograd gosn. Stepinac.

 3. Sveti Alojz says:

  Srbi se uvlače Rusima duboko u bulju. Ništa novo. Narod bez ponosa.

  • Maksa says:

   Bolje i Rusima, nego da virimo iz dupeta Austrougarskih konja cije ste stale vekovima cistili.

   • Realno says:

    Mi smo cistili stale turskih konja Srbendo...a sta je bolje vidi se po standardu, prosecna plata u Srbistanu 380 evra, u Hrvatskoj 750 evra! Pametnom dovoljno!

 4. Kulak says:

  Volim Rusiju

 5. Realno says:

  Trebalo bi vratiti imena ulica Lenjinu i Staljinu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *