НАРОД ПОРАЗИО МИЛА: Влада Црне Горе спремна да разговара о промени закона

NAROD PORAZIO MILA: Vlada Crne Gore spremna da razgovara o promeni zakona

11 marta 2020

Predstavnici Vlade Crne Gore otvoreni su za razgovor o izmeni Zakona o slobodi veroispovesti, saopštio je advokat Dragan Šoć, član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) posle petočasovnog sastanka sa predstavmnicima Vlade.

„Mi to tumačimo kao pokazivanje dobre volje da se problem reši onamo gde je njegov izvor, a njegov izvor je u zakonu“, rekao je Šoć.Dogovoreno je i da sledeći sastanak bude naredne srede.

„Da oni u međuvremenu daju komentar na naš predlog za izmene i dopune zakona, koje su im podnete. Očekujemo da daju i eventualne kontra predloge“, kazao je Šoć.

On je rekao da je razgovor bio otvoren i do kraja iskren.

„Suština našeg predloga je izmena zakona u delu koji pretpostavlja državno vlasništvo te da onaj ko osporava može da pokrene sudski spor u kom će to i dokazivati“, rekao je Šoć što znači da bi teret dokazivanja vlasništva prešao sa crkve na državu.

Šoć je apelovao na građane da, u međuvremenu, „svojom snagom i brojnošću na sledećim litijama pokažu da i dalje podržavaju zahteve legitimne crkve“.

„Vjerujem da će to doprineti da u sledećim razgovorima predstavnici Vlade shvate da problem nije u tome kako će se Zakon primeniti, nego u samom zakonu, i verujem da će to dati konačno pozitivan rezultat“, rekao je Šoć.

Sastanak ekspertskih timova Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko-primorske i eparhija Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori počeo je danas u 10 časova i trajao je pet sati.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Duh proroštva says:

    Narod, jašta, na čelu sa drugom Amfilohijem, vladikom što seđe na stolicu Petra Petrovića, na Cetinje. Ali dostojno, bre. No neće još uspeti sve dok taj narod ne smeni najpre ovog zapadnog AĐutanta Đuku, oće da im podmetnu masnu patku, ali zna Amfilohije da sa nečastivim ima posla, pa onda ništa od toga, bar za sada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *