NATAŠA KANDIĆ: Neka se Hag obračuna sa Šešeljem, a ne Srbija

NATAŠA KANDIĆ: Neka se Hag obračuna sa Šešeljem, a ne Srbija

27 јуна 2014

Natasa-Kandic12-seselj– Situaciju sa Vojislavom Šešeljem mora da razreši Haški tribunal a ne neko drugi, kaže za Danas Nataša Kandić, regionalna koordinatorka projekta REKOM, povodom toga da li će Vlada Srbije dati garancije lideru SRS za puštanje iz pritvora.

– Kao što je poznato, Šešelj nikada nije hteo da prihvati garancije nijedne srpske vlade, ni u vreme vlasti Borisa Tadića, ni Vojislava Koštunice. Šešelj je više puta rekao da koje god uslove mu postavi Haški tribunal, on ih neće poštovati.

On je u specifičnoj situaciji sa Tribunalom, ali je i Tribunal u specifičnoj situaciji sa njim. Uvek je opstruirao predmet, a Tribunal nikada nije imao pravi odgovor na tu opstrukciju. Sada, kao da u Tribunalu pokušavaju da se otarase tog predmeta, na način koji nije čisto pravni, nego je i politički, ističe Kandićka dodajući da je pitanje sada ko će uhapsiti Šešelja.

– Neka Haški tribunal hapsi Šešelja ako on već kaže da ne želi da poštuje nijedan uslov za puštanje iz pritvora. Neka donese odgovarajuću odluku u tom slučaju, a ne da Šešelj bude umesto toga u srpskom pritvoru. Uostalom, u slučaju njegovog dolaska u Srbiju, to je svako čudo za tri dana, kaže sagovornica Danasa.

J. Lukač

(Danas)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. живота says:

    Кад Хаг није нашао излаз са овим генијем, како ће ови овде огризли у корупцији, у издаји. Ови имају толико нагомиланих проблема својим неспособностима и личним интересима. Грађани очекују неког ко ће помоћи да боље живе, а досадашње слуге Запада никако да то остваре! Кад дође Шешељ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u