НАТО ГРАДИ БАЗУ У ПОЉСКОЈ – Стиже бруталан одговор из Русије и Белорусије

НАТО ГРАДИ БАЗУ У ПОЉСКОЈ – Стиже бруталан одговор из Русије и Белорусије

5 новембра 2018

ПРЕДСЕДНИК Белорусије Александар Лукашенко јавно је посаветовао Пољској да не прави на својој територији `непотребне војне базе` иначе ће Минск и Москва бити присиљени да одговоре.

Открио је да је шефу пољске дипломатије рекао и ово:

„Ми немамо намеру да са вама ратујемо. Зато не правите непотребне базе. У супротном, мораћемо да на то, заједно са Русијом, одговоримо. Ово значи да ћемо бити принуђени да нешто инсталирамо да бисмо вам парирали“.Белоруски лидер је на овај начин одреаговао на намеру Варшаве да наведе Вашингтон и Пентагон да у Пољској отворе сталну америчку војну базу снаге оклопне дивизије. Већ је популарно у жаргону називају „Форт Трамп“.

Лукашенко је поновио и своју омиљену `пословицу` – боље и сто година преговора него један дан рата – и своју изјаву с краја октобра: да Минск и Москва размишљају о адекватном одговору (на „Форт Трамп“) са минималним трошковима.

Није, међутим, открио – колико далеко је спреман да иде, а чињеница је да се годинама противио руској војној бази у Белорусији.

Московски војни експерт Игор Коротченко зато је поводом свега што је Лукашенко рекао пољском министру био и кратак и јасан:

„Нама нису потребне изјаве већ отварање војне базе Русије у Белорусији. У интересу безбедности обе земље. Ако се америчка база појави – логично би било да се на једном од белоруских ародрома појавио авио-база Русије, најмодернијим авионима и високопрецизним пројектилима“.

Потпредседник Руске академије ракетних и артиљеријских снага – Константин Сивков – сматра да у Беолурсији треба инсталирати оперативно-тактичке ракетне системе „Искандер“. То би, по његовом мишљењу, значај „Форт Трампа“ свело на нулу.

KOMENTARI3 коментара

  1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

    To će da bude NATO baza Fort Kramp :-)))

  2. Guns Of Brixton says:

    „Mi nemamo nameru da sa vama ratujemo..." - Samo ćemo da vas spržimo hahahahaha! Konkretno im čovek objasnio!

  3. milorad says:

    pametno i mudro reagovanje, vi na nas kamenom, mi na vas hidrogenom, to jedino stoka razume, pesnica u glavu bre ništa drugo kod likova koji vode nato i poljsku ne pomaže oni ne govore ljudskim jezicima, a životinje se krote BIČEM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u