НАТО ОФИЦИРИ СТИГЛИ У СРБИЈУ: Имају само један задатак

НАТО ОФИЦИРИ СТИГЛИ У СРБИЈУ: Имају само један задатак

14 октобра 2019

Група војних стручњака НАТО-а стигла је у Србију 12. октобра у оквиру последње фазе процеса обуке Војске Србије, заснованог на НАТО модулу за обуку, под називом „Концепт оперативних способности — евалуација и извештавање“, саопштила је Канцеларија НАТО-а за везу у Београду.

Програм ће се одвијати током ове недеље у војној бази „Југ“ код Бујановца, а циљ је да инжењерска чета као четврта по реду јединица Војске Србије буде декларисана као потпуно способна за деловање по НАТО стандардима и процедурама.

Те стандарде и процедуре признају Уједињене нације и Европска унија у својим мировним операцијама. Допринос Србије у тим мисијама је веома цењен.„Концепт оперативних способности — евалуација и извештавање“ је механизам у оквиру „Партнерства за мир“, у којем је Србија међу најактивнијим учесницима и кроз који се јединице оружаних снага земаља партнера НАТО-а обучавају и оцењују у складу са стандардима те војне алијансе.

Тај процес омогућава унапређење оперативних способности НАТО партнера појединачно, укључујући и Србију, кроз блиску војну сарадњу с НАТО-ом.

Као резултат програма „Концепт оперативних способности — евалуација и извештавање“ до сада су три јединице Војске Србије сертификоване као потпуно обучене за учешће у међународним мировним мисијама.

Тај механизам служи као важан оквир за заједничке вежбе и различите видове обуке војски Србије и чланица НАТО-а.

То је један од бројних успешних механизама сарадње који су развијени између Србије и НАТО-а и доприноси јачању капацитета Војске Србије, саопштила је Канцеларија НАТО-а за везу у Београду.

KOMENTARI6 коментара

 1. Gardista says:

  Bas su se potrudili da nas vojno ojacaju prodajom i topljenjem vojne imovine. Kome bre treba ta sertifikovana sprdacina. Eno vam siptari pa neka mlate praznu slamu, nas pustite da vezbamo za buduci s 400.

 2. теоретичар says:

  хаха...пут у НАТО је поплочан дипломама, похвалама и пољупцима напуштеној и запуштеној српској војсци. Мамини синчићи ће свршавати од среће и поноса. И ускоро гинути за НАТО као српски хероји. Јесте, народ ће их жалити али неће славити. Мада ће народ већином бити ускраћен за сазнања када буду гинули. То је тактика која се показала исправна у Америци па је усвојили и Руси који данас као и Амери скривају своје жртве ко жаба ноге а ускоро ће то бити случај и у Србији. Штас ту може, кад смо плагијати.

  • Косовац says:

   @ теоретичар, …..Мало обраћамо пажњу на чињеницу да српска војска која је потчињена НАТО официрима, мора и да следи њихова наређења. На пример, да се бори против унутрашњег непријатеља – народа Србије, ако се за то укаже неопходна хуманитарна потреба.

   • теоретичар says:

    На крају ћемо се борити прво против својих младића и убијати их без милости. Неке ствари ми нису баш најјасније али прошли смо јаничаре већ једном. Дошли опет. Као пресликано. Понекад ми дође да вриштим или да опашем динамит око себе. Џаба, има их превише у Србији а ја нисам талибан. Психологија авганистанског народа и срба је као Бог и шеширџија. Једини прави борци данас су талибани. Авганистанске мајке их рађају већ скоро цео век, а не као српске и курдске мајке које рађају све неке свилене ратнике. То је менталитет слободе и правде. Јаничари карзаија гину у Авганистану сваки дан. Наше мајке данас рађају само карзаји јаничаре.

 3. Косовац says:

  НАТО официри стигли у Србију. …..Да доврше обучавање своје војске. Завршна фаза обуке се састоји у политичкој настави и провери морално-политичке способности српске НАТО војске финансиране из буџета Србије. Ону праву војничку обуку је српска војска већ успешно завршили у бази „Југ“ код Бујановца, видели смо ономад репортажу. Чак су и савладали обуку из растурања демонстрација са специјалном опремом. Оне ће да попуњавају трупе НАТО пакта које су распоређене при Уједињеним нацијама.

 4. persida says:

  Sve pod pkroviteljstvom Acike Velicanstvenog, novog sveca Srpske pravoslavne crkve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u