NATO-Запад ствара „дубоку државу“ у Србији

NATO-Запад ствара „дубоку државу“ у Србији

6 марта 2018

ЗА РУСИЈУ није тајна да Србија настоји да уђе у Европску унију, али, како показује и пракса са Црном Гором, чланство у ЕУ увек иде „руку под руку“ са чланством у NATO, а то је оно што је за Русију неприхватљиво.

Своје мишљење о томе може ли Србија да уђе у ЕУ без интегрисања у NАТО, руском медију EADaily изнео је српски аналитичар др Зоран Милошевић, из београдског Института за политичке студије.

Ево најважнијих теза Зорана Милошевића из тог интервјуа:

ЕУ и NАТО су близанци и немогуће их је раздвојити. Питање је само каква се тактика примењује и улази ли нека земља у ЕУ кроз NАТО или у NАТО кроз ЕУ. NАТО свакако жели у своје редове да укључи и Србију јер је видљиво да намерава да се шири даље на исток. А Србија представља слободну територију и без обзира на полуколонијални режим и економску зависност од Запада, Србија је свеједно остала оаза слободе у Европи, а нарочито на Балкану, рекао је Милошевић.

NАТО је у суседне земље инсталирао свој систем, са механизмима за смену влада, у случају да пожеле да напусте NАТО или ЕУ. Та тзв. „дубока држава“, како су је назвали Американци, све више се укорењује и у Србији.

Стање у Србији је врло сложено. И у влади и у државним институцијама видљива је следећа појава: уколико неко од службеника није оријентисан прозападно, уколико је наклоњен сарадњи са Русијом или једноставно види Србију као самосталну и војно неутралну државу, онда његов заменик обавезно припада супротној оријентацији. Овде влада потпуно неповерење и контрола и зато је тешко прогнозирати у ком смеру ће се кретати српска елита.

Постоји још један фактор који омета српску владу да уведе државу у NАТО и ЕУ, а то су радикални и екстремистички захтеви Брисела у вези територијалног интегритета Србије, наводи Милошевић. Овде важну улогу има и питање очувања српског идентитета, јер Срби себе доживљавају као православни слободољубиви балкански народ.

Брисел од Србије тражи признавање Kосова и инсистира да променимо свој идентитет, своју суштину.

У Србији постоји прозападни део становништва, који није против промене свог идентитета и спреман је на улогу „европејаца“ – њих овде зову „друга Србија“. Та „друга Србија“ за свој „символ вере“ узима Вашингтон и Брисел.

Али, за већину Срба захтеви за заборав сопственог идентитета нису прихватљиви и то није могуће постићи без великих унутрашњих потреса који могу прерасти и у герилски рат, каже Зоран Милошевић и при том повлачи паралелу с 1941. г., када су се, како каже, у Србији против Хитлерове окупације појавила два „ослободилачка покрета“ – комунистички и монархистички.

Они су пружили веома снажан отпор и одложили напад Немачке на СССР. Уколико би Запад успео да привуче српску елиту на улазак у NАТО и ЕУ, у Србији би поново дошло до унутрашњег отпора.

Тешко је рећи колико је српска спољна политика заиста самостална и у ком степену је њена војна неутралност стварна, а колико декларативна. Србија је склопила неке споразуме с NАТО-ом, према којима он, у случају нужде, има право на транзит својих снага преко српске територије, што је Милошевић окарактерисао као „најгори споразум који је Србија потписала у последње време“.

Говорити о војној неутралности у таквом контексту, када неко може да уђе у вашу земљу, а ви немате право да се успротивите, је тешко. Ради се о „ограничењу неутралности“.

Милошевић при том каже како NАТО разуме крхкост свог положаја у Србији, јер би у случају његових агресивнијих захтева према Београду, унутрашњи отпор врло лако одувао српску прозападну елиту, у чему би Русија имала своју шансу.

Да нема Русије, Србије можда не би ни било. И у последње време, Русија је онемогућила усвајање резолуције СБ која осуђује Србију за „геноцид у Сребреници“ и онемогућила Запад да оствари неке своје захтеве према Србији, испољене у форми уцена.

Запад Србији говори да мора да учини ово и оно, а списак који она мора да испуни за улазак у ЕУ никада се не објављује у потпуности, што је знак уцене, наводи Милошевић. Списку се сваки пут додаје нешто ново, а народ је то препознао и већ се формира млада елита, која је, судећи по јавним иступима, спремна да подржи зближавање с Русијом, истиче Милошевић.

Посете руских високих функционера, као што је недавна посета Лаврова, за нас су као „мелем на рану“. Надамо се да ћемо уз помоћ Русије успети да превладамо ова за нас тешка и драматична времена.

Говорећи о немогућности давања прогнозе српске будућности, Милошевић тврди ДА становништво Србије не одобрава улазак земље у NАТО али, такође, и у ЕУ. Срцем је оно са Русијом. Међутим, геополитичко стање је такво да се Србија налази у окружењу држава које су у NАТО-у или су „вазали Брисела и Вашингтона“. Наша несрећа је у томе што је у таквим условима тешко и износити другачије концепције и идеје.

У Србији се често (позитивно) говори о Евроазијској унији, као алтернативи ЕУ. Међутим, поједине идеје које долазе са Запада, попут балканске интеграције, изазивају неповерење, каже Милошевић, питајући се о каквој се интеграцији са Румунијом или Бугарском може говорити када су те земље већ у NАТО. Он притом наводи да ни у Србији није искључен црногорски сценарио, према коме је тамошња влада земљу укључила у NАТО не питајући народ шта о томе мисли. Али, то би, у случају Србије, уколико би „влада обманом укључила Србију у NАТО“, значило унутрашњи оружани отпор.

Говорећи како је немогуће од Срба очекивати да буду добри NАТО војници с обзиром на систем вредности и историјско памћење, посебно у односу на NАТО агресију против Србије 1999. г., Зоран Милошевић је на крају испричао следеће: „На мојим предавањима ме често питају: Ако уђемо у NАТО, значи ли то да ће мог сина послати против Русије? А ја одговарам – да, Хрватска је већ послала своје војнике на руску границу. Али нема православног Србина који би послао свог сина у NАТО војску да ратује против Русије“.

KOMENTARI8 коментара

 1. mali says:

  Postoji uvek samo jedna istina/nikada dve.Lazi ima bezbroj..Sloboda je jedina istina,sve druge demokratije,ljudska prava i sl. su samo lazi.Zivela slobodna Srbija.

 2. Velika Metla says:

  Пааа,Путин и остали руски званичници подржавају ово ЗЛО исконско на власти у Србији! И шта сад? Као неприхватљиво је за вас да је Србија у тој наци-нато банди??? Чујте Руси,нису у овој Србији баш сви ни глупи,ни наивни! Ако ви не знате да србски народ НИЈЕ за овакву власт,и овакво политикантство,онда знате како се стаје уз народ,и како се помаже томе народу,ако му се искрено жели помоћи! Не могу да верујем да ви не знате какво је расположење у србском народу! Што се тиче ових и сваких избора...............,чиста фарса,превара! Резултати избора се пишу у Лондону,и шаљу компјутерским путем у Србију на објављивање јавности! Према томе...........,"гласајте за кога год хоћете,ми бројимо гласове"! Овај омиљени Стаљинов слоган здушно користи запад,у поробљавању народа и држава!

  • Miraš says:

   Dobar deo naroda koristi glavu koliko i muve koje lete na lepak. Isto tako i toliko kao te muve ne misle te uporno izlaze na izbore u (tiho) okupiranoj zemlji. Poslednji beogradski izbori, tako pišu da imali su izlaznost 51,3%. Da je više svesti i pameti pa da se što više bojkotuju izbori, a verovatno bi i tada po nalogu ili uz saglasnost glavne kuhinje napisali nešto veću izlaznost. Ipak najpametniji su oni glasači koji uopšte ne izlaze na izbore. Izlaskom na izbore u okupiranoj semlji samo se daje snaga prodanim i lažljivim dušama na vlasti i njihovim razarajućim merama.

 3. Miraš says:

  "Vodim te draga i lepa moja Srbijo u EU da bih te do balčaka pljačkao i oslabio, drobio i uništio već tokom tog EU putovanja, a ako ne tada zadaviću te i dokrajčiti uz pomoć mojih EU prijatelja kad se sasvim približimo ulasku u svetu kravu EU."... Preko 90% stanovništva je protiv ulaska Srbije u NATO mada se taj podatak stalno propagandno-medijski umanjuje i prikriva. Protiv smo i sporazuma o saradnji za NATO koji su dosad potpisani i primenjuju se jer oni znače da je NATO u Srbiji, a od naše vojske mic po mic prave NATO metle i NATO prostitutke. Najavljena izgradnja puta Merošina-Bugarska treba da poveže NATO članicu Albaniju i protektorat Kosovo sa Crnim morem pa prema Rusiji. Taj put ako Srbija izgradi onda je to naše učešće i doprinos ratu NATO alijanse protiv Rusije. On seče strateški najvažniji vojni put na Balkanu koji smo mi dosad imali pod kontrolom što se direktno loše odražava na Srbiju. Prozapadna Vučićeva vlada nas zamajava da je izgradnja tog puta u korist razvoja topličkog kraja i Srbije. Vučić sam kaže da Merkel na svakom sastanku insistira na izgradnji tog puta. Šta da radi ugledna žena nego da se bori za razvoj našeg topličkog kraja kad već mi slepci to ne vidimo i ne umemo. Samo pominjanje izgradnje tog puta pored svega ostalog doprinosi podeli društva i uvodjenju Srbije u gradjanski rat. Zapadnim stratezima i njihovim slugama izgeda da je baš to cilj. Da li su uslovi za EU integracije Srbije namerno toliko teški sa namerom da Srbija eksplodira i bude uvedena u haos?! "Srećna Srbadija putuje u EU - Srbija je anestezirana sa tom lažljivom bajkom te joj stalno komad po komad tela uspešno amputiraju. Proces komadanja bivše Jugoslavije još uvek traje i završiće se drobljenjem i komadanjem Srbije, a pre famoznog ulaska u EU.

  • Velika Metla says:

   Мираш,били су и Шпанци па их нико ништа није питао! Ретка је држава у Европи која је хтела чланство у том зликовачком савезу! Али пошто влада демонократија,и посебно воља народа,онда се дешава шта се дешава! Толико о томе колико се поштује воља народа,и право народа да одлучује о себи! То смо имали "част"да видимо код Милових шиптогораца,где је 85% народа било против!Западњачка демократија је најозлоглашенија ствар која је снашла људски род! Комплет сва је на лажи и подвали заснована! Зато ће,као и уосталом све оно што је лажно,и да нестане!

 4. harry neron says:

  Duboka država odavno postoji, i to ne samo u Srbiji nego svukde kde postoji bilo kakava država. Oni koji ste čitali makiavelija znate o čemu pričam a za sve ostale put prve bibilioteke i pozajmiti i pročitati Makivaelijevog Vladara i onda če vam biti sve jasno, i autoru ovog teksta priporučujem to branje.

 5. Velika Metla says:

  "дубока држава"је у Србији створена 5.октобра,и траје и дан данас! Тако да..................,ма без везе чланак! Ово и врабци више знају!

 6. Milutin says:

  Свака част доктору Милошевићу али ћу назвати правим именом оно што доктор Милошевић због свог става и знања и звања није дозволио себи да каже. Дубока држава у трулој америци је у пракси мафија која контролише институције сиситема у трулој америци од суштинског значаја али не и контролу сваке власти. Имајући доказе да су од 2000 године УБИЦЕ И ПЉАЧКАШИ из труле америке присутни у СРБИЈИ преко досоваца који су их коштали око 100 милиона долара по признању америчког стејт департмента па до ове тренутне власти и да имају битну улогу од УНИШТАВАЊУ СИСТЕМА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ПРЕ СВЕГА СТВАРАЊЕМ СВИХ АГЕНЦИЈА КАО СИСТЕМ ПАРАЛЕЛНЕ ВЛАСТИ ДО ДОНОШЕЊА СВИХ ЗАКОНА СУПРОТНИХ УСТАВУ СРБИЈЕ. ПРОЧИТАО САМ ЦИОНИСТИЧКИ ПЛАН КОГА ЈЕ У ПИСАНОЈ ФОРМИ ОБЈАВИО ЈЕВРЕЈСКИ РАБИН ШНЕРСОН И СВЕ ШТО СЕ У СРБИЈИ УРААДИЛО ДО САД ЈЕ ПО ТОМ ПЛАНУ. ДАКЛЕ УБИЦЕ СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ ВЕЋ КОНТРОЛИШУ СРБИЈУ ЈЕР ОФИЦИРИ НАТО УБИЦА СРБА СУ ПОСЛЕ ОДЛУКЕ ВУКА ДРАШКОВИЋА НАЛАЗЕ НА 2 СПРАТУ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЈОШ ОД 2001 ГОДИНЕ АКО МЕ СЕЋАЊЕ ДОБРО СЛУЖИ. Све то су оствариле УБИЦЕ СРБА И СРБСКЕ ДЕЦЕ ИЗ ТРЛЕ АМЕРИКЕ УЗ ПОМОЋ СВИХ НА ВЛАСТИ ОД 2000 године до данас. Зар то није "дубока-држава".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u