NATO-Запад ствара „дубоку државу“ у Србији

NATO-Zapad stvara „duboku državu“ u Srbiji

6 marta 2018

ZA RUSIJU nije tajna da Srbija nastoji da uđe u Evropsku uniju, ali, kako pokazuje i praksa sa Crnom Gorom, članstvo u EU uvek ide „ruku pod ruku“ sa članstvom u NATO, a to je ono što je za Rusiju neprihvatljivo.

Svoje mišljenje o tome može li Srbija da uđe u EU bez integrisanja u NATO, ruskom mediju EADaily izneo je srpski analitičar dr Zoran Milošević, iz beogradskog Instituta za političke studije.

Evo najvažnijih teza Zorana Miloševića iz tog intervjua:

EU i NATO su blizanci i nemoguće ih je razdvojiti. Pitanje je samo kakva se taktika primenjuje i ulazi li neka zemlja u EU kroz NATO ili u NATO kroz EU. NATO svakako želi u svoje redove da uključi i Srbiju jer je vidljivo da namerava da se širi dalje na istok. A Srbija predstavlja slobodnu teritoriju i bez obzira na polukolonijalni režim i ekonomsku zavisnost od Zapada, Srbija je svejedno ostala oaza slobode u Evropi, a naročito na Balkanu, rekao je Milošević.

NATO je u susedne zemlje instalirao svoj sistem, sa mehanizmima za smenu vlada, u slučaju da požele da napuste NATO ili EU. Ta tzv. „duboka država“, kako su je nazvali Amerikanci, sve više se ukorenjuje i u Srbiji.

Stanje u Srbiji je vrlo složeno. I u vladi i u državnim institucijama vidljiva je sledeća pojava: ukoliko neko od službenika nije orijentisan prozapadno, ukoliko je naklonjen saradnji sa Rusijom ili jednostavno vidi Srbiju kao samostalnu i vojno neutralnu državu, onda njegov zamenik obavezno pripada suprotnoj orijentaciji. Ovde vlada potpuno nepoverenje i kontrola i zato je teško prognozirati u kom smeru će se kretati srpska elita.

Postoji još jedan faktor koji ometa srpsku vladu da uvede državu u NATO i EU, a to su radikalni i ekstremistički zahtevi Brisela u vezi teritorijalnog integriteta Srbije, navodi Milošević. Ovde važnu ulogu ima i pitanje očuvanja srpskog identiteta, jer Srbi sebe doživljavaju kao pravoslavni slobodoljubivi balkanski narod.

Brisel od Srbije traži priznavanje Kosova i insistira da promenimo svoj identitet, svoju suštinu.

U Srbiji postoji prozapadni deo stanovništva, koji nije protiv promene svog identiteta i spreman je na ulogu „evropejaca“ – njih ovde zovu „druga Srbija“. Ta „druga Srbija“ za svoj „simvol vere“ uzima Vašington i Brisel.

Ali, za većinu Srba zahtevi za zaborav sopstvenog identiteta nisu prihvatljivi i to nije moguće postići bez velikih unutrašnjih potresa koji mogu prerasti i u gerilski rat, kaže Zoran Milošević i pri tom povlači paralelu s 1941. g., kada su se, kako kaže, u Srbiji protiv Hitlerove okupacije pojavila dva „oslobodilačka pokreta“ – komunistički i monarhistički.

Oni su pružili veoma snažan otpor i odložili napad Nemačke na SSSR. Ukoliko bi Zapad uspeo da privuče srpsku elitu na ulazak u NATO i EU, u Srbiji bi ponovo došlo do unutrašnjeg otpora.

Teško je reći koliko je srpska spoljna politika zaista samostalna i u kom stepenu je njena vojna neutralnost stvarna, a koliko deklarativna. Srbija je sklopila neke sporazume s NATO-om, prema kojima on, u slučaju nužde, ima pravo na tranzit svojih snaga preko srpske teritorije, što je Milošević okarakterisao kao „najgori sporazum koji je Srbija potpisala u poslednje vreme“.

Govoriti o vojnoj neutralnosti u takvom kontekstu, kada neko može da uđe u vašu zemlju, a vi nemate pravo da se usprotivite, je teško. Radi se o „ograničenju neutralnosti“.

Milošević pri tom kaže kako NATO razume krhkost svog položaja u Srbiji, jer bi u slučaju njegovih agresivnijih zahteva prema Beogradu, unutrašnji otpor vrlo lako oduvao srpsku prozapadnu elitu, u čemu bi Rusija imala svoju šansu.

Da nema Rusije, Srbije možda ne bi ni bilo. I u poslednje vreme, Rusija je onemogućila usvajanje rezolucije SB koja osuđuje Srbiju za „genocid u Srebrenici“ i onemogućila Zapad da ostvari neke svoje zahteve prema Srbiji, ispoljene u formi ucena.

Zapad Srbiji govori da mora da učini ovo i ono, a spisak koji ona mora da ispuni za ulazak u EU nikada se ne objavljuje u potpunosti, što je znak ucene, navodi Milošević. Spisku se svaki put dodaje nešto novo, a narod je to prepoznao i već se formira mlada elita, koja je, sudeći po javnim istupima, spremna da podrži zbližavanje s Rusijom, ističe Milošević.

Posete ruskih visokih funkcionera, kao što je nedavna poseta Lavrova, za nas su kao „melem na ranu“. Nadamo se da ćemo uz pomoć Rusije uspeti da prevladamo ova za nas teška i dramatična vremena.

Govoreći o nemogućnosti davanja prognoze srpske budućnosti, Milošević tvrdi DA stanovništvo Srbije ne odobrava ulazak zemlje u NATO ali, takođe, i u EU. Srcem je ono sa Rusijom. Međutim, geopolitičko stanje je takvo da se Srbija nalazi u okruženju država koje su u NATO-u ili su „vazali Brisela i Vašingtona“. Naša nesreća je u tome što je u takvim uslovima teško i iznositi drugačije koncepcije i ideje.

U Srbiji se često (pozitivno) govori o Evroazijskoj uniji, kao alternativi EU. Međutim, pojedine ideje koje dolaze sa Zapada, poput balkanske integracije, izazivaju nepoverenje, kaže Milošević, pitajući se o kakvoj se integraciji sa Rumunijom ili Bugarskom može govoriti kada su te zemlje već u NATO. On pritom navodi da ni u Srbiji nije isključen crnogorski scenario, prema kome je tamošnja vlada zemlju uključila u NATO ne pitajući narod šta o tome misli. Ali, to bi, u slučaju Srbije, ukoliko bi „vlada obmanom uključila Srbiju u NATO“, značilo unutrašnji oružani otpor.

Govoreći kako je nemoguće od Srba očekivati da budu dobri NATO vojnici s obzirom na sistem vrednosti i istorijsko pamćenje, posebno u odnosu na NATO agresiju protiv Srbije 1999. g., Zoran Milošević je na kraju ispričao sledeće: „Na mojim predavanjima me često pitaju: Ako uđemo u NATO, znači li to da će mog sina poslati protiv Rusije? A ja odgovaram – da, Hrvatska je već poslala svoje vojnike na rusku granicu. Ali nema pravoslavnog Srbina koji bi poslao svog sina u NATO vojsku da ratuje protiv Rusije“.

KOMENTARI8 komentara

 1. mali says:

  Postoji uvek samo jedna istina/nikada dve.Lazi ima bezbroj..Sloboda je jedina istina,sve druge demokratije,ljudska prava i sl. su samo lazi.Zivela slobodna Srbija.

 2. Velika Metla says:

  Paaa,Putin i ostali ruski zvaničnici podržavaju ovo ZLO iskonsko na vlasti u Srbiji! I šta sad? Kao neprihvatljivo je za vas da je Srbija u toj naci-nato bandi??? Čujte Rusi,nisu u ovoj Srbiji baš svi ni glupi,ni naivni! Ako vi ne znate da srbski narod NIJE za ovakvu vlast,i ovakvo politikantstvo,onda znate kako se staje uz narod,i kako se pomaže tome narodu,ako mu se iskreno želi pomoći! Ne mogu da verujem da vi ne znate kakvo je raspoloženje u srbskom narodu! Što se tiče ovih i svakih izbora...............,čista farsa,prevara! Rezultati izbora se pišu u Londonu,i šalju kompjuterskim putem u Srbiju na objavljivanje javnosti! Prema tome...........,"glasajte za koga god hoćete,mi brojimo glasove"! Ovaj omiljeni Staljinov slogan zdušno koristi zapad,u porobljavanju naroda i država!

  • Miraš says:

   Dobar deo naroda koristi glavu koliko i muve koje lete na lepak. Isto tako i toliko kao te muve ne misle te uporno izlaze na izbore u (tiho) okupiranoj zemlji. Poslednji beogradski izbori, tako pišu da imali su izlaznost 51,3%. Da je više svesti i pameti pa da se što više bojkotuju izbori, a verovatno bi i tada po nalogu ili uz saglasnost glavne kuhinje napisali nešto veću izlaznost. Ipak najpametniji su oni glasači koji uopšte ne izlaze na izbore. Izlaskom na izbore u okupiranoj semlji samo se daje snaga prodanim i lažljivim dušama na vlasti i njihovim razarajućim merama.

 3. Miraš says:

  "Vodim te draga i lepa moja Srbijo u EU da bih te do balčaka pljačkao i oslabio, drobio i uništio već tokom tog EU putovanja, a ako ne tada zadaviću te i dokrajčiti uz pomoć mojih EU prijatelja kad se sasvim približimo ulasku u svetu kravu EU."... Preko 90% stanovništva je protiv ulaska Srbije u NATO mada se taj podatak stalno propagandno-medijski umanjuje i prikriva. Protiv smo i sporazuma o saradnji za NATO koji su dosad potpisani i primenjuju se jer oni znače da je NATO u Srbiji, a od naše vojske mic po mic prave NATO metle i NATO prostitutke. Najavljena izgradnja puta Merošina-Bugarska treba da poveže NATO članicu Albaniju i protektorat Kosovo sa Crnim morem pa prema Rusiji. Taj put ako Srbija izgradi onda je to naše učešće i doprinos ratu NATO alijanse protiv Rusije. On seče strateški najvažniji vojni put na Balkanu koji smo mi dosad imali pod kontrolom što se direktno loše odražava na Srbiju. Prozapadna Vučićeva vlada nas zamajava da je izgradnja tog puta u korist razvoja topličkog kraja i Srbije. Vučić sam kaže da Merkel na svakom sastanku insistira na izgradnji tog puta. Šta da radi ugledna žena nego da se bori za razvoj našeg topličkog kraja kad već mi slepci to ne vidimo i ne umemo. Samo pominjanje izgradnje tog puta pored svega ostalog doprinosi podeli društva i uvodjenju Srbije u gradjanski rat. Zapadnim stratezima i njihovim slugama izgeda da je baš to cilj. Da li su uslovi za EU integracije Srbije namerno toliko teški sa namerom da Srbija eksplodira i bude uvedena u haos?! "Srećna Srbadija putuje u EU - Srbija je anestezirana sa tom lažljivom bajkom te joj stalno komad po komad tela uspešno amputiraju. Proces komadanja bivše Jugoslavije još uvek traje i završiće se drobljenjem i komadanjem Srbije, a pre famoznog ulaska u EU.

  • Velika Metla says:

   Miraš,bili su i Španci pa ih niko ništa nije pitao! Retka je država u Evropi koja je htela članstvo u tom zlikovačkom savezu! Ali pošto vlada demonokratija,i posebno volja naroda,onda se dešava šta se dešava! Toliko o tome koliko se poštuje volja naroda,i pravo naroda da odlučuje o sebi! To smo imali "čast"da vidimo kod Milovih šiptogoraca,gde je 85% naroda bilo protiv!Zapadnjačka demokratija je najozloglašenija stvar koja je snašla ljudski rod! Komplet sva je na laži i podvali zasnovana! Zato će,kao i uostalom sve ono što je lažno,i da nestane!

 4. harry neron says:

  Duboka država odavno postoji, i to ne samo u Srbiji nego svukde kde postoji bilo kakava država. Oni koji ste čitali makiavelija znate o čemu pričam a za sve ostale put prve bibilioteke i pozajmiti i pročitati Makivaelijevog Vladara i onda če vam biti sve jasno, i autoru ovog teksta priporučujem to branje.

 5. Velika Metla says:

  "duboka država"je u Srbiji stvorena 5.oktobra,i traje i dan danas! Tako da..................,ma bez veze članak! Ovo i vrabci više znaju!

 6. Milutin says:

  Svaka čast doktoru Miloševiću ali ću nazvati pravim imenom ono što doktor Milošević zbog svog stava i znanja i zvanja nije dozvolio sebi da kaže. Duboka država u truloj americi je u praksi mafija koja kontroliše institucije sisitema u truloj americi od suštinskog značaja ali ne i kontrolu svake vlasti. Imajući dokaze da su od 2000 godine UBICE I PLJAČKAŠI iz trule amerike prisutni u SRBIJI preko dosovaca koji su ih koštali oko 100 miliona dolara po priznanju američkog stejt departmenta pa do ove trenutne vlasti i da imaju bitnu ulogu od UNIŠTAVANJU SISTEMA DRŽAVE SRBIJE PRE SVEGA STVARANJEM SVIH AGENCIJA KAO SISTEM PARALELNE VLASTI DO DONOŠENJA SVIH ZAKONA SUPROTNIH USTAVU SRBIJE. PROČITAO SAM CIONISTIČKI PLAN KOGA JE U PISANOJ FORMI OBJAVIO JEVREJSKI RABIN ŠNERSON I SVE ŠTO SE U SRBIJI URAADILO DO SAD JE PO TOM PLANU. DAKLE UBICE SRBA I SRBSKE DECE VEĆ KONTROLIŠU SRBIJU JER OFICIRI NATO UBICA SRBA SU POSLE ODLUKE VUKA DRAŠKOVIĆA NALAZE NA 2 SPRATU MINISTARSTVA ODBRANE JOŠ OD 2001 GODINE AKO ME SEĆANJE DOBRO SLUŽI. Sve to su ostvarile UBICE SRBA I SRBSKE DECE IZ TRLE AMERIKE UZ POMOĆ SVIH NA VLASTI OD 2000 godine do danas. Zar to nije "duboka-država".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *