НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Нису сви крсташи били хришћани!?

НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Нису сви крсташи били хришћани!?

6 маја 2019

Сједињене Америчке Државе већ дуги низ година се сматрају највећим „лонцем за претапање“ нација, али последња научна открића наводе на закључак да „лонац за топљење“ није ексклузивна америчка тековина.

ДНK анализа посмртних остатака крсташа сугерише да западноевропска војска која се борила за Јерусалим и хришћанске реликвије ипак није била баш толико европска.Kрсташке војске су биле изузетно разноврсног генетског порекла, наводи се у недавној студији коју цитира Гардијан. Упркос општеприхваћеном имиџу о крсташким ратовима као борби „западњака“ против „источњака“, научници сугеришу да су ратници који су кренули у борбу за Јерусалим и хришц́анско наслеђе имали различито генетско порекло и да су витезови градили чудна савезништва на путу до Свете земље.

Према студији објављеној у Америчком часопису за људску генетику, међународни тим истраживача из Велике Британије, Либана и Белгије проучавао је ДНK посмртних остатака за које се верује да припадају крсташима из 13. века, пронађеним у масовној гробници код бившег крсташког храма у Либану.

Упоредили су их са узорцима данашњих и древних нација, као и са посмртним остацима Римљана. Испоставило се да су само тројица од девет покопаних мушкараца у тој гробници била пореклом из Западне Европе.

ДНK четворице била је ближа данашњим Либанцима, док су посмртни остаци преостале двојице показали да су били мешавина Европљана и других „раса“. Један од њих имао је либанско и европско порекло, док је други имао бедуинско или саудијско са једне, а шпанско или баскијско порекло са друге стране.

Иако једна од теорија сугерише да су непријатељи били сахрањивани у заједничке гробнице, истраживачи дају предност другој која тврди да се локално становништво прикључило крсташима.

„Мислимо да се локално становништво борило са крсташима, а не против њих, пошто из историје знамо да су Арапи који су се борили против крсташа дошли из подручја Сирије, Турске, Ирака или Египта, где су људи другачије генетске структуре од ‘источњака’ које смо пронашли у овој гробници“, изјавио је један од аутора студије доктор Марк Хабер са Велком Сангер института у Kембриџу.

KOMENTARI4 коментара

 1. Dragi says:

  A šta su bili, možda sledbenici Muhameda? Naslov je trebao biti "Nisu svi krstaši bili Evropljani". Naravno da je domaći živalj, hrišćanske veroispovesti podržavao krstaše. I danas da Bliskom Istoku imate hrišćane. Te prema tome, može se reći da su ti naučnici izmislili toplu vodu i ništa više.

 2. теоретичар says:

  Аууу, ал им је тумачење високонаучно. Они МИСЛЕ да су то...Па сарањивали их багерима. У једну рупу и мртве и рањене и онда ваљак на струју па то часком набије да се не повампире. То је једно а "лонац за топљење...нација"...је друго. Само тај лонац уопште не "топи". Америка јесте држава са скоро свим националностима Света, али покушаји топљења уопште не успевају. Направили су на тај начин смешу народа коју зову Американци, на опште незадовољство белих насељеника. Нису чак ни мешавина а камоли једињење, него најпростија смеша. Као када лопатама помешаш песак и гвозденце. Ниси добио никакво једињење него најобичнију смешу. Има и песка има и кликера и увек песак остаје песак а кликери рђа. Тако и тзв. данашњи Американци. Кинези и Јапанци се не једине нисаким и ни случајно, осим дрогерашица и дрогераша који се не једине да имају потомство а иако га имају, то је ређе од звезда падавица а тако и завршава. Црнци такође раде готово свуда заједно са Белцима, иду у кревет са белим бабама ради неких својих вредности али бабе не рађају. Српкиње се понекад удају за белог Амера али роде Амера. Мекси и остали Латиноси се врло ретко мешају са било ким. Дакле, лонац за топљење уопште не ради. Сви јесу у Америци, раде за Америку али после посла, свака вашка обашка. Осим проститутки и дрогераша а ти не праве децу осим само као неуспеле узорке.

 3. Vesko says:

  Sustina podvale u ovom brutalnom i monstruoznom artiklu je pokusaj ZAJEBAVANJA nas koje su pljackali, ubijali i nad kojim i danas sprovode svoje krstaske ratove genocida i otimanja. Ali Notr Dam je sada u pepelu. Pravi Vladari Univerzuma su odlucili. Vladavina na osnovu pljacke Istoka je i simbolicno pretvorena u prah i pepeo. Jedino pitanje koje je ostalo je da li ce i njihovi gradovi takoder biti pretovreni u prah i pepeo. Mislim da hoce, mi smo im bili crvena linija koju su presli. Nakon toga NEMA NAZAD.

 4. Aserbian Azerbain Azerbejdžan says:

  "pse rata" nisu smislili u Pentagonu.U starom i srednjem veku vojske su uglavnom bile najamničke- dakle plaćenici.Do britanskih nacističkih - "novotarija", u Aziji, Evropi i Africi postojala je potpuna verska i nacionalna tolerancija i sloboda kretanja u mirnodopskim uslovima.U Damasku, najstarijem glavnom gradu na svetu verske bogomolje s v i h konfesija su bile jedna pored druge gde su se s v i vernici isztovremeno molili u miru i skladu. I tako desetinama vekova.Sukoba nije bilo dok nisu zaraženi " demokratskim vrednostima" t r u l o g zapada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u