НАУЧНИЦИ ОТКРИЛИ: Нису сви крсташи били хришћани!?

NAUČNICI OTKRILI: Nisu svi krstaši bili hrišćani!?

6 maja 2019

Sjedinjene Američke Države već dugi niz godina se smatraju najvećim „loncem za pretapanje“ nacija, ali poslednja naučna otkrića navode na zaključak da „lonac za topljenje“ nije ekskluzivna američka tekovina.

DNK analiza posmrtnih ostataka krstaša sugeriše da zapadnoevropska vojska koja se borila za Jerusalim i hrišćanske relikvije ipak nije bila baš toliko evropska.Krstaške vojske su bile izuzetno raznovrsnog genetskog porekla, navodi se u nedavnoj studiji koju citira Gardijan. Uprkos opšteprihvaćenom imidžu o krstaškim ratovima kao borbi „zapadnjaka“ protiv „istočnjaka“, naučnici sugerišu da su ratnici koji su krenuli u borbu za Jerusalim i hrišćansko nasleđe imali različito genetsko poreklo i da su vitezovi gradili čudna savezništva na putu do Svete zemlje.

Prema studiji objavljenoj u Američkom časopisu za ljudsku genetiku, međunarodni tim istraživača iz Velike Britanije, Libana i Belgije proučavao je DNK posmrtnih ostataka za koje se veruje da pripadaju krstašima iz 13. veka, pronađenim u masovnoj grobnici kod bivšeg krstaškog hrama u Libanu.

Uporedili su ih sa uzorcima današnjih i drevnih nacija, kao i sa posmrtnim ostacima Rimljana. Ispostavilo se da su samo trojica od devet pokopanih muškaraca u toj grobnici bila poreklom iz Zapadne Evrope.

DNK četvorice bila je bliža današnjim Libancima, dok su posmrtni ostaci preostale dvojice pokazali da su bili mešavina Evropljana i drugih „rasa“. Jedan od njih imao je libansko i evropsko poreklo, dok je drugi imao beduinsko ili saudijsko sa jedne, a špansko ili baskijsko poreklo sa druge strane.

Iako jedna od teorija sugeriše da su neprijatelji bili sahranjivani u zajedničke grobnice, istraživači daju prednost drugoj koja tvrdi da se lokalno stanovništvo priključilo krstašima.

„Mislimo da se lokalno stanovništvo borilo sa krstašima, a ne protiv njih, pošto iz istorije znamo da su Arapi koji su se borili protiv krstaša došli iz područja Sirije, Turske, Iraka ili Egipta, gde su ljudi drugačije genetske strukture od ‘istočnjaka’ koje smo pronašli u ovoj grobnici“, izjavio je jedan od autora studije doktor Mark Haber sa Velkom Sanger instituta u Kembridžu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Dragi says:

  A šta su bili, možda sledbenici Muhameda? Naslov je trebao biti "Nisu svi krstaši bili Evropljani". Naravno da je domaći živalj, hrišćanske veroispovesti podržavao krstaše. I danas da Bliskom Istoku imate hrišćane. Te prema tome, može se reći da su ti naučnici izmislili toplu vodu i ništa više.

 2. teoretičar says:

  Auuu, al im je tumačenje visokonaučno. Oni MISLE da su to...Pa saranjivali ih bagerima. U jednu rupu i mrtve i ranjene i onda valjak na struju pa to časkom nabije da se ne povampire. To je jedno a "lonac za topljenje...nacija"...je drugo. Samo taj lonac uopšte ne "topi". Amerika jeste država sa skoro svim nacionalnostima Sveta, ali pokušaji topljenja uopšte ne uspevaju. Napravili su na taj način smešu naroda koju zovu Amerikanci, na opšte nezadovoljstvo belih naseljenika. Nisu čak ni mešavina a kamoli jedinjenje, nego najprostija smeša. Kao kada lopatama pomešaš pesak i gvozdence. Nisi dobio nikakvo jedinjenje nego najobičniju smešu. Ima i peska ima i klikera i uvek pesak ostaje pesak a klikeri rđa. Tako i tzv. današnji Amerikanci. Kinezi i Japanci se ne jedine nisakim i ni slučajno, osim drogerašica i drogeraša koji se ne jedine da imaju potomstvo a iako ga imaju, to je ređe od zvezda padavica a tako i završava. Crnci takođe rade gotovo svuda zajedno sa Belcima, idu u krevet sa belim babama radi nekih svojih vrednosti ali babe ne rađaju. Srpkinje se ponekad udaju za belog Amera ali rode Amera. Meksi i ostali Latinosi se vrlo retko mešaju sa bilo kim. Dakle, lonac za topljenje uopšte ne radi. Svi jesu u Americi, rade za Ameriku ali posle posla, svaka vaška obaška. Osim prostitutki i drogeraša a ti ne prave decu osim samo kao neuspele uzorke.

 3. Vesko says:

  Sustina podvale u ovom brutalnom i monstruoznom artiklu je pokusaj ZAJEBAVANJA nas koje su pljackali, ubijali i nad kojim i danas sprovode svoje krstaske ratove genocida i otimanja. Ali Notr Dam je sada u pepelu. Pravi Vladari Univerzuma su odlucili. Vladavina na osnovu pljacke Istoka je i simbolicno pretvorena u prah i pepeo. Jedino pitanje koje je ostalo je da li ce i njihovi gradovi takoder biti pretovreni u prah i pepeo. Mislim da hoce, mi smo im bili crvena linija koju su presli. Nakon toga NEMA NAZAD.

 4. Aserbian Azerbain Azerbejdžan says:

  "pse rata" nisu smislili u Pentagonu.U starom i srednjem veku vojske su uglavnom bile najamničke- dakle plaćenici.Do britanskih nacističkih - "novotarija", u Aziji, Evropi i Africi postojala je potpuna verska i nacionalna tolerancija i sloboda kretanja u mirnodopskim uslovima.U Damasku, najstarijem glavnom gradu na svetu verske bogomolje s v i h konfesija su bile jedna pored druge gde su se s v i vernici isztovremeno molili u miru i skladu. I tako desetinama vekova.Sukoba nije bilo dok nisu zaraženi " demokratskim vrednostima" t r u l o g zapada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *