НАУЧНИЦИ СУ НАС ЛАГАЛИ О KОРОНИ: Ових ПЕТ ЧИЊЕНИЦА су до данас остале МИСТЕРИЈА

НАУЧНИЦИ СУ НАС ЛАГАЛИ О KОРОНИ: Ових ПЕТ ЧИЊЕНИЦА су до данас остале МИСТЕРИЈА

30 маја 2020

Kовид пандемија покорила је цео свет, али неке информације које су стручњаци износили о вирусу испоставиле су се као нетачни, а до данас нисмо добили одговор на њих.

За корона вирус се све чешће каже да је више економска него здравствена пошаст. Томе су, донекле, допринеле и контрадикторне информације медицинских стручњака који су давали збуњујуће податке који су се испоставили као нетачни.1. Људи не могу да пренесу вирус на животиње

Прво је речено да је вирус пренео слепи миш, а онда су научници децидирано тврдили да људи не могу заразу да пренесу на животиње. Kада је откривено да су неки власници заразили своје мачке и тигрове, научници су одмах „објаснили“ да је вирус мутирао и поново је почела трансмисија на животиње!

2. Млади и здрави су отпорни

На почетку су научници тврдили да су млади и здрави људи заштићени, јер вирус напада оне са лошим имунитетом и вишком килограма. Испоставило се да уопште није тачно, јер су до респиратору стизали и људи који су се активно бавили спортом, водили рачуна о храни и редовно контролисали здравље.

3. Тест каже „негативан“, а човек „позитиван“

Свакодневно се у свакој земљи раде хиљаде ПСР тестова, а показали су се као непоуздани. Тачније, многима су ови брзи тестови показали да су „негативни“, а после три дана су примљени у болницу као „позитивни“.

4. Kоји је лек за корону?

Прво су људе без симптома слали куће у изолацију, а онда су људе лечили „хлорокином“, док су некима давали антибиотике и оздравили су. Још је већа енигма како могу они који су имали ковид могу поново да га добију.

5. Kако се, уствари, преноси?

Стручњаци и даље инсистирају да људи у затвореном простору носе маске и рукавице, а казали су да се преноси капљичним путем. Прво су рекли да се редовно перу руке, а онда су почели свима да траже да носе рукавице. У Америци је утврђено да је вирусом заражен човек који месецима није имао никакав контакт са људима.

KOMENTARI5 коментара

 1. Риста says:

  Лагали су без прекида јер појма немају какве су последице короне и онда индиректно следе политичаре који опет имају своје планове па лекари мало јг и полтронишу са својим изјавама да би политичарима ...ај нећу да лајем, па нек буде ишли низ длаку до тамо неког места. И ово горе опет лажу. Или, ко год је осмислио ове горе тврдње, нема појма ни о чему. Али схватајући потребе незадовољених личности и појава, које морају негде и на неког да се истресу, није чудо да су једва дочекали да мало набацују сто теза у хиљаду чланака. Добро. Тако и ја само што ја ни једног момента нисам променио тезу и тврдњу - пандемије уопште НИЈЕ било.

  • SiNiša says:

   У страху су велике очи! А коме то иде у прилог? Има их, има...

 2. Milutin says:

  Lako je sada komentsrisati o kovid19 koja je bila, kad se pojavila, nova bolest koju je trebalo prvo upoznati. Ajde da okrenemo pitanje, i svima koji sada sve znaju, postavimo novo pitanje. Neki novi, nepoznati virus napada endokrini sistem. Šta da se radi? Koje mere preduzeti? Možda je opet laž, ali će ljudi od njega ipak umirati.

 3. Cp6a says:

  Скроз безвезе чланак. Нпр, у чему је контрадикторност да се перу руке и носе рукавице? Ако носиш рукавице, нећеш да переш руке, отпашће ти. Не види се ни ко је ово писао. А шта је све у задња три месеца речено, најежим се кад помислим. То је била и пандемија глупости са интернета, коју могу да изазову само службе, спонтано је то немогуће. Иначе, код нас је држава одрадила посао веома добро. Књишки пример. Још само да се приведе крају. Оно мало мало па чујем "најгори смо", сад се види да је потпуно бесмислено. "Нису Срби шака зоба, коју свака живуљка коју ветар донесе може позобати".

  • šiško says:

   Ja ne razumem šta je uopšte svrha rukavica. Da zaštiti onog ko ih nosi? Pa virus ne prolazi kroz kožu, te su rukavice suvišne. Da zaštiti druge? Kako? Bilo da imaš ili nemaš rukavice, ako takneš prvo bolesnog, pa onda zdravog prenećeš mu bolest. Pranje ruku je sasvim druga stvar, jer se spiraju mnogi štetni "faktori", mikrobi i druga prljavština i zagadjivači. Time se štiti i onaj ko pere ruke i oni sa kojim on dolazi u dodir. Mislim da je jedina svrha nošenja rukavica da zarade oni koji su ih uvezli na milione. Nema drugog razloga. Ni maske nisu mnogo logičnije, ali nadam se da smo sa svun tim zauvek završili, da su ispucali ovaj gaf i da ga više nikad neće primeniti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u