НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ зашто САД повлачи Ф-22 са Блиског истока, и мења га старијим моделом! (ВИДЕО)

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ зашто САД повлачи Ф-22 са Блиског истока, и мења га старијим моделом! (ВИДЕО)

10 марта 2019

САД повлаче своје Ф-22 рапторе из региона Блиског истока након што су их распоредили пре пет година, а Национални интерес је известио о томе прошле недеље.

Према извештају, америчко ваздухопловство ће заменити своје Ф-22 рапторе својим старијим борбеним авионима Ф-15.

“Ваздухопловство није имало избора него да повуче Рапторе који су невидљиви за радаре. Боримо се да обновимо своју производњу и ресурсе након уништења базе ваздухопловних снага Тиндала, иначе њиховог главног центра, у урагану Мајкл у октобру 2018. године”, изјавио је Национални интерес на њиховој веб страници.„Тренутно нема Ф-22, али су америчке ваздухопловне снаге распоредиле Ф-15Ц у југозападну Азију“, саопштило је америчко ваздухопловно средиште.

“Ово је и рутинска ротација авиона како би што боље испунили оперативне захтеве, одржали супериорност у ваздуху и заштитили снаге на земљи”, додато је.

„Годинама је Ф-22 био супериоран у ваздуху, а прво је био ангажован у 2014. години у борби против против Исламске државе“, написао је Брајан Еверстин, војни експерт.

Ф-22 је коришћен за ваздушне нападе на сиријску војску 14. априла 2018. године.

„Захваљујући јединственим могућностима пете генерације, Ф-22 је био једини авион погодан за рад у сиријским интегрисаним системима противваздушне одбране, који осим њихове неутрализације, је пружао константну ваздушну подршку САД, коалицији и партнерима на терену у Сирији“, речено је после напада у априлу 2018. године.

(Правда)

KOMENTARI2 коментара

  1. Gardista says:

    Nevidljiv za radare a za Budjanovce?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u