Немачка лажирала доказе да би Србија била бомбардована (ВИДЕО)

Nemačka lažirala dokaze da bi Srbija bila bombardovana (VIDEO)

21 aprila 2015

217308_rudolf-sarping-donald-ramsfeld-2001-viki_origZa bombardovanje Srbije 1999. godine odgovoran je tadašnji ministar odbrane Nemačke Rudolf Šarping jer je lažno predstavio pobunjenike Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) kao civilne žrtve, rekao je član misije OEBS-a Hening Henš u ispovesti pred kamerama.

„Srbija je bombardovana zbog laži tadašnjeg ministra odbrane Nemačke Rudolfa Šarpinga“, po tvrdnjama Henša koji je bio svedok dogovora posle kojeg je usledila NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

Svedok posmatrač OEBS-a lično je prisustvovao uviđaju u Rugovu, gde se desila borba između srpskih policijskih jedinica i pripadnika OVK.

Vazdušni udari na SRJ trajali su 78 dana, a okončani su u prvoj polovini juna 1999. godine potpisivanjem Kumanovskog sporazuma.

Nemački fotograf dokazao – masakra nad Albancima nije bilo!

Hening Henš (Henning Hensch) iz Lutjenburga (Lütjenburg) je mnogo razmišljao u zadnjih 12 godina. On je na Kosovu postao deo događaja koja je pokrenula celu Njemačku. Jednog događaja sa kojom je cela Njemačka prevarena, kaže on. Hening Henš je bio policajac. On je mnogo video pre 29. januara 1999. u kosovskom mestu Rugovu, ali tako nešto još ne.

Pre svega nije verovao da ovaj događaj može tako biti protumačen par meseci kasnije. Rudolf Šarping (Rudolf Scharping), tadašnji ministar odbrane, koristo je slike iz Rugove. Kao dokaz za masakar Srba nad nedužnim kosovskim Albancima. Ipak, za Heninga Henša, slike ne dokazaju masakar već prikaze sukoba. Međutim to nije odgovaralo državnoj vlasti.

Neke slike nisu pokazane

29. januara pozvan je Hening Henš na uviđaj u Rugovu. On je bio posmatrač OSCE na Kosovu. Tamo su se vodile borbe za položaj između pobunjeničke UČK i crpskih jedinica. Rudolf Šarping pokazao je slike toga 3 meseca nakon događaja i to pre svega kao dokaz za masakr nad civilnim stanovništvom.

Slike iz Rugove izgleda su bile ono što je nemačkoj javnosti hitno trebalo – dokaz da su NATO – vazdušni napadi na Srbe bili neophodni. Bilo je i slika koje Rudolf Šarping nije pokazao, npr. fotografije na kojima su se videli Albanci sa oružjem. Takođe nisu se mogla videti obeležja UČK, iskaznice članova, municija. Ministar odbrane nije jasno prikazao da se ovdje radilo o borbi.

Da li je Šarping zloupotrebio slike?

Slike koje je Šarping pokazao nastale su nakon što je istraga na sudu bila okončana i kada su srpski policajci sklonili leševe. Iako su tim kamermana i novinari fotografi bili prisutni na sudu, Rudolf Šarping je rekao, 3 meseca kasnije, da je jedan nemači natporučnik napravio krišom fotografije i doneo u Nemačku. Međutim, prisustvo nemačkog vojnika do sada nije potvrđeno. Posmatrači se ne mogu oteti utisku da je državna vlast trebala materijal kojim bi dokazala rat na Kosovu.

Tatika se pokazala uspešnom: nemački novinari su verovali Šarpingu o događaju masakra u Rugovi. Zato ratujemo – to je bila poruka. Međutim, Lutjenburgčanin, Hening Henš misli da su te jezive slike zloupotrebljene da bi se opravdao rat. U to je i danas siguran. To ga čini nepoverljivim i ljutim.

Desilo se čudo! Nemački fotograf, snimatelj navodnog masakra Srba nad Albancima u Račku izneo je danas na TV severne nemačke istinu!

Nemački fotograf koji je na licu mesta fotografisao poginule UČK vojnike izjavio je danas Severnonemačkoj TV da je istina o „masakru“ u Račku, koji je poslužio za bombardovanje Srbije odnosno tada još Jugoslavije, bila manipulisana!

Kao posmatrač UN-a je snimao poginule albance u Račku koji su proglašeni nemačkoj javnosti kao masakrirane žrtve civila od strane Srba. Danas je taj direktni svedok dao nemačkoj televiziji intervju u kojem su pokazane i one fotografije koje do sada nisu pokazivane naime poginulih sa oznakama UČK, municijom i ličnim oružjem.

Iz njegove fotodokumentacije proističe jasno, što je on i potvrdio, da se nije radilo o civilnim žrtvama, kako su to tada objavile sve Nemačke a i veliki broj svetskih televizija. Uz pokazani materijal je jasno izjavio da se radilo o poginulim u borbama a nikako u masakru poginulih žrtava!

Dokazao je manipulaciju njegovih slika koja se radila od zvaničnika Nemačke vlade a ponajviše od ministra Šarpinga da bi se pridobilo raspoloženje naroda za pristajanje na rat i bombardovanje odnosno odobravanje NATO učešće u bombardovanjuJugoslavije.

Javno je optužio Šarpinga da je manipulisano istinom kako bi se okrivili Srbi. Dali je to proradila savest fotografa ili je to neka vrsta zaokreta politike severnoatlantske alijanse pokazaće se u budućnosti.

(Facebookreporter.org)

KOMENTARI5 komentara

 1. Steva says:

  Ma nema tu nikakvog zaokreta,uvek su Nemci gledali da satanizuju i uniste Srbe i to se nece nikada promeniti.Da nekim slucajem Srbija ima vladu,koja bi ipak pokusala da pokrene tuzbu protiv Nato-a,jer sad ima i validne dokaze cak je i Sreder priznao da je bombardovanje Srbije bila povreda medjunarodnog prava.Ali koja crna vlada,ja sam cak siguran, kad bi to pitanje pokrenuo neko iz EU,da bi vlada Srbije to sprecila u interesu ulazka u EU.Tako da o tome ne vredi uzalud trositi vreme.

 2. Goran says:

  U svakom ratu je bilo postenih Njemaca i svih zapadnjaka , ima njih postenih monogo mnogo vise, samo na svu zalost ove nase primitivne civilizacije, mediji se masovno zloupotrebljavaju i to je naravno sve po zakonu ,,,,,,,,,,onako demokratski :-) Umjesto rijeci "mediji" mnogo bi realnije bilo da se kaze "praonica mozgova" :-)

 3. Apis says:

  Gorane ima poštenih nemaca. Ima i engleza, ima čak i jedan pobožan kardinal u vatikanu samo niko ne zna koji je inače bi ga odmah razapeli ko Hrista. Kad god razvale ili okupiraju neku državu, pobiju milione nesrećnika jave se ti pošteni i pobožni pa kažu pogrešili smo. I tako pobožna ispovest i pokajanje umiruje savest cele nacije a ostalima svedoči da nisu baš svi zločinci. JESU ZVERI SVI OD REDA NA ISTOM ZADATKU SA RAZLIČITIM ULOGAMA.

 4. namcor says:

  Pa vec dugo postoji dokumentarac "Lazima je sve pocelo", Nemacke televizije ARD, gde je sve to i jos puno toga receno (https://www.youtube.com/watch?v=tBDZSoHPyws)

 5. boisa says:

  apis says bravo mislim da si sto posto u pravu ,da su hteli trebali bi da se jave pre nrgo sto izgine toliki narod ,nego ti je to sve politika .svima je dobro poznato da je politika MAJKA KOJA JEDE SOPSTVENU DECU tako je od uvek bilo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *