НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Незасити Пентагон жели нови рат са Истоком и земљу гура у банкрот!

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ: Незасити Пентагон жели нови рат са Истоком и земљу гура у банкрот!

10 фебруара 2019

Прекомерни апетити Пентагона ће САД одвести у банкрот, пише Kонтра Магазин.

Недаван извештај Пентагона о сигурносној ситуацији у америчкој војсци показује да војска свим силама тренутни рат са истока покушава да претвори из хладног у врућ. Суштина овог документа се своди на то да је САД потребно више новца за одбрану од наводног “стратешког противника “.Истина, у извештају се не каже да Американци већ дају милијарде долара за неуспешне и “замрзнуте” војне авантуре на Блиском истоку, које за собом остављају само пустош. Да, али од кога се САД, са својих 700 база широм света и НАТО савезницима, заправо бране, пита се аутор.

Американци немају једнаку војну снагу за непријатеља. Кина и Русија подузимају искључиво одбрамбене мере, ослањајући се на развој високотехнолошког оружја које их може заштитити од напада. У протеклих 20 година су се Пекинг и Москва углавном усмерили на развој своје привреде.

“Они су ставили на прво место животни стандард својих грађана и све им је успело”, објашњава немачки портал.

Можда су САД заинтересоване управо за то да их спрече у остваривању успеха, сматра аутор.

За разлику од Сједињених Држава, друге земље чланице НАТО пакта имају значајне проблеме с оружјем. Ове недеље Берлин је изјавио да ће Немачкој бити потребно 16 година да Бундесверу пружи сву потребну опрему. Остале земље ЕУ имају не само проблеме са сигурношћу, већ и очигледан недостатак борбених искустава, као и квалификованог особља.

Америчка војска наставља да “лије крокодилске сузе ” и настоји да преплаши своје грађане, присили их на још већи дуг и да подрже повећање војне потрошње.

Многи ветерани вијетнамског рата, који још нису убијени отровним парама Agent Orange, виде то као покушај манипулисања новом генерацијом Американаца уз помоћ фиктивне ратне опасности.

“Дубока држава” земљу води у банкрот, а Пентагон увлачи источну Европу у рат, како би је искористио као топовско месо и жртвовао је за слабљење руске одбране”, тврди аутор.

“У исто време, обе америчке странке, републиканци и демократи, подстичу русофобију и синофобију. Представници оба политичка блока би радо послали Американце и на Блиски исток, да тамо умру за Израел”, уверен је аутор.

(logicno. com/Л. Р/ Contra Magazin)

KOMENTARI2 коментара

  1. Budi Bog s nama says:

    Eto, lepo rečeno i ne da iziđe na dobro.

  2. Velika Metla says:

    ......da tamo umru za Izrael”, uveren je autor. У томе је и цео проблем!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u