НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русија има 64 „забрањене ракете“ 9М729 – много више него што признаје

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русија има 64 „забрањене ракете“ 9М729 – много више него што признаје

10 фебруара 2019

НЕМАЧКИ дневни лист Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) објавио је да Русија има више крстарећих ракета 9М729 него што признаје.

Исти лист наоди да их Руси  већ имају 64 и наглашава цда су то ракете за које Пантагон и Стејт департман тврде да имају недозвољени домет већи од 500 километара…Користећи несумњиво податке немачке или америчке војне шпијунаже, FAZ тврди да се те ракете – осим на полигону Капустин јар (Астраханска област) – налазе и у арсеналима ракетних батаљона Камишлову (Свердловска област), Моздоку и код градића Шуе (Северна Осетија).

Тврди такође да сваки од тих батаљона располаже са најмање четири лансера са по четири такве ракете.

Наводно те ракете имају и различите бојеве главе.

И амерички медији почетком фебруара тврдили да Русија располаже „додатним бројем крстарећих ракета  9М729. Још су указивали да да те ракете имају „знатно већи домет од Споразумом о ракетама средњег и малог домета дозвољених 500 километара“.

Министарство одбране Русије крајем јануара је страним војним аташеима и новинарима представило ракету 9М729 коју користи ракетни систем „Искандер-М“ и одбацило све оптужбе везане за њу.

Американци су властита сумњичења поводом 9М729 искористили за иступање из споразума о ракетама средњег и малог домета (коначно ће иступити половином 2019.).

Реагујући, Москва је најавила исто и – почетак припрема за производњу копненеверзије крстарећих ракета „Калибар“ и копнене хиперсоничне ракете средњег домета на бази постојеће ракете „Циркон“.

Русија је остабвила могућност Американцима да се врате поменутом споразуму, али и објавила – да сама никакве преговоре неће иницирати.

(Факти)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. padre says:

    Bezobraznih li Rusa, vi jim zabranjujete, a oni u inat rade baš ono, što ste jim strogo zabranili!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u