НЕМАЧКИ МЕДИЈИ УПОЗОРАВАЈУ: Русија ће нас растурити, за мање од две године купили 283 тоне злата!

NEMAČKI MEDIJI UPOZORAVAJU: Rusija će nas rasturiti, za manje od dve godine kupili 283 tone zlata!

18 oktobra 2015

1361960763Rusija nastavlja sa povećavanjem svojih rezervi zlata, što u ubuduće može pomoći njenoj ekonomiji jer se može očekivati „povratak inflacije” u SAD, Japan i evropske zemlje, pa zlato ponovo može postati alternativa dolaru – ocenio je nemački poslovni list Handelsblatt.

Isti list navodi podatke svetske banke koji pokazuju da u poslednje vreme ni jedna zemlja nije tako aktivno kupovala zlato kao Rusija. Tačnije, da je od početka prošle godine kupila 283 tone plemenitog metala čija je tržišna vrednost trenutno – 11 milijardi dolara.

Handelsblatt svojim čitaocima ukazuje da je strateg banke Merill Lynch – Majkl Hartnet – već preporučio da se kupuje zlato. I da je pritom ukazao da će državni rashodi u SAD, Japanu i EU naredne godine znatno porasti, što će „pojačati interes prema zlatu”.

Uticajni nemački list posebno naglašava da treba očekivati dalje slabljenje dolara: „Cena na zlato će rasti, a dolar će gubiti pozicije. Svi su izgledi da je Putin napravio dobar izbor”.

KOMENTARI8 komentara

 1. Milan says:

  Ne pa i nije napravio dobar izbor! Meni nepismenom za ekonomiku je to vec istorijski jasno.

 2. Mila says:

  Pa drzo se berzanske krilatice,kupoj jeftino,prodaj skupo.Rotsild i kompa,hahaha.

 3. pravda says:

  Putin je Car zna on dobro da prevare sa zapada nemogu još dugo nemožete štampati bilijarde evra i dolara a to pravdai kao rast privreda samo još malo i kraj je te filozofije liberalnog kapitalizma i slobodne trgovine ove obmane će skupo platiti zapad.

 4. prevara says:

  Gde se nalazi to zlato koje kupuju Rusi ili bilo ko ? Ako je u Rusiji onda je u redu ali bojim se da je to kupovina na neviđeno. Najveće rezerve zlata nalaze se u Fort Knoxu ili Švajcarskoj. Kada bi svaki poverioc, danas tražio da mu daju zlato koje je kupio a čuva se u jednom od ova dva mesta, bio bi neprijatno iznenađen. Ta količina zlata ili ne postoji ili je Familija uzela, jer oni su vlasnici oba "skladišta" i imaju druge ciljeve. To se nedavno desilo kada je Nemačka vlada tražila od USA da im pošalju određenu količinu zlata. Nisu dobili ništa. Sa Nemačkom je lako oni su u vlasništvu Goldman Saxo banke koja je obnovila posle WW2. Ali šta je sa Sadamovim, Gadafijevim, Mubarakovim zlatom? Zlatom svih svrgnutih diktatora ali i onima koji će biti. Kada $ pukne jer je vezan za naftu ali za vrednost koja je odavno prevazišla sve rezerve koje postoje onda će doći do sloma svih $ ali i ostalih valuta G7 i biće nova valuta, vezana za zlato. Da li će svi oni koji svoje zlato čuvaju tamo moći da računaju da će dobiti svoje?

 5. triglav says:

  "rusi kupili zlato" ... pa da se oni samo ne pretvaraju, da kupuju zlato? a u stvari ga naprosto samo proizvode u svojim rudnicima zlata, a nama "prodaju" ideju, da zlato "kupuju"? ko bi to znao ... taj svet je jedna potpuna prevara!

 6. vesa says:

  A sta se desava tek sa Gadafijevih skoro 160 milijarde dolara koje navodno spavaju u nekoliko zemalja sveta a jedna od njih je amerika

 7. Srbin says:

  Ovaj siroti nepotpisani pisac ovog teksta ne zna ni srpski jezik. Covek je napisao: "Cena na zlato ce rasti" sto sugerise da je mozda zavrsio osnovnu skolu negde u Pirotu ili Vranju. Naravno, posto nemacki mediji ovo nisu pisali, autor teksta nije ni mogao staviti link sa izvorom ovih (dez)informacija ili ime nemackog medija koji je to objavio. Tekst je izmisljen u potpunosti.

 8. Bata says:

  Text izmislio neki ruski BOT placen u izlapeloj votki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *