НЕМЦИ дају базу Тачију!?

НЕМЦИ дају базу Тачију!?

1 августа 2017

Припадници немачког контингента у саставу Кфора, после 18 година, напустили су базу Цвилен код Призрена. База је предата мисији Уједињених нација у Приштини која ће, према наводима приштинских медија, потом прећи у руке општинских власти у Призрену.

Унутар базе, ограђене високом оградом и бодљикавом жицом осим монтажних објеката, налик халама, остале су две административне зграде. Како представници Срба из општине Призрен претпостављају, ове објекте ће општинске власти, када им простор буде уступљен, доделити на коришћење тзв. Безбедносним снагама Косова. То је, наиме био случај и са објектима осталих мисија које су се из састава Кфора повукле са КиМ, али и са касарнама које су некада припадале војсци Србије.

– На подручју на ком је саграђена импровизована база Кфора, у којој су на почетку били припадници украјинског, а потом и немачког Кфора, својевремено се налазио репетитор за телевизијски сигнал који је током 1999. бомбардован – истичу за наш лист представници Срба из општине Призрен.

Они објашњавају да се база Кфора састојала углавном од монтажних објеката и да је током мартовског погрома 2004. у овој бази (коју су тада „Новости“ прве обишле) били смештени малобројни Срби из Призрена. Тридесетак, углавном старијих житеља овог града, које су од свеопштег напада Албанаца избавили припадници Кфора, тада је неколико месеци боравило у овој бази.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u