НЕМЦИ И МЕРКЕЛОВА ОВАКАВ ШОК НИСУ ДОЖИВЕЛИ

НЕМЦИ И МЕРКЕЛОВА ОВАКАВ ШОК НИСУ ДОЖИВЕЛИ

8 априла 2019

Пољска има намеру да затражи од Немачке најмање 900 милијарди долара као репарацију за штету начињену за време Другог светског рата, рекао је у интервјуу магазину „Вполитиче“ посланик пољског Сејма и члан парламентарне групе која се бави проценама компензација Јануш Шевчак.„Све док Немачка не исплати Пољској дуг за Други светски рат, а ради се о суми од најмање 900 милијарди долара, она мора остати изузетно суздржана када се ради о нападима на пољску владу“, изјавио је посланик, коментаришући рад групе.

По његовим речима, „срамота је што су последњих 30 година пољске власти игнорисале питање компензације за штету почињену у рату“.

„Немци треба да припреме значајна финансијска средства за исплату репарација“, додао је Шевчак.

Раније је председник Пољске Анџеј Дуда изјавио да је питање репарације за штету коју је Немачка нанела за време Другог светског рата још увек отворено.

У Влади Немачке су више пута саопштавали да немају намеру да плаћају Пољској. У Берлину сматрају да су већ довољно исплатили репарације и да нема основа за довођење у питање одрицање Пољске од репарације 1953. године.

(Спутник)

KOMENTARI3 коментара

 1. Budi Bog s nama says:

  E koliko bi onda i Srbija trebalo da traži od Turaka zbog 500 godina ropstva, od Austrije radi napada na Srbiju, pa od Nemačke, pa od Amerike i 16 NATO država, pa od Ustaša i Albanaca, ali ako ima neko pravno sudsko veće, može biti nešto.

  • Za Srbiju says:

   Ako doživimo da postavimo rodoljubnu vladu u Srbiji, biće i plaćanja štete za sve ratove.

 2. samostalan says:

  A sto Srbija ne trazi odstete, zato sto nema Srba. Zato pustite Poljake da osure naciste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u