НЕМИЛОСРДАН ОДГОВОР РУСИЈЕ: Француска и Немачка се спремају за обрачун са својим народом!

NEMILOSRDAN ODGOVOR RUSIJE: Francuska i Nemačka se spremaju za obračun sa svojim narodom!

31 jula 2019

Rusko Ministarstvo inostranih poslova podsetilo je Francusku i Nemačku na primere iz nedavne istorije tih država, koji se mogu smatrati „neproporcionalnim akcijama policije“, kao odgovor na kritike na račun Moskve zbog hapšenja učesnika mitinga prošlog vikenda.

„Što se tiče neproporcionalnih akcija policije za vreme manifestacija, Francuska je, nažalost, jedna od onih koji daju glavni ton u svetu. Čak i na Zapadu mnogi su još daleko od tako ’visokih‘ demokratskih standarda. Mi izražavamo zabrinutost zdravstvenim stanjem francuskih građana (uključujući i novinara) koji su redovne žrtve policijske samovolje“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije na zvaničnom profilu na Tviteru, gde je objavljen i video-snimak sa rasterivanjem protesta u Parizu, tokom kojih policija koristi pendreke.Rusko Ministarstvo inostranih poslova je podsetilo i Nemačku na rasterivanje protivnika održavanja samita G7 u bavarskom gradu Garmišpartenkirhenu, gde je policija takođe upotrebila silu.

„Oko 20 hiljada policajaca protiv demonstranata — to je neproporcionalna upotreba sile“, napisali su u saopštenju u ruskom MIP-u.

Ranije je MIP Francuske izrazio zabrinutost zbog hapšenja učesnika nedozvoljenih akcija i pozvao na njihovo oslobađanje. Francuske vlasti nisu osudile akcije svoje policije, koja često koristi suzavac, gumene metke i vodene topova protiv demonstranata i „žutih prsluka“. U Berlinu su takođe izrazili zabrinutost hapšenjima na nezakonitom mitingu u Moskvi.

Podsetimo, u Moskvi je u subotu održan skup opozicije, koji nije odobrila policija, a bez obzira na molbu policije da se raziđu, učesnici nedozvoljenog protesta su bacali suzavac, probili kordon i uputili se prema zgradi kabineta gradonačelnika. Pres-služba moskovske uprave MUP-a saopštila je za Sputnjik da je policija privela 1.074 osobe.

 

KOMENTARI7 komentara

 1. Vodja says:

  koliko su jadni i nesposobni ovi Rusi kad oni cekaju da njih zapad isproziva da bi oni nesto rekli. A celo vreme su oni mogli porzivati zapad za nasilje njihove policije. Ali to su stari sovjeti, nesposobni da se pomere u glavi, samo sede i cekaju.

  • milos says:

   Ima tu istine.

 2. Kwaka says:

  Ma to samo zato jer oni placaju plate tim organizatorima protesta. Kad se ima sta ces😁

 3. Batina. says:

  Da ali na zapadu je to demo(no)kratija.

  • Za Srbiju says:

   Kada pišemo demoNkratija, nismo svesni koliko je to ispravno napisano. Demos je nominativ imenice od koje dolazi demokratija. Ali 4.padež-akuzativ, glasi DEMON.

 4. P.P.NJ says:

  Opozicioni prvaci / strani plaćenici u Rusiji NAMERNO ne prijavljuju proteste ali zato redovno obaveštavaju novinare o mestu i vremenu održavanja istih samo zato da bi ISPROVOCIRALI hapšenje jer ih ono vaskrsava iz mrtvih. Ako od 15-tak miliona Moskovljana na proteste izađe 3000 u pitanju su PROMILI a ne procenti.

  • SiNiša says:

   Nekoliko promila od par procenata...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *