НЕМИРИ – ПРОКЉУЧАЛА ЦРНА ГОРА: Народ не жели у НАТО – злочиначку организацију!

НЕМИРИ – ПРОКЉУЧАЛА ЦРНА ГОРА: Народ не жели у НАТО – злочиначку организацију!

7 јула 2016

protest-podgorica-fbВећинско расположење грађана је против приступања северноатлантској војној алијанси, наша дужност је да грађанимa омогућимо да искажу своје мишљење, наводи црногорска опозиција.

Инцидент на граници туче између посланика опозиције и позиције, који се пре два дана десио у Скупштини Црне Горе, још је главна тема у црногорској штампи.  За кривца су проглашени посланици опозиционог Демократског фронта и то из уста потпредседника црногорске владе и владајуће Демократске партије социјалиста Душка Марковића. Он је инцидент окарактерисао као израз „немоћи и признање пораза ДФ“, на шта је реаговао Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и члан председништва покрета Демократски фронт у Црној Гори.

Кнежевић је ове наводе оповргао, а у изјави за Спутњик је рекао да је оно што се десило у црногорској скупштини заправо јасна дијагноза црногорског друштва и подељености у Црној Гори о уласку Црне Горе у НАТО.

„Марковићеве оптужбе видим само као страх од чињенице да ДФ из дана у дан добија подршку слободних грађана Црне Горе који желе промене у Црној Гори, а који такође желе и организовање референдума о евентуалном учлањењу Црне Горе у НАТО“, изричит је Кнежевић.

Он тврди да је Марковић препознат као неко ко је 24. октобра прошле године као координатор служби безбедности командовао параполитичким, паравојним, парамафијашким и параполицијским групама, које су разбијале протесте ДФ-а.

„Њима је јасно да ће после октобарских избора ове године ДФ одржати референдум на коме би се грађани Црне Горе изјаснили о чланству у НАТО. Прве одлуке ДФ-а после избора ће бити укидање санкција Русији и повлачење признања Косова“, најављује Кнежевић.

Кнежевић је Марковића назвао осведоченим „агентом НАТО пакта“ и рекао да је његова реакција страх од финалног политичког обрачуна који их чека на јесењим изборима.

„Што се тиче организовања референдума ДФ-а, као најорганизованија политичка опозициона коалиција прокламовати и одржавање референдума јер садашња влада која је почела своје формирање у јануару 2016. а завршила тек у мају, у ствари је и пројектована тако да омогући доношење одлука у Скупштини. Већинско расположење грађана Црне Горе је против НАТО-а, а референдум је наша дужност да као заступници грађана Црне Горе омогућимо да се на њему изјасне о овом питању“, каже Кнежевић.

Он каже да је сигуран да би резултати референдума показали да је више од 60 одсто грађана против уласка у НАТО. Кнежевић такође сматра да је свака друга одлука изазвала додатну нестабилност, немире и протесте.

Он подсећа да је потребно да споразум о приступању Црне Горе НАТО-у ратификују све чланице ЕУ, те стога сматра да је немогуће да се он нађе у скупштинској процедури пре нових избора и конституисања нове Скупштине Црне Горе.

„Када споразум буде ратификован од стране чланица ЕУ, на Црној Гори је да одлучи на који начин ће бити донета одлука о учлањењу у НАТО — да ли у Скупштини или на референдуму“, објашњава Кнежевић.

Иначе, према Уставу Црне Горе, за усвајање оваквог акта потребна је 22 посланика од 41 присутног.

Кнежевић каже да је то добар показатељ о, како је рекао, „накарадном Уставу“.

„Ако Ђукановић прибегне овом методу одлучивања, Црну Гору чекају нове дестабилизације и политички изазови. Ми као посланици имамо право да поднесемо захтев за измену и допуну Закона, што значи да било каква петиција или противљење посланика да би се нашла на дневном реду Скупштине зависи од одлуке парламентарне већине, која и утврђује дневни ред“, каже Кнежевић напомињући да, с обзиром да би овај сазив парламента требало да буде распуштен у августу, споразум о приступању НАТО-у не би могао да се нађе на дневном реду у наредних месец и по дана.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI4 коментара

 1. krneta ilija says:

  srbski narod crne gore prolaci istu sudbinu srba u hrvatskoj albanci i bosnjaci i hrvati ce proterati srbe iz crne gore dog mile dukanovic preda crnu goru u ...nato pakt

 2. iki says:

  Dižite se braco ,Srbi, iz Crne vam gore.Ne znate da li je crnja ili gora.I menjajte joj ime u Mala Srbija.

 3. Sančo Pansa says:

  Pomišljam da se cilj Britanaca, SAD i Vatikana, upravo realizuje pred našim očima. U ovim okolnostima da se uvede po svaku cijenu CG u NATO doći će do, s jedne strane, sukoba među prosrpskim i proruski opredjeljenim građanima a sa druge strane Montenegrini. Dok će to posmatrati i čekati svoj trenutak Sandžaklije i Šiptari koji imaju ambiciju da utope djelove u Veliku Albaniju južni dio CG, gdje žive Šipci - cejele Tuzi i sve uz more do Bara. dok se Sandžaklije osjećaju kao BošnjaKi. Neko će se već pobrinuti da ovo vrenje preraste u opšti haos!!!

 4. Sale says:

  Ko zeli u Nato,dabogda mu familija umirala od uranijuma...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u