НЕШТО СЕ ДЕШАВА! МЕДИЈИ О ОВОМЕ ЋУТЕ! Хиљаде америчких трупа се управо искрцава широм ЕУ! КОРОНАВИРУС ПАРАВАН ЗА ЊИХОВО ГРУПИСАЊЕ?

NEŠTO SE DEŠAVA! MEDIJI O OVOME ĆUTE! Hiljade američkih trupa se upravo iskrcava širom EU! KORONAVIRUS PARAVAN ZA NJIHOVO GRUPISANJE?

14 marta 2020

Piše: Saša Borojević

Dok su u Italiji naslovi, emisije i društveni mediji preplavljeni sada već globalnom temom „koronavirus“, upravo sada 20.000 američkih vojnika iskrcava se na čak 7 evropskih aerodroma i dodaće još 10.000 drugih američkih trupa koje su već prisutni u Evropi i 7.000 drugih trupa iz različitih evropskih zemalja.

U koje svrhe je ukupno 37.000 američkih naoružanih do zuba vojnika je došlo?Možda da pomognu državama da zaustave ovaj “opasan” virus ili da pomognu onima koji su ga napravili?  Apsolutno ne!

Došli su da se stacioniraju ili, koristeći reči vrhunskih američkih oficira, da se “šire” po evropskoj teritoriji, kako bi započeli vojnu vežbu “Evropljanin 20” koji će početi u aprilu i trebalo bi da završi u julu!

Da li su građani obavešteni o čemu se radi? Očigledno ne!

„Europe Deffender 20“ je vežba koju je osmislila vlada SAD u saradnji sa NATO-om kako bi „testirala“ strategije koje će koristiti SAD i Evropa ukoliko dodje do hipotetičkog rata.

Pretnja od koga?

Očigledno je jedina “hipotetička pretnja” Americi, Rusija (saveznik Kine) sa kojom su odavno dobrovoljno stvorili velike tenzije.

Ali analizirajmo to. Za ovu vežbu, pored 37.000 vojnog osoblja, biće uvezeno 14.000 vojnih vozila (dakle tenkova, helikoptera itd …), a proporcionalno isto toliko i municije. Hej ali čekaj proglasena je pandemija svi skupovi su otkazani…zbog korone”virusa”. Mozda će vojnici doći sa odgovarajućim maskama i merama predostrožnosti kako bi odradili ovu “vežbu”? Očigledno ne!

Prema američkim oficirima, ti su vojnici potpuno zdravi, pa su potpuno imuni na „koronavirus“.

Ako nisu imuni, zašto onda samo ova vojna vežba nije odložena imajući u vidu preporuku SZO o širenju ovog virusa i medijskom, socijalnom, zdravstvenom, političkom i ekonomskom haosu koji je ovaj nazovi virus stvario u svetu?

Zašto građani Italije mogu dobiti ovaj virus, a samo američka vojska može da se kreće kroz istu tu Italiju bez problema?

– Zašto je odlučeno da se ta vežba izvede geografskom položaju koji bi osigurao hipotetički sukob s Rusijom, a ne u drugim oblastima koje gledaju na druge horizonte?

– Zašto 95% medija o tome ćute?

– Zašto svi predstavnici italijanske politike ne govore o tome?

Ako su vojnici imuni na koronavirus, da li to znači da virus nije toliko opasan, ili postoji već vakcina?

– Tramp je juče amerikancima zabrani putovanja u EU ali ne i američkim vojnicima..zar ta opasnost od takozvanog virusa ne važi za vojnike SAD!?Rusija je postavila brojna pitanja povodom ovih vežbi na koja nije dobila odgovor i na osnovu toga je već izjavila da će zadržati svoj vojni položaj u okviru svojih granica.

Kina, saveznik Rusije, pre nekoliko meseci je potpisala ugovor sa Italijom (Ugovor je regulisao odnose u vezi sa trgovinom na Sredozemlju kao i da će Italija na osnovu svog strateškog položaj biti uz Kinu čak ako EU zabrani) , kako bi trgovinski odnosi postali čvrsti i važniji između Italije i Kine.

Samim tim činom potpisivanja Ugovora moć Amerike nad Italijom znatno manja, ali ne i beznačajna.

Naravno od momenta sklapanja savezništva Kine i Italije, dolazi do eksplozije koronavirus koji počinje da razara i parališe najviše Italiju i Kinu.

Kina i Rusija su godinama bili nesporni trgovinski protivnici SAD-a, jer njihov značaj uveliko smanjuje monopol dolara na globalnom tržištu, a to, u odnosu na SAD, stvara značajne gubitke moći i ekonomski i geopolitički.

Već neko vreme Amerika čini sve kako bi izprovocirala Rusiju trgovinskim sankcijama i vojnim provokacijama Sirija, Iran, Ukrajina…i na sve što utiče na njene komercijalne i geopolitičke interese.

Dok su građani sveta svojim očima i ušima projektovani na koronavirus u Evropi, Kini i Italiji..

Amerika za to vreme odlučuje da nastavi bez ikakvih problema dovlačenje svojih trupa na granice sa Rusijom!

Pa zašto toliki pritisak da se američki vojnici naoružaju u alarmantnim količinama za jednostavnu vežbu uprkos svemu i znajući da to pokreće visok nivo uzbune u Rusiji?

Fenomen „koronavirusa“ je korisno sredstvo za odvlačenje pažnje i pripremu velikog dela građana sveta za nešto važnije što se mora dogoditi a to u ovom slučaju svakako nema veze sa rešavanjem virusa gripa.

Dragi moji novinari, političari i građani pred vašim očima se događa rušenje globalnog geopolitičkog sistema. Nešto se događa i nije pitanje teorije zavere, nego geopolitičke činjenica koje se dešavaju i koje se odmah mogu proveriti u svakom trenutku u 7 evropskih zemalja.

(avaz.live)

KOMENTARI8 komentara

 1. garo says:

  Nema vam Spasa, ludaci.

 2. Mile says:

  Vežba sa 37.000 vojnika u Evropi. Poredjenja radi kad su ušli na naše KIM, a Srbija je puno manja teritorija od Evrope, ušli su sa 80.000 vojnika.

  • Željko says:

   Što bi vi Srbi kazali, "prpa bato"!

   • Mile says:

    Evropi ne preti invazija sa istoka sa ruskih granica, nego invazija iznutra sa korona virusom. Zbog pandemije korona virusa je "prpa bato",a potiče baš iz Italije koja je trenutno najviše pogodjena. Strahovanje je opravdano jer 37.000 vojnika će se nekoliko meseci nesmetano šetati amo-tamo i to po deset-dvadeset evropskih država.

 3. Mile says:

  Više ih brine širenje koronovirusa i zašto u vreme pandemije u Evropi nije zaustavljena ova vojna vežba.

 4. Ivan Grozni says:

  Dzaba sve nuklearne bombe, nosaci aviona,podmornice,rakete i sva gvozdjurija koja kosta trilione dolara. Jedan nevidljivi virus zadaje mnogo tezi udarac jer moze da pogodi i one na vrhu. Od bombi mogu da se sakriju ali od virusa tesko. Nije ih panika uhvatila zbog naroda vec zbog njih samih.

  • Duh proroštva says:

   I radioaktivni nukleusi iz bombi su takođe nevidljivi. Upotreba radioaktivne tehnike će biti opravdanje za uništavanje virusa i njihovih prenosilaca. U cilju smanjenja ljudske populacije na pola milijarde koja će naslediti the planet earth. Ali samo ako im Bog dozvoli ovo, a On? Neće.

 5. Pera says:

  Verovatno ce da sire korona virus, jer sa tim brojem i montenegrija bi se odbranila. Oni verovatno su nosioci, a sami nece biti bolesni, jer droga neda sirenje virusa !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *