НЕВЕРОВАТНО: Српски судија гласао против геноцида над Србима!

НЕВЕРОВАТНО: Српски судија гласао против геноцида над Србима!

3 фебруара 2015

FoNet/AP-SUD-TOMKA

Председник ИДЦ “Веритас“ Саво Штрбац рекао је за Б92 да је поражавајуће што је српска тужба пред МСП одбијена једногласно.

Он је за Радио Б92 рекао да је успех долазак српске тужбе пред Међународни суд правде, те да није било жеље да се акција „Олуја“ прогласи геноцидном. Истакао је и да ће обе стране у наредном периоду истраживати тачке одлуке коју је донео МСП и тражити делове који им иду наруку за даље спорове.

“Очекивао сам да судије прате утисак јавности, они су људи од крви и меса и није било жеље да се „Олуја“ прогласи геноцидном. Застрашујућ ми је начин на који је одбијена тужба Србије, једногласно, а у судском већу је био и судија из Србије. Хрватска је боље прошла, 15:2, за њену тужбу је гласао судија из Хрватске и судија из Тринидада и Тобага. Чињеница да наш судија није гласао за нашу тужбу ме је тотално поразила“, навео је Штрбац.

МСП је данас одбацио тужбе и хрватске и српске стране.

“Сам наш долазак пред МСП је успех, да не остане само да о догађајима у Хрватској сведочи само хрватска тужба. Ми смо узвратили контратужбом и резултат је нерешен. Ово нам је највећи успех пред међународним судовима, пред Хашким трибуналом Хрвати воде 6:0, а пошто се и даље суди двојици Срба они би могли да поведу и са 8:0. Да не говорим о националним судовима, пред хрватским је осуђено око 45 припадника хрватских оружаних снага за цели рат, наспрам 600 осуђених Срба. У српских судовима је суђено једном Хрвату, а преко 40 Срба је правоснажно осуђено“, додао је Штрбац.

Он је истакао и да они који су доживели егзодус, како са српске, тако и са хрватске стране, не могу да буду задовољни пресудом Међународног суда правде.

“После овакве одлуке обе стране ће се усресредити на тачке из образложења не би ли нашле нешто што би им ишло на руку. Приметио сам у излагању судије Томке да су они оцењивали записнике са Бријона, где је разматрано протеривање Срба из Крајине. Разматрања долазе до нивоа етничког чишћења, али се ту наводи да они не траже да Срби физички нестану, већ да нестану са тих простора. Они ништа нису учинили да Срби остану ту, али тај случај не досеже до геноцидне намере јер она изискује уништење у физичком смислу, а не протеривање са територија“, додао је Штрбац.

Штрбац је додао да је успех за српску страну то што је поменуто етничко чишћење, што до сада није био случај.

“Ми ћемо се тога држати у споровима који се тренутно воде. Констатовано је да су се десили злочини у колонама, према заробљеницима и становништву које је остало, а то акцију “Олуја“ не чини чистом као што кажу Хрвати“, закључио је Штрбац.

(b92.net)

KOMENTARI10 коментара

 1. teski centar says:

  Gad koji je glasao protiv zove se Milenko Kreća!

 2. RADE MARIC says:

  DALI JE MOGUCE DA JETAJ IZROD GLASAO PROTIV SEBE NEVEROVATNO DOBRO JE TO STO MU ZNAMO IME.

 3. Jasna says:

  Zar je smio drugačije glasati kada mu je ministar pravde onaj izdajnik.

 4. Sasa says:

  Budimo civilizovani i verujmo, ako smo nešto tako poverili sudu, onda moramo poštovati i sudske odluke. Sve nepravde za koje krivci nisu kažnjeni Bog će se već postarati... imajte vere. Sud ljudski može da pogreši ali ne i sud Božji, opet možda ima tu nekih činjenica koje ne znamo. Ko u to ne veruje onda ne može sebe ni zvati Srbinom. Ja osećam da su Hrvati učinili veliku nepravdu, ali možda nisam u pravu. Nemojte da se rugamo jednom sudiji koji je pre svega čovek. Ko nikad nije pogrešio neka prvi baci kamen na njega.

 5. Mare says:

  Ma kakav Bozji sud kad stotine hiljada ljudi i dalje gledaju u zemaljski sud i traze pravdu.

 6. Slobodan says:

  Nije kriv ovaj Hrvat Miljenko Kreca vec Srbi koji su ga poslali da ih prestavlja.Doduse vidi mu se po faci da ga nije bilo tesko ni kupiti,mozda stotinka evra!

 7. rade Bukara says:

  ko ga je poslao ima isto misljenje kao i on

 8. savezo says:

  Novi sinonim za izdaju sada je Kreča,a ne Branković koji nije bio izdajnik već heroj,samo što nam istoriju pišu zapadni fašisti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u