NEVEROVATNO: U poslednje tri godine nestalo 46 osoba iz Leskovca

NEVEROVATNO: U poslednje tri godine nestalo 46 osoba iz Leskovca

25 marta 2014

policija traka 2aOd 46 osoba čiji je nestanak u poslednje tri godine prijavljen leskovačkim organima reda, četiri su preminule prirodnom smrću. Trenutno, policijska uprava u Leskovcu traga za Snežanom Đorđević (50), radnicom Agencije za lokalni ekonomski razvoj, čiji je nestanak prijavljen pre petnaestak dana, kao i za dr Marijanom Stojanović, koja je nestala na jučerašnji dan pre dve godine.

Većina ostalih su mlade devojke koje su zbog ljubavi bežale od kuće. One su brzo pronalažene i vraćane roditeljima.

Zvanična potraga raspisana je i za još jednim mladićem koji je prijavljen kao nestala osoba, mada se, prema nezvaničnim informacijama, ipak radi o pokušaju bekstva od krivičnog gonjenja, jer za njim postoji poternica iz Beograda.

„U slučaju nestanke dr Marijane Stojanović organizovane su i pretrage terena na području Leskovca i Vlasotinca u kojima je učestvovao veći broj policijskih službenika“, kazao je Boban Zdravković, portparol Policijske uprave.

On je demantovao navode pojedinih medija da postoje bilo kakve indicije da je nestanak žena sa ovog područja povezan sa trgovinom ljudima i organima.

„Dve potrage koje vodimo nisu međusobno povezane. Nestanak jedne od žena iz Novog Sada čije se ime pojavljuje u medijima nije ni prijavljen našoj upravi. Majka koja je sa svojim detetom navodna žrtva trgovine ljudima, posle 15 dana prijavila se policiji i negirala navode iz prijave o nestanku“, istakao je Zdravković.

Diplomirani tehnolog Snežana Đorđević nestala je 7. marta. Ona je posle telefonskog razgovora oko 19 sati izašla iz porodične kuće u kojoj je živela sa bivšim mužem i jednom od dve ćerke. Sa sobom je ponela samo dva mobilna telefona, koji su ubrzo isključeni, dok je tašnu i svu ličnu dokumentaciju ostavila u kući. Nezvanično, istraga još nije isključila da su motivi za njen nestanak u nesređenim porodičnim odnosima.

Svoje lične stvari sa sobom nije ponela ni primarijus Marijana Stojanović, doktorka leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, kada je 24. marta 2012. godine napuštala kuću u kojoj je živela sama.

„Još se nadam da je živa i da će je pronaći. Mislim da ona nije posegnula za svojim životom“, kazala je sestra Katerina Nikolić.

Nestao u Budvi

Vladica Momčilović (30) nestao je 1. oktobra u Budvi. Šest dana nakon nestanka mladića, u kanalu na periferiji Budve pronađeni su njegov šorts, patika, džepni kalendar i kartice nekoliko banaka. Policija je bezuspešno pretraživala taj kanal. Momčilović je poslednjih osam godina živeo u crnogorskom letovalištu gde je prodavao slike.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *