НЕВИЂЕНИ ПРЕОКРЕТ: ЦИПРАС НАПАДА РУСИЈУ, ОКРЕЋЕ ЛЕЂА НАРОДУ И ПРАВОСЛАВЉУ!

НЕВИЂЕНИ ПРЕОКРЕТ: ЦИПРАС НАПАДА РУСИЈУ, ОКРЕЋЕ ЛЕЂА НАРОДУ И ПРАВОСЛАВЉУ!

21 јула 2018

Москва покушава да спречи балканске земље да уђу у НАТО. Грчка је на крају предузела мере против Русије, чак иако је грчки премијер Алексис Ципрас раније рекао да је Руисја стратешки партнер Грчке. Шта је изазвало толико гнева у Атини?

Споразум који је 17. јуна потписан између Грчке и Македоније (званично име – Бивша Југословенска Република Македонија) за преименовање земље у Северна Македонија, покренуо је протесте у обе земље. Македонци се снажно супротстављају могућности да “Централна Македонија“ – односно, Грчка – анексира њихову државу у неком тренутку у будућности, извештавају руски медији.Грци не желе да пренесу име и историјске корене своје домовине у Македонију. Грчка влада је претпоставила да је Русија била та која је организовала протесте. Атина је закључила да се Москва мешала у њихове послове и одлучила да протера четири руске дипломате (двојици других је био забрањен улазак у Грчку).

Марија Захарова, званични портпарол руског министарства спољних послова, убрзо након тога је изјавила да ће Русија у одговору предузети одговарајуће мере. Заузврат, званичници грчког министарства спољних послова су позвали Русију да престане Грчку да третира са непоштовањем.

“Изјаве представника руског Министарства спољних послова показују типично непоштовање према трећој земљи, као и недостатак разумевања савременог света у ком државе, независно од њихове величине, имају своју независност и могу применити независне, демократске и свестране спољне политике,“ наводи се у поруци грчког Министарства спољних послова.

Чини се да фраза “независне политике“ не држи воду, јер европске елите пропагирају западне вредности и промовишу западне политике. Чини се да се ни реч “демократске“ овде не уклапа, јер демократија подразумева испуњење воље народа и снажну повезаност између власти и народа.

Седамдесет одсто Грка се противи споразуму са Македонијом. Грчки званичници су у праву само по питању “свестраних“ спољних политика: седење између столица је већ дуго уобичајена пракса многих лидера источне Европе и Балкана. Они поздрављају дистрибуцију новца Викторије Њуланд међу “демонстрантима“ и улагању од пет милијарди долара у “демократизацију“ Украјине. Ако се Русија усуди да уради нешто такво, они одмах почну да причају о “мешању у унутрашње послове.“

Наравно, ово је њихово тумачење догађаја, али Руси имају своје. Зашто би требало да постичу мишљења непредставничких политичара ако НАТО гради појас хаоса око Русије? Русија има право да употреби сва средства “меког“ утицаја, укључујући и мере подршке верским и етничким осећањима становништва путем невладиних организација. Обавештајне службе су такође увек корисне.

Грчка је протерала руске дипломате након објављивања изјаве представника свих манастира Свете Горе. Они су снажно осудили иницијативу за преименовање Македоније. Монаси су позвали грчки парламент да “поштује вољу грчког народа и историјску истину.“ Братство Свете Горе има велики утицај на Грке, а Алексис Ципрас је милитантни атеиста. Ово је бесмислица за грчко друштво. Ципрас је дозволио геј бракове и отказао обавезне молитве у грчким школама.

Грчка се увек, чак и током Хладног рата, уздржавала од непријатељских корака против СССР-а и Русије. Анти-руске акције грчке администрације изгледају све чудније, јер је Ципрас пре неколико година дошао у Москву да тражи помоћ од Путина за време грчке дужничке кризе. Многи у Русији се још увек сећају да је Ципрас говорио о братским односима између ова два православна народа. Шта га је сада натерало да се окрене против воље свог сопственог народа? Да ли му је неко обећао отписивање грчког дуга? Или је то био леп банковни рачун и обећања о удобној пензији?

Како је Џорџи Енгелгард, истраживач Института словенских студија рекао, главни циљ НАТО-а данас је да уништи зоне на Балкану које не припадају блоку. “Протеривање руских дипломата из Грчке показује колико су грчке власти нервозне због протеста.

Готово 30 година, неколико влада је уверавало свој народ у верност става државе о питању Македоније. Корак даље од ове политике изазива озбиљно незадовољство. Грчка влада је одлучила да би било најбоље да разлог протеста пребаци на Русију,“ рако је Џорџи Енгелгард у интервјуу за руске медије.

Македонски премијер Зоран Заев је најавио референдум о новом уставном називу Македоније. Референдум ће се одржати касније ове године. У јануару 2019. године, парламент треба да одобри Устав земље. Грчки парламент ће морати да ратификује споразум, и пре него што ступи на снагу.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI16 коментара

 1. PRVA LINIJA says:

  PRICALI MI LJUDI, STARIJI I ISKUSNIJI, POLITIKA JE KURVA... KAD NEMAS, KAD SI NEBITAN, KAD TI SE PODSMEVAJU, CAK I PRIJATELJI, VERUJEM SAD, TESKO JE... KAD SLAZES, PA OBECAS, PA TE IZABERU, PA SI VAZAN... KAD SI TI TAJ IZABRANI, BOGOM DAN... KAD OSETIS MLADO MUSKO DUPE... KAO NEKAD TVOJI PRETCI... VIDEO SAM I JA NA VAZAMA... MECE KO KOME STIGNE... KAZU DEMOKRATIJA...KAZU SVE ZABORAVIS... KAZU... VIDIM I JA SAD... E MOJ TI... CIPRAS...

 2. milorad says:

  CIPRAS JE PODMETNUTI IZDAJNIK GRČKE ZAKOPO IH JE DO GRLA LAŽOV.

 3. Dane Radakovic says:

  AMERIKA I katulici i vatikan nece nikad dati nikom da upravlja sa grckom nego V A T I K A N

 4. doktrina soka says:

  Rusija je kriva sto postoji.Treba Rusija pustiti Erdogana da im otme teritoriju velicine Makedonije,a on odavno kidise na Grcku,pa neka o njemu kmece kako se mesa u politiku Grcke.Bolje Turcima dati malo grckog Balkana,nego nacianglosaxoncima.

 5. Miraš says:

  Na koju god stranu da se pogleda, baš onoliko naroda niko nije mogao da podgovori da protestuju ni u Makedoniji, a ni u Grčkoj. Domaćim lutkama čim se nešto ne odvija po planu i zadatom zadatku onda optužuju Rusiju, tako Podgorica (Djukanović), tako Skoplje (Zaev), tako Atina (Cipras)... Lutke su isto programirane, samo ima malo razlika kad se koja navija i igra. Po svoj prilici i u Beogradu tek ćemo videti igru lutke na navijanje. Cipras sada ide stopama Tereze Mej te zmiji slično kao i ona protiv Rusije. U Grčkoj će zbog toga Aleksis tek izvisiti jer Grci su kao narod prilično religiozni, a i pobunljivi su.

 6. Miraš says:

  Било који домаћи лутак кад извршава неку немогућу мисију те због тога не može da izadjе na kraj сa narodom, onda ne уважава и не priznajе волју народа, а ни не повлачи се као nesposoban да изврши задатак, nego optužuje Rusiju. Тако слично већ више од годину дана раде противници Трампа тј. представници "дубоке државе" у САД. То је још један јасан сигнал да све нјих редом у региону (Кијев, Подгорица, Скоплје, Београд, Атина...) посадила је на власт "дубока држава". Како ту "вилину косицу" истребити. Да је у полју и на нјиви знам како се то ради, али како ову хибридну очешлјати*

  • PASTOR AETERNUS says:

   Sabesebiče Miraše ! Muči Te kako istrebiti najgori mogući fašizam u današnjoj savremenoj civilizaciji koju ja nazivam Civilizacija LEOPOLDINA (obrazložiću Ti zašto ?) a koja se samoreklamira kao liberalni demokrati premda je to korumpirana hobotnica Duboke Države = samoproklamovani IV RIM. Svaka imperija je imala svoj vek koji se obeležava kao Civilizacija. Ali, reče neka stara baba da nema sreće za nas dok se ruski konj neuneredi (ona to u orginalu) u Vatikanu ! Samo da se podsetimo da je ruski car Aleksandar l prodefilovao ispod Trijumfalne kapije u Parizu 31.03.1814. da pokaže Francuzima i Napoleonu ko je pobednik. Veličanstvena fotografija kad Meliton Kantarija 30.04.1945.kači pobedničku zastavu SSSR-a na zgradu Rajhstaga pored spomenika Germanije. Dakle, znaju lordovi iz 500-godišnjeg iskustva da će THE END da bude onomad kad iznad London Cityja i The Wall streeta zaleprša Zlatni Dvoglavi Orao kojeg je u času venčanja za velikog kneza moskovskog Ivana lll na njegova prsa stavila Sofija Zoa Paleolog rečima: neka večni plamen Aja Sofije gori u tvom srcu. Sve imperije propale su od sopstvene dekadencije pa će tako i ova. Ko preživi pričaće !

   • Miraš says:

    Da, dobro ste primetili to mi izgleda najveći problem. Po svoj prilici trebaće duže vremena da se to zlo iskoreni. Ne bi bilo dovoljno ni da Rusija mnoge od njih pomlati, ali neke za primer pomoglo bi. Zatim ovo me se baš jako ne dopada: Što bi braći želeli opet veće ratove? A to zlo potiče odavno. Nije Rusija dužna da iznutra uredjuje i uči reda potonulu Srbiju, Jermeniju, Ukrajinu i dalje redom. Ima Rusija potrebu sebe da razvija u svakom pogledu, a ne da joj se svi okačimo kao kamen oko vrata. Ciceron je to odavno definisao: "Nacija može preživeti svoje budale, čak i preambiciozne. Ali ne može preživeti izdaju iznutra. Neprijatelj pred vratima grada je manje zastrašujući – jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi put i do najviših, vladarskih odaja. Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čoveka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko telo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubice. Izdajnik je kuga." Baš ovo je i dan danas najveći problem, a u ovom savremenom dobu riba smrdi od glave samog vladara više nego ikada. Kazna ima i vaspitnu i preventivnu ulogu. Dok društvo samo i iznutra ne počne da kažnjava ovom zlu nema kraja.

    • PASTOR AETERNUS says:

     Slozićeš se sa mojom tezom da niko drugi nije nama kriv doli onaj najgori među nama i da je izdaja srpstva najunosniji biznis ali ne od danas već vekovima je bilo onih koji su verovali samo u ovozemaljski život i srozavali lični moralni dignitet do nivoa kojeg ja nazivam UZVIŠENOST MORALNOG POSRNUĆA. Nažalost u našoj kvazi eliti i akademskoj pseudo inteligenciji nije se pojavio jedan Miroslav Krleža (Leopold Friedrich) koji je svojim sunarodnicima ostavio u amanet preciznu analizu TROVARSI ALTRO SIGNORE = TRAŽENJE NOVOG GOSPODARA! Za naše iskustvo izdaje moglo bi se štampati leksikografsko izdanje ali obrazovni sistem ne ističe istorijske izdajnike za pouku već ih čaršija proglašava za snalažljive i oštroumne...koliko je koštalo ubistvo Drage Mašin a koliko 27.mart..??..itd..itd..itd....ima kod Engleza nešta šta mi neumemo da kopiramo...pogledaj film Elizabeta l pa ćeš saznati kako je ser Frensis Valsingem stvorio MI6...niko nikad posle 08.08.1588.nije se usudio da izda Kraljicu, Krunu i Državu već peva God save the Queen jer je taj čovek lično svojim očima gledao Bartolomejsku Noć. Nažalost nas je Bog obdario da se oktroisane marionete uzgajaju na Ergeli Trojanskih Konja!

  • PASTOR AETERNUS says:

   Civilizacija LEOPOLDINA je humanističko dostignuće smisla života u EU - medijska debilizacija građana (u njihovom rečniku Rulje) svodi se na lep život u se na se i podase. Pogledaj na vikipediji (na raznim jezicima) pojam SUVERENA DRŽAVA KONGO ! Odmah ti zapinje za oko zastava (čiste evropske boje samo 1 žuta zvezdica a sad ih je 28-1). To je bio PRIVATAN posed belgijskog kralja Leopolda iz krvoločne dinastije Saxe-Coburg-Gotha koja se intenzivno razmnožavala u promiskuitetnim incestima i kome su uvalili Valonce i Flamance da im bude kralj Belgijanaca. Jel ti poznat pojam etnoinženjering? I On je uspeo da pobije 15 miliona crnaca Konga u neviđenoj pljački prirodnih bogatstava Konga. Kuriozitet tog Genocida je u tome što Leopold nije investirao u metke već ih je pobio IZGLADNJAVANJEM-čak im nije dao ni hrane ni vode. U Briselu su mu zahvalni i prosperitetni Belgijanci podigli spomenik na kome piše da sve šta je radio bilo je za Belgiju i CIVILIZACIJU. Nađi mi ijednog Belgijanca ili Evropljanina koji se iz "moralnih" razloga srami i stidi i želi da se to oboležje Monstrumu sruši kao što su na Neofašističkom Istoku EU rušili spomenike Crvene Armije. Eto to ti je civilizacija kad predsednica Namibije u nemačkom Bundestagu pročita naredbu nem.cara Vilhelma ll da se Namibijci moraju iseliti sa svoje zemlje u roku 24 časa. Ali savremena Nemačka nije pravni naslednik vihelmovog propalog ll Reicha...slično kao i neke "suverene" kvazi-države oko nas koje uživaju rezultate genocida nad Srbima ali nisu pravni sljednici tih de facto država u vreme lll Reicha. Živ bio!

   • PASTOR AETERNUS says:

    Pogledaj reportažu bestidne reporterke Dojče Vele koja dolazi na severo-istok Turske da gledaocima EU pokaže kako Turska "izrabljuje" dečiju radnu snagu ! I pronađe ona jednog malog Kurda tinejdžera koji bere lešnike od 6 do 19 h i sanjari kako će da jednog dana od zarade da bude neko i nešta ali sad mu je najvažnije da prehrani nezaposlene roditelje pa još Kurde. I ta "moralna" novinarka sva iznervirana ode do gradonačelnika i sve mu saspe u lice. A on (gradonačelnik) smireno mrtav hladan gleda zajapurenu Evropejku pa mirno normalnim glasom reče: ja to znama Vi odite u onu tamo privatnu firmu koja tovari te lešnake baš za Nemačku ako vas puste da uđete i snimate jer to je biznis-firma. I svaki taj kamion kad dođe u vašu Nemačku mora da spusti cenu lešnika za 10 % ako želi da ga istovare. Zato su otpušteni svi zaposleni radnici i to Turci i oni su sada socijalni problem gradskog budžeta. Zato je taj mali Kurd spašen jer Nemci vole da jedu lešnike ali JEFTINE..skoro pa džaba. Šta misliš jel ta moralna evropska novinarka pozvala Nemce da kupuju skuplji lešnik ili je emisiju završila kako je i počela sumanutim trabunjanjima kojima se u nemačkom javnom mnenju održava potreban nivo kolektivne halucinacije.? Pogledaj DW tv !

   • Makedonec Makedonski says:

    Ja chitao da je on pobio chitavih 80 miliona ljudi u Kongu.Uzasno u svakom sluchaju, bilo to 15 ili 80 pobijenih dusha.!

    • Makedonec Makedonski says:

     Izostavio sam rech "miliona" posle brojki od 15 i 80 sluchajno ,razlog je da nikada nisam ravnodushan kada se setim toga(ili u ovom sluchaju, prochitam o tom zlodelu za koje ne postoje rechi koje mogu da docharaju taj uzasni chin)

 7. Velika Metla says:

  Довођење на власт расних,етничких и верских мешанаца на водеча места у државама је циљ глобалиста! Они ће без икакве гриже савести издати свој народ,своју веру и своју боју коже зарад њихових мизерних личних интереса! Они,мешанци,немају свој народ,нацију,морална правила,немају морална ограничења! Они су расни и верски хибриди,као да су са друге планете,из другог универзума! Програмирани су САМО за служење новцу,и стварање новца и НИШТА их друго не занима! Ово нискогузо,црно,пашче звано Сипрас је један од њих многих таквих који служе машинерији глобалистичкој! Док се њих не решимо нећемо мира никада имати од њих! Они су зло какво никада није било у људској врсти!

 8. solac says:

  Cipras je komunista, sve radi protiv Pravoslavlja.Mislim da to Grcki narod nece dozvoliti,slicna je situacija u Srbiji i Makedoniji.

 9. Sasulja says:

  Cipras,Zaev,Vucic,rade za istog gazdu na stetu sopstvenog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u