BAJKA „NEW YORK TIMES“: Obama i Amerika ne žele da daju podatke o pozicijama vojske Novorosije

BAJKA „NEW YORK TIMES“: Obama i Amerika ne žele da daju podatke o pozicijama vojske Novorosije

27 jula 2014

Pentagon2Pentagon i obaveštajne službe SAD razrađuju plan koji će omogućiti Vašingtonu da vlastima u Kijevu prosleđuje podatke o lokacijama na kojima se nalaze sredstva PVO ustanika na istoku Ukrajine – objavio je New York Times.

Isti američki list je naglasio da su takvi podaci preko potrebni ukrajinskoj armiji da bi mogla na nanosi udare po pozicijama ustaničke PVO.

Sve ovo, navodno, još nije došlo do Bele kuće. Tobože nije jasno ni da li bi Barak Obama takav plan uopšte podržao, iako je već dao zeleno svetlo „ograničenoj razmeni vojno-odbrambenih informacija sa Ukrajinom”.

Navodno se koleba zato što bi to značilo još veće uvlačenje SAD u ukrajinski konflikt. A i zato što zasad daje prednost sankcijama protiv Rusije, o kojima se dogovara sa „evropskim saveznicima”.

Postoji iko razuman na celoj planeti ko će poverovati da Vašington sve potrebne infomracije i podatke već ne daje svojima u Ukrajini?! Tim pre što „svoji” nisu Ukrajinci-vazali, već svoji oficiri, agenti, savetnici i instruktori koji iz senke upravljaju svime što čini kijevska hunta! Nije li ovo, u suštini, u funkciji svojevrsnog brisanja tragova u svemu što je dovelo do obaranja malezijskog Boinga 777?

KOMENTARI2 komentara

  1. Spasoje says:

    To su pitanja na koja ameri moraju hitno nešto da preduzmu da bi se izvukli iz začaranog kruga kada su prije izvesnog vremena uglibili se u Siriji,Avganisatanu,Libiji i ...

  2. Za Srbiju says:

    Oni misle da smo svi retardirani kao što je njihovo "pučanstvo".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *