НИКОМЕ НИЈЕ ЈАСНО ШТА СЕ ДЕШАВА? Руски авион надлеће БиХ! ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА СВЕГА

НИКОМЕ НИЈЕ ЈАСНО ШТА СЕ ДЕШАВА? Руски авион надлеће БиХ! ЕВО ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА СВЕГА

15 маја 2019

Руски инспектори ће од 13. до 17. маја вршити летове и ваздушно надгледање територије Босне и Херцеговине.

Реч је о спровођењу Споразума о отвореном небу, а Босна и Херцеговина је једна од 34 државе потписнице. Споразум о отвореном небу подразумева контролу војних активности земаља потписница.Руски инспектори ће надгледање територије БиХ вршити из „антонова АН-30Б“.

Ово није први пут да Босну и Херцеговину посматра једна страна сила. Претходних година територију БиХ посматрале су Украјина, Италија, Kанада, Француска, Немачка, Мађарска, Белгија, Холандија па чак и Хрватска.

Уговор о отвореном небу потписан је 1992. године, а овакав вид обостраног надгледања војних активности остатак је постхладноратовских решења на почетку ’90-их година 20. века, а спроводи се и данас.

Подаци који се прикупе постају заједничко “власништво”, односно све земље потписнице могу приступити прикупљеним подацима без обзира на локацију и иницијатора надгледања. Ипак, споразум није савршен и највеће чланице – САД и Русија, оптужују једна другу да крше договорене принципе споразума.

KOMENTARI4 коментара

 1. Gongo Mudongo says:

  I nek Rusi ostanu trajno tu.

 2. samostalan says:

  Kakvi da ostanu, samo paradiraju i glume.

  • Rusofil says:

   Vidi se u Siriji kako paradiraju. Ja vjerujem da vas snimaju pa kad se na vas lov otvori ce da vas taru ko one u Siriji.

 3. kojic jovan says:

  Kad imas nafte onda koristis nalete aviona za obuku novi pilota,kao i produzenje vazece dozvole .Kamo puste srce da sada imas pilota u BiH kao 1992 .Nisam procitao nigde padatak koliko je VS BiH obucio i dobio novi Sportski pilotski dozvola a da ne govorim o profesijenalnim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u