НИШТА ИМ НИЈЕ СВЕТО! ВАРВАРСКИ НАПАД НА САВИНДАН! Шиптари запленили пакетиће за српску децу из Гораждевца и Осојана!

НИШТА ИМ НИЈЕ СВЕТО! ВАРВАРСКИ НАПАД НА САВИНДАН! Шиптари запленили пакетиће за српску децу из Гораждевца и Осојана!

27 јануара 2019

Косовска полиција вечерас је у јужном делу Косовске Митровице запленила 140 светосавских пакетића намењених основцима у Гораждевцу и Осојану, са образложењем да садрже „нелегалне“ производе из централне Србије, саопштила је канцеларија за Косово и Метохије.

– Иако је део пакетића пре неколико дана легално унет на Косово и Метохију преко административног прелаза Јариње, а део су направили основци са севера покрајине за своје вршњаке у метохијским енклавама, косовска полиција је на потпуно беспризоран и насилнички начин спречила да наша деца у Метохији буду обрадована поводом празника Светог Саве – истиче се у саопштењу.Како се наводи, Приштини није довољно то што је у чину самовоље и правног насиља увела блокаду на увоз производа из централне Србије, већ је сада нелегалним прогласила и само поседовање било чега што је произведено у централној Србији, чиме су српске грисине и смоки стављени у исту раван са наркотицима и оружјем.

Возачу “Колашин превоза”, који је пакетиће возио за Гораждевац и Осојане, написана је прекршајна пријава, и он је заједно са аутобусом спроведен у Приштину, наводи се у саопштењу.

– Део пакетића је поцепан и уништен у чину бестијалног иживљавања и самовоље представника привремених приштинских власти, и следећи корак Приштине је ваљда хапшење Деда Мраза и Божић Бате – каже се у саопштењу и додаје да „овај пиратски и бандитски напад на кексе и чоколаде показује сву подлост и бездушност оних који се представљају као албански политички лидери на Косову и Метохији”.

Из Канцелаирје наводе да не чуди што су аутори кампање спаљивања робе из централне Србије на ломачама способни за овако ниске ударце.

– Необично је само што нису послали специјалце и оклопна возила на српске слаткише како би се похвалили још једним “великим херојством” – пише у саопстењу.

Раније је најављено да ће сутра заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић и председник београдске општине Палилула Александар Јовичић, у оквиру обележавања Дана Светог Саве, обићи ученике основне школе „Јанко Јовићевић“ у Гораждевцу и ученике основне школе „Радош Тошић“ у Осојану и том приликом им поделити пакетиће.

(Тањуг)

KOMENTARI2 коментара

  1. Posmatrac says:

    Dragi Srbi, nemate razloga za brigu, supermen iz Feketica bdi nad vama.

  2. bane says:

    pećinski ljudi, eto vam ih pa se najedite! I niste sposobni da nekome nešto date, već samo da otimate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u