НИСУ СЕ У КАТАРУ ОСРАМОТИЛИ фудбалери, већ они који су их послали

NISU SE U KATARU OSRAMOTILI fudbaleri, već oni koji su ih poslali

2 oktobra 2016

muslin-kokeza-5t

Piše: Miloš Kordić

Gadna se frka digla oko izleta naše fudbalske reprezentacije u Katar. Oko izleta čiji je fudbalski rezultat 3:0 za Katar. Neko iz Fudbalskog saveza Srbije ugovorio utakmicu između 50. (Srbija) i 85. (Katar) na Fifinoj rang-listi. Katar navodno pozvao, ponudio. A neko iz sedišta na Terazijama ili u Staroj Pazovi, svejedno, pristao i ugovorio za, navodno, 100.000 evra, plus plaćeni troškovi puta, smeštaja i hrane.

Malo li je!

A frka se u srpskoj fudbalskoj javnosti, u stvari u medijima, digla zbog tih 3:0! Osramotili, vele, Srbiju i srpski fudbal.

Ma kakva, čoveče, sramota: 85. pobedio 50. I to koga i kakvog 50. Pedesetog koji je umesto A selekcije odveo nekakvu šarenu selekciju iz domaće Superlige (kako su ovo čemera i jada od domaćeg tobož najelitnijeg fudbala krstile naše umne fudbalske glave), ali bez igrača iz Vojvodine. Pa je Pedeseti dobio ono što je tražio – tri gola od igrača, naturalizovanog Urugvajca, koji, po svemu sudeći, zna da igra fudbal. Za razliku od onih koje je selektor Slavoljub Muslin poveo pod, velim, firmom A selekcije.

Pa kome to još nije jasno da je srpski fudbal duboko potonuo i da i dalje nezaustavljivo tone! Ni Crvena zvezda ni Partizan nisu ovog leta mogli dalje od kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Nekadašnji prvak Evrope i sveta i finalista evropskog Kupa šampiona ne predstavljaju u evropskom fudabalu ama baš ništa. Njih se više niko ne plaši.

Pa čemu onda čuđenje zbog rezultata u Kataru!? I to na utakmici bez publike, koju niko nije ni prenosio. Kao da je nekakva misterija u pitanju – ta igra između 85. i 50. na Fifinoj rang-listi.

Nije to u Kataru bila nikakva sramota! To je stanje koje niko u Fudbalskoj savezu Srbije neće, ne zna i ne sme da prizna. I ne sme da se udari dlanom po čelu i da kaže: E, sad je dosta!

Lepo se kititi medaljama. Ali medalje, bar što se sportskih igara tiče, donose oni koji su odavno otišli iz Srbije. To su takmičari i takmičarke Pro Reka, Barselone, Kila, Bešiktaša, Modene, Limoža, Legije…

Stoga, nisu se u Kataru osramotili oni koji su igrali – oni bolje ne mogu. Osramotili su se oni koji su ih poslali u tu potpuno nepotrebnu avanturu. Poslali a da ne znaju u kome im grmu, kod kuće, leži zec!

To je u pitanju. I ne samo to, naravno. Ali…

(Intermagazin)

KOMENTARI4 komentara

 1. Filip says:

  Nema ovde šta da se doda! Bravo gospodine Kordiću, naš fudbal je teško bolestan

 2. Terza says:

  Ali neki lepe pare beru, provode se, imaju, moze se..

 3. Dragi says:

  Vikali su Tole lopove, a došle sve same "poštenjačine". O Toletu ne mislim ništa lepo, da se razumemo, ali o ovim novima, mislim još gore.

 4. Bezveze says:

  "...ali bez igrača iz Vojvodine." Ja sam iz Srema, ali nisam iz Vojvodine, nego iz Srbije. Kad će već jednom da nestanu klovnovi koji zagovaraju otcepljenje? Ceo članak da bi se istakla "Vojvodina". Naručio Čanak, pa neko potrčao.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *