ЊУЈОРК ТАЈМС ТВРДИ ДА ЈЕ ТРАМП МОНСТРУМ: „Пуцајте мигрантима у ноге, напуните ровове змијама, а на зид ставите шиљке! Шта, није по закону?!“

ЊУЈОРК ТАЈМС ТВРДИ ДА ЈЕ ТРАМП МОНСТРУМ: „Пуцајте мигрантима у ноге, напуните ровове змијама, а на зид ставите шиљке! Шта, није по закону?!“

2 октобра 2019

Њујорк тајмс објавио је делове књиге „Гранични ратови:Трампов напад на имиграцију“, која ће изаћи у продају 8. октобра, а у којој се наводи да је амерички председник Доналд Трамп предлагао својим сарадницима да се САД боре против илегалних миграната из Мексика тако што ће мигрантима пуцати у ноге, направити ровове пуне змија и алигатора и на врх зида поставити шиљке или га електрифицирати.

У књизи новинара Мајкл Д.Шира и Џулије Хиршфелд Дејвис наводи се да је Трамп све ово тражио процену трошкова за ове идеје за које је сматрао да би зауставиле илегалну имиграцију из Мексика у САД током низа састанака са својим саветницима током марта.„Чините да изгледам као идиот“, викао је он на сараднике који се нису сложили са његовим идејама.

Међу присутним сарадницима на том састанку били су тадашња државна секретарка за безбедност Кирстјен Нилсен и тадашњи саветник, иначе његов зет, Џаред Кушнер, који су напустили састанак у паници.

Како се наводи, Трамп је имао и идеју да се гранични зид офарба у црно, како би апсорбовао што више топлоте, што би пењачима на зид отежало прелазак, а размишљао је и о конструкцији површине која би онемогућила пењање, као и заобљене металне цилиндре, међутим то му се естетски није свидело. Нилсенова му је објаснила да би то коштао додатних милион долара на сваки километар и по зида, а кад је хтео да убрза изградњу, упозорила га је да мора да тражи дозволу власника, на шта јој је он наводно одговорио да само треба да узму земљу и пусте власнике да туже државу.

Једна од идеја било је и затварање границе с Мексиком целом дужином од 2.000 километара и то до поднева идућег дана. Неки од његових других необичних предлога били су и ровови пуни змија или алигатора на јужној граници, преноси Дејли мејл.

Наводно је Трамп раније говорио да би припадници граничне патроле требало да камењем гађају мгранте или им пуцају у ноге, али је одустао од тога кад су му рекли да је то незаконито.

KOMENTARI8 коментара

 1. Zoran says:

  Knjiga za glupe americke mase.

 2. Sloba says:

  normalno razmišljanje za ugroženog čoveka ...

 3. теоретичар says:

  Пљувачина дубоких сенки. Вероватно су полтрони причали са Трампом уз кафу а онда се свашта каже што је касније лако искористити као неки аргуменат, иако није. Америка има сталан проблем са Мексиканцима и тај проблем је брзорастући. Чак и делу Мексиканаца који су већ у САД се не свиђа овако огроман прилив сабраће, јер почиње да ствара гужву и конкуренцију без преседана. Што год их је више, све су јефтинији. О осталим Американцима не треба ни да пишем. Али ето, као тренутно оружје против Трампа, може да послужи, наравно уз медије а што ће то оружје да удари касније и браниоце, они тренутно не мисле. Све што желе је смена Трампа, што је опет по америчким законима изузетно тешко, мада може да се догоди. Али када боље размкислите, схватите да ту нешто дебело није у реду. Каква је то држава Мексико? Зар је није срамота од Бога и Света да је њен властити народ напушта у колонама? Мене је срамота због мојих Срба али ситуација у Србији је савим другачија иако ни то не може да послужи као утеха Србима. Ако Мексиканци наставе тако ноншалантно глупо, сачекаће дан да ће их Америка једноставно анексирати, завести своје законе и мало још додати, а свеједно постоји теорија о анексирању Канаде и Мексика још одавно. Колике су патриоте Мексиканци? Па ето, све до америчке границе а после тога збогом патриотизам. Да им амерички капиталисти нису донели фабрике јер су јефтинији од Кинеза, већ би се свашта издогађало. По мени, Мекиско није заслужио да буде више држава чак ни онаква кава је била на почетку. Наравно, ово је само површан поглед и има много фалинга, али има таман довољно истине да се одржи овако непотпун.

 4. petrovgrad says:

  SAD ne može ozbiljno ugroziti ni Rusija, ni Kina ili Indija, ali Meksiko može i te kako. Meksiko ima preko 150 miliona stanovnika, dakle kao pola Amerike. Njih 50 miliona spremni su da krenu na invaziju u Sad,kakvi krokodili, kakve zmije ništa ih ne može zaustaviti. Čuvati granicu od 2000 km 24 sata neprekidno, pa za to je potrebno milion policajaca i vojnika. To Amerika ne može da izvede. Ameriku Mksikanci ima da slupaju.

  • теоретичар says:

   ко шненокле

 5. Simeon says:

  Кад се одбаци чињеница да је Трамп по природи напоран,остаје само да жели да заштити границу баш као и свака друга држава до сад,његова јужна граница је и даље најнезаштићенија на свету, поготово кад се узме у обзир колико непријатеља америка има.

  • persida says:

   Bila sam u Meksiku, kad sam upoznala Meksikance shvatila sam da je Tramp cak previse tolerantan. Krokodili na granici, odlicna ideja. Zasto beze u Ameriku koju ne vole, a svaki Maksikanac prezire Ameriku. Podrska Trampu.

 6. теоретичар says:

  Хаха, моја Госпођица Персида је Американка. Сада имамо две Американке на порталу. Е, саће бити интересантно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u