ЊУЈОРК ТАЈМС ТВРДИ ДА ЈЕ ТРАМП МОНСТРУМ: „Пуцајте мигрантима у ноге, напуните ровове змијама, а на зид ставите шиљке! Шта, није по закону?!“

NJUJORK TAJMS TVRDI DA JE TRAMP MONSTRUM: „Pucajte migrantima u noge, napunite rovove zmijama, a na zid stavite šiljke! Šta, nije po zakonu?!“

2 oktobra 2019

Njujork tajms objavio je delove knjige „Granični ratovi:Trampov napad na imigraciju“, koja će izaći u prodaju 8. oktobra, a u kojoj se navodi da je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se SAD bore protiv ilegalnih migranata iz Meksika tako što će migrantima pucati u noge, napraviti rovove pune zmija i aligatora i na vrh zida postaviti šiljke ili ga elektrificirati.

U knjizi novinara Majkl D.Šira i Džulije Hiršfeld Dejvis navodi se da je Tramp sve ovo tražio procenu troškova za ove ideje za koje je smatrao da bi zaustavile ilegalnu imigraciju iz Meksika u SAD tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta.„Činite da izgledam kao idiot“, vikao je on na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo. Nilsenova mu je objasnila da bi to koštao dodatnih milion dolara na svaki kilometar i po zida, a kad je hteo da ubrza izgradnju, upozorila ga je da mora da traži dozvolu vlasnika, na šta joj je on navodno odgovorio da samo treba da uzmu zemlju i puste vlasnike da tuže državu.

Jedna od ideja bilo je i zatvaranje granice s Meksikom celom dužinom od 2.000 kilometara i to do podneva idućeg dana. Neki od njegovih drugih neobičnih predloga bili su i rovovi puni zmija ili aligatora na južnoj granici, prenosi Dejli mejl.

Navodno je Tramp ranije govorio da bi pripadnici granične patrole trebalo da kamenjem gađaju mgrante ili im pucaju u noge, ali je odustao od toga kad su mu rekli da je to nezakonito.

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  Knjiga za glupe americke mase.

 2. Sloba says:

  normalno razmišljanje za ugroženog čoveka ...

 3. teoretičar says:

  Pljuvačina dubokih senki. Verovatno su poltroni pričali sa Trampom uz kafu a onda se svašta kaže što je kasnije lako iskoristiti kao neki argumenat, iako nije. Amerika ima stalan problem sa Meksikancima i taj problem je brzorastući. Čak i delu Meksikanaca koji su već u SAD se ne sviđa ovako ogroman priliv sabraće, jer počinje da stvara gužvu i konkurenciju bez presedana. Što god ih je više, sve su jeftiniji. O ostalim Amerikancima ne treba ni da pišem. Ali eto, kao trenutno oružje protiv Trampa, može da posluži, naravno uz medije a što će to oružje da udari kasnije i branioce, oni trenutno ne misle. Sve što žele je smena Trampa, što je opet po američkim zakonima izuzetno teško, mada može da se dogodi. Ali kada bolje razmkislite, shvatite da tu nešto debelo nije u redu. Kakva je to država Meksiko? Zar je nije sramota od Boga i Sveta da je njen vlastiti narod napušta u kolonama? Mene je sramota zbog mojih Srba ali situacija u Srbiji je savim drugačija iako ni to ne može da posluži kao uteha Srbima. Ako Meksikanci nastave tako nonšalantno glupo, sačekaće dan da će ih Amerika jednostavno aneksirati, zavesti svoje zakone i malo još dodati, a svejedno postoji teorija o aneksiranju Kanade i Meksika još odavno. Kolike su patriote Meksikanci? Pa eto, sve do američke granice a posle toga zbogom patriotizam. Da im američki kapitalisti nisu doneli fabrike jer su jeftiniji od Kineza, već bi se svašta izdogađalo. Po meni, Mekisko nije zaslužio da bude više država čak ni onakva kava je bila na početku. Naravno, ovo je samo površan pogled i ima mnogo falinga, ali ima taman dovoljno istine da se održi ovako nepotpun.

 4. petrovgrad says:

  SAD ne može ozbiljno ugroziti ni Rusija, ni Kina ili Indija, ali Meksiko može i te kako. Meksiko ima preko 150 miliona stanovnika, dakle kao pola Amerike. Njih 50 miliona spremni su da krenu na invaziju u Sad,kakvi krokodili, kakve zmije ništa ih ne može zaustaviti. Čuvati granicu od 2000 km 24 sata neprekidno, pa za to je potrebno milion policajaca i vojnika. To Amerika ne može da izvede. Ameriku Mksikanci ima da slupaju.

  • teoretičar says:

   ko šnenokle

 5. Simeon says:

  Kad se odbaci činjenica da je Tramp po prirodi naporan,ostaje samo da želi da zaštiti granicu baš kao i svaka druga država do sad,njegova južna granica je i dalje najnezaštićenija na svetu, pogotovo kad se uzme u obzir koliko neprijatelja amerika ima.

  • persida says:

   Bila sam u Meksiku, kad sam upoznala Meksikance shvatila sam da je Tramp cak previse tolerantan. Krokodili na granici, odlicna ideja. Zasto beze u Ameriku koju ne vole, a svaki Maksikanac prezire Ameriku. Podrska Trampu.

 6. teoretičar says:

  Haha, moja Gospođica Persida je Amerikanka. Sada imamo dve Amerikanke na portalu. E, saće biti interesantno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *