НОРВЕШКИ ОФИЦИР ОТКРИО ИСТИНУ И ШОКИРАО СВЕ: Нећу да ћутим, терористички напад на Србе у Ливадицама организовали су Американци!

NORVEŠKI OFICIR OTKRIO ISTINU I ŠOKIRAO SVE: Neću da ćutim, teroristički napad na Srbe u Livadicama organizovali su Amerikanci!

20 januara 2017

KFOR-depleted-uranium-croppedDanas se navršava 15 godina od terorističkog akta nad autobusom „Niš ekspresa“ koji je prevozio raseljene Srbe do grobnih mesta u svojim mestima dakle su proterani. Za ne mali broj njih, to je značilo susret sa onim što su godinu ili dve ranije izbegli, smrt.

„Noć pre toga Ružica Trajković je sanjala da će se nešto strašno desiti, ali nije mogla ni da zamisli da će se to desiti njoj. Nije trebala da bude u prvom autobusu ali je vozač posle pauze bio nestrpljiv da krenu što pre. Nešto kasnije platiće najskuplju cenu za svoje nestrpljenje“ započeo je svoje svedočenje u knjizi „Ostaci autobusa“ Kristijan Kaš, norveški oficir i novinar pri okupacionim snagama KFOR-a.

Taj dan promenio je njegov život. Stav o učešće norveške vojske u ratu protiv Srbije, na ulogu američkog agresora na vojno mešanje u svetske krize koje najčešće i sami izazivaju, počeo je razgrađivati tiho, prvo u sebi.

Sav užas koji ga je preplavio opisao je u toj knjizi jasno dajući do znanja da je napad mogao biti sprečen i da su u njemu učestvovale i međunarodne interesne grupe čije je sredstvo ono protiv čega se samo naizgled bore, krvavi užas terorizma.

Neposredno pre napada britanski vojnici su pregledali autobus zbog opasnosti od podmetnutih bombi, Ružica, sa kojom je kasnije Kristijan obavio intervju, smatrala je da je uobičajena procedura jer „autobusi sa raseljenim Srbima ulaze na neprijateljsku teritoriju okupiranu Albancima“. Ipak ovo je uznemirilo 50-tak putnika autobusa koji su se pitali da li KFOR zna nešto što oni ne znaju? Takođe uobičajeno je bilo i da šiptarska deca kamenjem gađaju autobuse sa Srbima.

„Pokrijmo prozore jaknama da se zaštitimo od kamenica, rekla je Ružica ne znajući da ih jakne neće moći zaštiti od onoga što će uslediti“.

Švedske trupe okupacionih snaga čekale su da autobus pređe administrativni prelaz između centralne Srbije i južne pokrajine. Srbi bi radije da ih obezbeđuju srpske policijske snage ali posle Kumanovskog sporazuma to nije bilo moguće. Dan ranije švedski vojnici su proverili put u potrazi za improvizanim ekslopzivnim napravama, nisu pronašli ništa. Međutim, nisu računali na ratno iskustvo Fljorima Ejupija i njegovih ljudi koji su bili pripadnici terorističkih jedinica UĆK. Znalački su sakrili eksploziv na putu kojim se autobus morao kretati. Sačekali su. Dozvolili su da prethodnica vojne pratnje pređe mesto na kome se nalazio eksploziv a kada je naišao autobus aktivirali su ga i snažni eksplozija je raznela autobus na komade. Delovi autobusa, ljudskih tela i krv poleteli su u svim pravcima, zapisano je u knjizi „Ostaci autobusa“ Kristijana Kaša.

Tako je 16. februara 2001. godine počinjen jedan od najstrašnijih terorističkih napada na Srbe u kome je poginulo 13 a ranjeno 43 putnika. Napad se dogodio na teritoriji sa koje su prognani a koju je trebalo da obezbeđuje međunarodna okupaciona armada koja je dve godine pre toga bombardovala Srbiju kako bi učinila da planovi terorista postanu stvarnost.

Silina eksplozije podigla je autobus u vazduh i odbacila ga petnaestak metara daleko od mesta na kojem se bomba nalazila, navodi se u Unmikovim dokumentima načinjenim neposredno posle napada.

U forenzičkom delu istrage, koji je usledio odmah posle, na mestu sa kojeg je bomba aktivirana pronađeni su opušci cigareta na mestu odakle je aktiviran eksploziv i na osnovu DNK analize pronađen počinilac.

Nedugo zatim, navodi se u izveštaju Unmika, naređeno je da se krater koji je nastao posle eksplozije zatrpa – „kako bi saobraćaj normalno funkcionisao“. Istražitelji tvrde da su na taj način uništeni dokazi. Naredbu da se krater zatrpa izdali su oficiri Kfora.

Norveškog oficira i novinara, Kristijana Kaša, napad je potresao do krajnjih granica. Ne želeći da se odmah prepusti sudu uglavnom je u sebi vodio dilemu o „časnom“ učešću Norveške sa 18 drugih zemalja u bombardovanju Srbije i preuzimanju pune odgovornosti za bezbednost u pokrajini. Ostaci autobusa i ljudskih tela polako su postajali argumenti koji su Kristijana razuveravali u ono što je mislio da zna i da je ispravno. Na kraju ga je obuzeo užas zbog udela koji je sam imao u tome učestvujući vojno u okupaciji pokrajine… Sve što je mogao da kaže bilo je „Srbijo, izvini“. Pokrenuo je internet stranu na kojoj je prikazivao užase i laži kojima se zapad koristio protiv Srba, postao je jedan od najaktivnijih svedoka srpskog stradanja. O tome govori za KM Novine.

„Naravno, bio sam oficir na Kosovu, a ne novinar kao što sam mislio. Činjenica da nisam bio nezavisni novinar je nešto čega sam bio veoma svestan, kao i to da nisam zastupao svoje mišljenje. To je takođe bio faktor za odsustvo neophodne kritičke distance prema tome kako moja organizacija obavlja svoju misiju. I tako sam branio NATO bombardovanje Jugoslavije, a krivicu za bombardovanje pripisivao isključivo Slobodanu Miloševiću“ kaže Kristijan o prvoj fazi i naivnom učešću u okupacionoj misiji NATO-a.

„Kada neko kaže da sam radio kao novinar u sastavu Kfora, ja protestujem. Ne može jedna osoba da bude novinar i istovremeno predstavlja KFOR i NATO. Kada se osvrnem na izjave koje sam pripremao kao predstavnik za štampu, vidim da su bile suviše optimistične ali moj posao je bio da situaciju predstavim u najpozitivnijem svetlu. Ni na koji način nije prijatno kada se osvrnem na svoje izjave iz vremena dok sam bio oficir NATO-a, ali mislim da je važno da sam napravio prvi korak da se lično izvinim. Tek onda Srbi, Albanci i drugi mogu žale za greškama koje su napravili“ nedvosmislen je bivši oficir NATO-a koga je srpski narod razumeo i prihvatio kao svog.

„Što se mene tiče, voleo bih da nisma bio toliko optimističan o mogućnostima funkcionalnog multietničkog društva na Kosovu i Metohiji“ kaže on iz ugla nekoga ko je kroz miris krvi shvatio da užas nije na suprotnoj strani protiv koje se bori.

„Sasvim sigurno, 16. februar 2001. je bio jedan od najdramatičnijih dana u mom životu. Albanski teroristi su čekali sa improvizovanom eksplozivnom napravom van Podujeva na prelazu sa pokrajinom kod Merdare iz centralne Srbije. Bomba je ubila 12-toro ljudi, uključujući i malog Danila koji je imao 2 godine, zajedno sa oba roditelja. Ja sam stigao na mesto napada sat i po posle eksplozije.

Postoje pouzdani dokazi koji ukazuju na odgovornost za zločin pripada Ejupiju koji je bio vođa terorista koji su čekali pored puta. Takođe postoje pouzdani dokazi koji ukazuju da je Ejupi bio sredstvo CIA-e da destabilizuju Srbiju, takođe i posle pada Slobodana Miloševića.

Ejupi je kasnije osuđen na 40 godina zatvora, ali je ubrzo pušten na slobodu zbog „nedostatka dokaza“. Ali onda je takođe radio za CIA i uspeo da „pobegne“ iz američke vojne baze Bondstil… Ejupi je zbog ovoga veliki heroj kod Albanaca na Kosovu i Metohiji, tako oni nastavljaju da narastaju u svom nacionalizmu. To je bio dan kada sam počeo da se pitam da li smo uradili pravu stvar kada smo otišli u rat protiv Jugoslavije.

livadice1Do današnjeg dana, još uvek se sećam mirisa, delova tela i krvi, a fotografije sa mesta eksplozije možete videti OVDE. Prve tri tri fotografije su moje , a ostali su iz istrage. Zahvaljujući Gorici Šćepanović (koja se i sama nalazila u autobusu u trenutku napada) mogu da ih prikažem. Ali upozorenje: Ove slike su veoma potresne. Nemojte ih otvoriti ako niste spremni za to. I nemojmo nikada zaboraviti žrtve i nikada odustati od borbe za pravdu.

U terorističkom napadu na autobus u Livadicama kod Podujeva stradali su:

1. Nenad Stojanović (rođen 7. jula 1943.) Niš,

2. Milinko Kragović (rođen 5. januara 1943.),

3. Lazar Milikić (rođen 19. juna 1936) Lipljan,

4. Dragan Vukotić (rođen 2. novembra 1954.) Kosovo Polje,

5. Snežana Čokić Vukotić (rođena 16. februara 1975.) Lipljan,

6. Danilo Čokić (rođen 1999. ’02.), imao je dve godine, sin Dragana Vukotića i Snežane Čokić Vukotić. (Napomena: majka Danila Čokića bila je u poodmaklom periodu trudnoće i uskoro su očekivali prinovu što broj žrtava podiže na 13. a ovo uglavnom niko ne pominje),

7. Slobodana Jovanić, možda Slobodan, 1970-08-12, iz Kraljeva

8. Mirjana Dragović (rođena 12. januara, 1981.) Laplje Selo

9. Sunčica Pejčić, (rođena 14. januara, 1972.) Priština,

10. Tihomir Stojković (rođen 18. januara 1969.) Kosovska Kamenica

11. Živana Tokić, (rođena 5. maja 1948.), Skulanevo, centralno Kosovo, upokojila se 10 kasnije od posledica zadobijenih povreda,

12. N. Tokić, Živanin suprug. Upokojio se dva meseca kasnije od rana zadobijenih u ovom terorističkom napadu.

Kristijan smatra da je napad na autobuse Niš – ekspresa takođe važan da se razume širi kontekst u kome su se NATO, Kfor i međunarodna zajednica rukovodili. „Posebno američke obaveštajne službe su aktivno koristile šiptarske naoružane grupe da destabilizuju demokratski izabranu vladu u Beogradu, čak i posle pada Miloševića“ tvrdi Kristijan.

U tekstu koji je ranije pisao „SAD destabilizuju Srbiju albanskom gerilom“, daje mnogo detalja o tome.

„Nakon što su KFOR i takozvana Međunarodna zajednica preuzeli kontrolu nad Kosovom i Metohijom 12. juna 1999. godine, dozvoljeno nam je da podržavamo albansku gerilu, zovite ih teroristima ako želite, da destabilizuju Srbiju. U ovom članku, ja vas vodim na putovanje kroz moja lična iskustava i susrete kao novinar sa ovim pobunjenicima“ kaže Kristijan.

Osim što njegovo iskustvo, svedočenje i borba predstavljaju odličan trag i dokaz o vremenu koje svi polako zaboravljamo i koje će postati objekt konstrukcije iz nekadašnjih zabeležaka, koje mogu biti „mnogo optimističnije“ nego što je to stvarnost bila, ono što Kristijan beleži predstavlja jedan od retkih krunskih dokaza umešanosti SAD i njihovih saveznika agresora, protiv Srbije. To u potpunosti objašnjava da su teror i progon sprovodili Šiptari najčešće uz punu američku logistiku pa čak i na inicijativu. Upravo zato nema ni jednog kažnjenog teroriste zbog zločina nad Srbima koje su oni počinili.

Johan Mekes, holandski snajperista koji je Kašu potvrdio da je ubijao Srbe zarad šiptarskih terorista i posle završetka rata na Kosovu. (Foto:Kristian Kaš)

Takođe, saznanja ukazuju na direktnu destabilizaciju i uništenje srpske države kao bilo kakvog relevantnog političkog subjekta. A u takvim pohodima žrtve, uglavnom srpske, nisu ni slučajne ni nepoželjne. Strahom, očajanjem, nepravdom i poniženjem treba uništiti svaki otpor i od naroda-žrtve načiniti podanika koji će takvim položajem čak biti srećan. To, kao što vidimo ovih dana, uspeva u krugovima od strane Zapada kontrolisanih političara i vlastodržaca ali narod se ne miri sa svojim žrtvama i ovako grubo masakriranim sunarodnicima samo zato jer su Srbi čija smrt treba da oslabi i druge Srbe.

Žrtve čijeg se stradanja sećamo na današnji dan, sasvim sigurno su u dobrom broju pred Gospodom i molitvenici za svoj narod. Kao i drugi pravedno stradali, i današnjih 13 duša čeka na pravdu i trenutak da se narod ohrabri, urazumi i pokrene na povraćanje svoje zemlje i svog dostojanstva.

Nadajmo se samo da nam za to ne trebaju nove, nevine žrtve.

(KM Novine)

KOMENTARI35 komentara

 1. rema says:

  Eto i posle mi krivi za sve. Srbija je branila Jugolsaviju od NATO pakla. Ovi majmuni šćipetari, balije i ustaše su bili za rušenje iste. Ništa oni ni dan danas nisu naučili iz ovog bratoubilačkog rata. To ne važi za šiptare. Oni nemaju naše krvi. Imaju ali mali procenat. Šiptari su došli sa Kavkaza.

  • Djordje Petrovic says:

   Prvo preklati siftarsko kopile sa picinim usnama a onda pocinjemo da zagorcavamo zivot svim okupatorima kosova i to pocev od siftara pa do pederskih evropljana i svih smotanih anglosaxsona!!! Zivela srbijs i nasa bratska rusija !!!!!

  • miki says:

   POGLEDAJTE: Ovako je izgledao dolazak RUSKIH i BELORUSKIH vojnika u SRBIJU https://www.facebook.com/217288163671/videos/10154562232123672/

 2. MERI says:

  Ovo je tek jedan od dokaza da je i KFOR bio veoma pristrasan i po cenu ubijanja civila, što se ne može oprostiti ni zanemariti. Kad postoji osećaj savesti, bez obzira na obaveze, ljudi kad tad progovore istinu. A šta reči kad NAŠ PREMIJER DANAS bez obzira na NATO AGRESIJU IZ 1999.godine, da ne zaboravimo i BOMBARDOVANJE REPUBLIKE SRPSKE IZ 1995.godine, SMATRA: DA JE NATO POTREBAN DA ČUVA NAŠ NAROD NA KOSOVU!!! Da bi bilo ko od nas poverovao u ozbiljnost takvog "čuvanja" srpskih civila od strane NATO mora biti krajnje subjektivan, lakoveran ili ko zna kakav! Da li će ovakve izjave, a i sve što je i prethodnih meseci "uradjeno" od strane Srbije na Kosovu i "za Kosovo", izazvati iseljavanje srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije u Srbiju? Vučić: NATO nam je potreban da čuva naš narod na Kosovu © Tanjug/ Srđan Ilić SRBIJA 12:17 16.02.2016(osveženo 12:27 16.02.2016) Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da nam je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji. Vučić je na kritike koje su se pojavile u medijima, a dolaze i iz dela „desne“ opozicije, zbog sporazuma Srbije sa Severnoatlantskom alijansom i različitim olakšicama za NATO, uzvratio da je reč o političkom licemerju onih koji se busaju kao zaštitnici Kosova i Srba na Kosovu, a nisu bili u stanju „ni džamije da odbrane“. On je takođe podsetio da je taj sporazum potpisan za vreme druge vlasti, da je potom i ratifikovan, a da je tek sada postao tema iz političkih, a ne tobož patriotskih razloga. „Sada je taj sporazum tema, a nije bio kada je potpisan, jer tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su ga potpisivali“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara. On je istakao da inače ne misli da je taj sporazum loš: „Tražimo od NATO-a da zaštiti Srbe na severu Kosova, a nećemo da mu damo da dođe na sever Kosova? A gde ste uopšte videli te NATO vojnike? Nama je NATO potreban kao saveznik i da čuva naš narod na Kosovu, da ga ne bi čuvali ti licemeri“, rekao je Vučić. Vučić je rekao da postoje ljudi koji vode računa o našim nacionalnim interesima, ali koji ih ne vode tako što će da udaraju glavom zid, „jer tako nikome, pa ni zidu, neće da učine uslugu, već će da ga naruže“. „Nemoj da drže predavanja oni koji su doneli sve najgore i najpogubnije odluke za ovu zemlju, oni koji bi sutra da vrate ovu zemlju u izolaciju i oni koji bi sutra da Srbiju uvedu u neke nove sukobe… Samo neka mi ne drže predavanja, jer moraju da nešto nauče, urade, pa onda drže predavanja i pridike“, poručio je i dodao: „Sanda (Rašković Ivić) je 2008. čuvala Kosovo, a ni džamiju u Beogradu nije sačuvala“, dodao je. Naglasio je i da on Srbiju neće da uvodi u sukobe i ratove ni sa kim, te da će uvek i od svakoga da je štiti. „Štitiću i njene nacionalne interese. Štitiću Srbe i kad imaju rezoluciju u UN, iako mi se dobar deo vlade buni protiv toga, zato što ne znaju kako će da odu na kafu kod nekog ambasadora, iako imam druge probleme, ja ću da izađem i da stanem i kažem ’ovo ne može‘“, ukazao je premijer. Poručuje i da će isto tako da bude i u vezi sa Uneskom, ali i kada nam „Hrvati provode jednostrane sankcije“. Opširnije: http://rs-lat.sputniknews.com/srbija/20160216/1103273155/vucic-nato-sporazum.html#ixzz40KoiHRqe

 3. Aloysius Saint says:

  Zanimljivo je da jedino Srbi znaju za ovakva svjedočenja i nitko više. Zašto srpske vlase ne pozove te svjedoke (Norvežane, Kanađane...) u Haag pa da tamo svjedoče na sudu, sve službeno i s potpisom na izjave svjedoka, a ne da takve vijesti samo plasiraju po portalima i na kraju pojeo vuk magarca? O čemu se tu radi? O pravim svjedocima koji doista imaju nešto važno za reči ili možda o pranju savjesti plasiranjem kojekakvih šupljih priča?

  • miloje says:

   Pitanje na mestu! Pitanje za sve normalne:Da li zapad više ne čini ovakva zverstva? Odgovor jasan: ZAPAD I DALJE TERORIŠE CEO SVET! Predlog: Osmislimo kako da jednim udarcem , na jednom mestu, poubijamo grupu zapadnjačkih bogataša! Ubeđen sam da bi momentalno bio zaustavljen terorizam zapadnjaka a prost narod ne bi iše ginuo! POKUŠAJMO U IME BUDUĆNOSTI SVETA!

 4. Dragi says:

  Ovo je još jedan dokaz više da su Vučić i ova njegova vlada, uz pomoć Skupštine Srbije, počinili veleizdaju, zbog čega im se mora suditi!

 5. Aloysius Saint says:

  @rema Naučili smo, kako nismo? Najvažnija lekcija koju smo naučili je - nikad više sa Srbima! :-)

  • Lajla says:

   @Aloysius kazes nikada vise sa Srbima,je OK seli u Albaniju,dok jos imas vremena.KiM je srpska zemlja.Cao brisi.

 6. Ranko-Banja Luka says:

  Pa ako je ,,nikada više sa Srbima", šta te navodi da smaraš i sereš po srpskim internet portalima, Alojzije blaženi?

 7. garin61 says:

  VRATIĆEMO SVE S KAMATOM. ŽIVELA SRIJA- ŽIVEO VELIKI SRBSKI NAROD!!!

 8. steva says:

  Aloysius Saint ;nikad više sa Srbima ,bolje vam je nemački JARAM!!!

 9. Stanko says:

  Dobro da je ovaj ,,postenjak'' progovorio. Nista se nece promeniti, zato sto se nista nece ni preduzeti. A Vucica ne kritikujte. Gov'o uvek smrdi.

 10. Batina says:

  Aloysius Saint, Slazem se sa tobom, svak na svoju zemlju, tebe sleduje Kavkaz a za nas se zna Dusanovo Carstvo, dolazi vreme poravnanja. Ko se najvise buni I boji, oni koji su najvise zlocina nad covjecanstvom I pocinili, usrase, sifutari, lojavi, poljaci, svabe, francuzi. Svi vi cete se naci u paklu, po zasluzi.

 11. Zoran says:

  Nikakve koristi nema Srbija i srpski narod na KiM, ovo što je on napisao, napisao je zbog svoje savesti i mirnog sna.

 12. Lajla says:

  Ajd alojzije,kratko receno,jedi govna!!!

 13. Lajla says:

  I idi svom Papi i seri njemu sto zove Patrijarha Kirila za pomoc. NEMA VAS VISE RASTURIT CE VAS MUSLICI. A za nas ne brini mi znamo kako sa njima,jednog prasca i stvar je zavrsena.

 14. miodrag stević says:

  DA LI JE NEKO OD SRBA IZAŠAO SA PROTESTNIM PAROLAMA DOK SE ODVIJAO U PARLAMENTU IZDAJNIČKI ČIN? NIJE. PA. ŠTA SDA HOĆETE SRBI!?, AAAAAAAAAA? ŠTA HOĆETE????????? DA VAS NEKO DRUGI ŠTITI? pA, ETO VAM, MIRNO SPAVAJTE, FURHER, JE SVE SREDIO - ŠTITI ČE NAS ONI KOJI SU NAS I UBIJALI.OKRENUSMO LEĐA RUSIJI, KOJA JE BILA JEDINA NA PLANETI UZ SRBE - AMI NI DA BEKNEMO U ODBRANU. E, PA KO VAM JEBE MATER, ZA TO ĆETE OPANČARI DA PLATITE. UOSTALOM KO JE OD VAS UOPŠTE I SRBIN!?

 15. marko says:

  MIODRAZE STEVICU SVE SI TACNO REKAO SAD KAD SU RUSI NA NOGAMA I TRCE A 1999 ZBOG PIJANOG JELCINA NISU MOGLI I IZDAJNICKIH JEVREJA PO RUSIJI SAD SRBIJA OKRECE LEDA TOBOZE IMA ODNOSE I IDE U EVROPU. NIJE SAMO OVAJ SLUCAJ KAD JE BANDIT VUCIC I SMRAD DACIC I NJEGOV SDP I STOKA PENZIONERSKA KOJA UVEK GLASA ZA TA SMECA OBRISALI SRBE IZ SRBIJE NJIH 140 000 A TI LJUDI 14 GODINA BILI NA BARIKADAMA NITKO U SMRDLJIVOJ SRBIJI NIJE IZASAO NA ULICE U TOM USRANOM BEOGRADU A 2001 ZNALI SU KRVOLOCKI RUSITI PARLAMENT TZV DOS I MILOSEVICA KO0J I JE IMAO GRESKE SLATI U KLAONICU HAG. NEMA OD SRBA NISTA SVE JE TO RAZJEBANO LAZNO USRANO PRODANO ZA NOVAC I NISTAVNO. 1999 I PRE SRBI IZ SRBIJE SU PRODAVALI ORUZJE SIPTARIMA NISU ONI MOGLI DOBITI 30 000 AUTOMATSKIH PUSAKA DA NIJE MASA NJIH SVERCALA TO ORUZJE I DALA ZA POKOLJ SRBA.

 16. Borislav Mitrovic says:

  Koja zemlja na svetu dozvoljava da joj tudja vojska šeta po celoj teritoriji,bez ikakve odgovornosti i uslovaljavanja,i još vojska koja nam je otela teritoriju i ubijala nas kao glinene golubove i zatrovala svaki pedalj zemlje . Kakve to ima veze sa KiM ? Pre će bitida ovo ima veze sutra sa Vojvodinom i Raškom i Jugom Srbije !! U nauci se ovo sve zove - O K U P A C I J A !!!! ČINITE ŠTO ZNATE , A NE ZNATE ŠTO ČINITE - PP. NJEGOŠ !!

 17. zlaja says:

  To sad nas presednik zove saveznici sramota .

 18. pera says:

  Jebrm ih u usta sve koji su nas bombardovali i koji su navijali od naših političarada nas bombarduju.Pa narod Srbije zna da nemci amerikanci i britanci nikad da nas vole. Što nisu vojno ušli na Kosovo kad je tamo bila vojska. Treba da imaš muda. A oni nas gađali sa 8000 metara. Prošli bi gore nego u Somaliju.

 19. Aloysius Saint says:

 20. magdalena says:

  Sto se kaze kod nas srba kasno marko nas Kosovo stize,sigurno je otisao u penziju i hoce da izda knjigu da bi zaradio novac a 1999 nije zastitio srbe i radio pod NATO.pod direktivom amerike da se ubijaju srbi

 21. rale says:

  M uka mi je vise od ovih govnara sa zapada.. Dok su bili na licu mesta cutali su kao pizde, uzimali debelu lovu a sve su znali sta se desava..Sad , posle toliko godina, kada malo sta moze da se promeni nadje se poneki da ,,kaze istinu.. F U J ,,,

 22. UROS says:

  SKANDAL NAD SKANDALIMA: VUCIC OTCEPIO KOSOVO! (VIDEO) U razgovorima sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, srpski premijer predstavio je mapu Srbije bez južne pokrajine! P O G L E D A J T E - (VIDEO) - https://www.youtube.com/watch?v=G3gS0mP78TQ - I dok je mapa Austrije svima dobro poznata, od Srbije je otcepljena njena južna pokrajina Kosovo i Metohija.Šta to, dakle, zna srpski premijer, a ne znamo mi? I zašto nas o tome ne obavesti? Konačno, odgovor možda možemo naslutiti u nastupu Kurca, koji je posle Beograda obišao Prištinu, gde je najavio prijateljski meč između njegove Austrije i Kosova.

 23. Aleksandar Mihailović says:

  Ovakvih svedočenja i buđenja savesti će biti sve više i više, ali, avaj, iskrenost se ne dotiče naših vlasti koje uporno guraju narod u ruke ubica i najvećih zlotvora ikada prema njima. Sa jedne strane nas ponižene guraju da puzimo ka EU koja nas je ekonomski orobila, a na drugoj strani nas vuče pod čizme NATO alijanse i nju poziva da nas "čuva", od koga, naših naivnih vlasti, ili od nas samih, možda USA, UK i UČK, ili su mislili od Rusije i Rusa? Petooktobarski veleizdajnički puč je otvorio eru i seriju vlastodršaca potpuno nacionalno neprosvećenih a narcisoidnopoltronskosujetno opsednutih. Poslednja odluka da se NATO promoviše iz ubice u "zaštitnika" preostalih Srba u rezervatima na KiM je očigledno nastojanje same vlasti da bude smenjena i da na taj način izbegne priznanje da je u velikoj zabludi u vezi EU i NATO i da je pred zidom gde bi morala da potpiše komadanje Srbije, te bi da se to prepusti drugim naivcima.

 24. ANTI-NATO PROTEST says:

  DANAS VELIKI ANTI-NATO PROTEST: Srbija ustaje protiv sporazuma sa NATO alijansom,BEOGRAD – Danas ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu, u 13 časova, počeće veliki anti-NATO protest. - Na protest su pozvale gotovo sve opozicione snage PATRIOTSKOG BLOKA, a očekuje se prisustvo velikog broja ljudi. Podsećamo, Skupština Srbije je usvojila odluku o potpisivanju novog sporazuma sa NATO alijansom, a predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a. Opozicija ovaj sporazum označava kao veleizdaju, Vučić i Nikolić tvrde da sporazum nikako ne narušava interese Srbije i vojnu neutralnost Srbije.

 25. LaraJ says:

  Pa kad "nikad više sa Srbima", što onda radite na ovoj srpskoj strani, Gospodine Alojzije? Jel Vas neko i ovde prisilio da ovde budete sa Srbima? Idite svojima i sretan Vam put!

 26. Selepold Slaparstanjko says:

  Bravo za ovog časnog čoveka! USA a i njihov nalogodavac ENGLESKA nikada neće biti kažnjena za zločine bilo gde u svetu. U Vijetnamu su ubili 2 miliona ljudi!!! Šta su oni tamo tražili uopšte?Ubili su Džona Lenona jer ih je provalio.Jedina kazna može im biti SUPREMACIJA Rusije u budućnosti, vraćanje Aljaske R$usioji , zauzdavanje šiftara, ustaša i još nekih!!!

 27. Zivko Zivkovic says:

  Poznavao sam neke od njih: U pitanju su Živana i Toma Tokić,otac Danila je Njegoš Cokić iz Lipljana.U pitanju su greške!

 28. Milutin says:

  Sve je to nama poznato od prvog dana. Poznata nam jr činjrnica da posle 1968 godine nama prijateljska do tada država Amerika počinje da radi na najgorem fašističkom scenariju da uništi tadašnju JUGOSLAVIJU. Uspela je fašistička amerika da ostvari svoj plan koji je cia sporvela u delo ali nije to bio kraj. Ta fašistička tvorevina ne prestaje do dana današnjeg da ubija nevinu decu, žene, muškarce. Ne prestaje da pljačka i otima zemlju koja ima prirodnih bogatstava a primamljiva je za nekog njihovog fašistu kapitalca koji ih plaća i koji im naređuje. To su činjenice koje su ubile i koje i dan danas ubijaju SRBE a da niko za to neodgovara. Najveći krivac su sve vlade Srbije od 2000 godine pa i danas. Sve sami izdajnici i prodate duše. Osim RUSIJE koje nas brani i pomalo Kina ostali ćute ko zaliveni. Ko da njih to neće snaći. E pa zaigraće crna mečka i pred fašističku kuću trule amerike i njihove satelite po evropi.

 29. MIRKO says:

  Tesko je dati komentar na zlocine koje je Americki Government ucinio a cini i dalje uz odobravanje srbskih (ne)PRIJATELJA koji se kukavicki prikrivaju iza Medjunarodne Zajednice. Zalosno je kad se javno izglasavaju "neki" srbski ljudi kao dopisnici i novinari braneci Americka ucesca u zlocinima nad srbskim narodima a Ruse nase tradicionalne bratske prijatelje kritikuju kako nisu "dovoljno" pomogli. Novembra 3-eg gledajuci program na RTV-1 gde Dragoljub Andjeljkovic objasnjava kakvi su to "nasi" prijatelji Srba koji svakodnevno verbalno Srbe napadaju I hoce da prikazu Srbe krivim, za sav zlocin koji se desio i da ga nama pripisuju. Kakvi su to "Srbi" koji negiraju objasnjenja Gospodina Andjelkovica????? Zalosno i sramno!

 30. Svetlana Kurjak says:

  Nadam se da je ovo svedočenje predočeno odgovarajućoj instituciji koja treba da se bavi ovim problemima.To je jedini pravi način da se postave događaji na pravo mesto i traži kazna za učinjeno.Samo od komentara ,koji su ograničeni na uski krug ljudi teško može da se procesuira.

 31. stipo says:

  Seronje nijedne gde ste bili dok ste bili akzivni i korostili privilegije cina i polozaja....sad u penziji ste se okurazili...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *