НОРВЕШКИ ОФИЦИР ОТКРИО ИСТИНУ И ШОКИРАО СВЕ: Нећу да ћутим, терористички напад на Србе у Ливадицама организовали су Американци! | ИНТЕРМАГАЗИН

НОРВЕШКИ ОФИЦИР ОТКРИО ИСТИНУ И ШОКИРАО СВЕ: Нећу да ћутим, терористички напад на Србе у Ливадицама организовали су Американци!

20 јануара 2017

KFOR-depleted-uranium-croppedДанас се навршава 15 година од терористичког акта над аутобусом „Ниш експреса“ који је превозио расељене Србе до гробних места у својим местима дакле су протерани. За не мали број њих, то је значило сусрет са оним што су годину или две раније избегли, смрт.

„Ноћ пре тога Ружица Трајковић је сањала да ће се нешто страшно десити, али није могла ни да замисли да ће се то десити њој. Није требала да буде у првом аутобусу али је возач после паузе био нестрпљив да крену што пре. Нешто касније платиће најскупљу цену за своје нестрпљење“ започео је своје сведочење у књизи „Остаци аутобуса“ Кристијан Каш, норвешки официр и новинар при окупационим снагама КФОР-а.

Тај дан променио је његов живот. Став о учешће норвешке војске у рату против Србије, на улогу америчког агресора на војно мешање у светске кризе које најчешће и сами изазивају, почео је разграђивати тихо, прво у себи.

Сав ужас који га је преплавио описао је у тој књизи јасно дајући до знања да је напад могао бити спречен и да су у њему учествовале и међународне интересне групе чије је средство оно против чега се само наизглед боре, крвави ужас тероризма.

Непосредно пре напада британски војници су прегледали аутобус због опасности од подметнутих бомби, Ружица, са којом је касније Кристијан обавио интервју, сматрала је да је уобичајена процедура јер „аутобуси са расељеним Србима улазе на непријатељску територију окупирану Албанцима“. Ипак ово је узнемирило 50-так путника аутобуса који су се питали да ли КФОР зна нешто што они не знају? Такође уобичајено је било и да шиптарска деца камењем гађају аутобусе са Србима.

„Покријмо прозоре јакнама да се заштитимо од каменица, рекла је Ружица не знајући да их јакне неће моћи заштити од онога што ће уследити“.

Шведске трупе окупационих снага чекале су да аутобус пређе административни прелаз између централне Србије и јужне покрајине. Срби би радије да их обезбеђују српске полицијске снаге али после Кумановског споразума то није било могуће. Дан раније шведски војници су проверили пут у потрази за импровизаним екслопзивним направама, нису пронашли ништа. Међутим, нису рачунали на ратно искуство Фљорима Ејупија и његових људи који су били припадници терористичких јединица УЋК. Зналачки су сакрили експлозив на путу којим се аутобус морао кретати. Сачекали су. Дозволили су да претходница војне пратње пређе место на коме се налазио експлозив а када је наишао аутобус активирали су га и снажни експлозија је разнела аутобус на комаде. Делови аутобуса, људских тела и крв полетели су у свим правцима, записано је у књизи „Остаци аутобуса“ Кристијана Каша.

Тако је 16. фебруара 2001. године почињен један од најстрашнијих терористичких напада на Србе у коме је погинуло 13 а рањено 43 путника. Напад се догодио на територији са које су прогнани а коју је требало да обезбеђује међународна окупациона армада која је две године пре тога бомбардовала Србију како би учинила да планови терориста постану стварност.

Силина експлозије подигла је аутобус у ваздух и одбацила га петнаестак метара далеко од места на којем се бомба налазила, наводи се у Унмиковим документима начињеним непосредно после напада.

У форензичком делу истраге, који је уследио одмах после, на месту са којег је бомба активирана пронађени су опушци цигарета на месту одакле је активиран експлозив и на основу ДНК анализе пронађен починилац.

Недуго затим, наводи се у извештају Унмика, наређено је да се кратер који је настао после експлозије затрпа – „како би саобраћај нормално функционисао“. Истражитељи тврде да су на тај начин уништени докази. Наредбу да се кратер затрпа издали су официри Кфора.

Норвешког официра и новинара, Кристијана Каша, напад је потресао до крајњих граница. Не желећи да се одмах препусти суду углавном је у себи водио дилему о „часном“ учешћу Норвешке са 18 других земаља у бомбардовању Србије и преузимању пуне одговорности за безбедност у покрајини. Остаци аутобуса и људских тела полако су постајали аргументи који су Кристијана разуверавали у оно што је мислио да зна и да је исправно. На крају га је обузео ужас због удела који је сам имао у томе учествујући војно у окупацији покрајине… Све што је могао да каже било је „Србијо, извини“. Покренуо је интернет страну на којој је приказивао ужасе и лажи којима се запад користио против Срба, постао је један од најактивнијих сведока српског страдања. О томе говори за КМ Новине.

„Наравно, био сам официр на Косову, а не новинар као што сам мислио. Чињеница да нисам био независни новинар је нешто чега сам био веома свестан, као и то да нисам заступао своје мишљење. То је такође био фактор за одсуство неопходне критичке дистанце према томе како моја организација обавља своју мисију. И тако сам бранио НАТО бомбардовање Југославије, а кривицу за бомбардовање приписивао искључиво Слободану Милошевићу“ каже Кристијан о првој фази и наивном учешћу у окупационој мисији НАТО-а.

„Када неко каже да сам радио као новинар у саставу Кфора, ја протестујем. Не може једна особа да буде новинар и истовремено представља КФОР и НАТО. Када се осврнем на изјаве које сам припремао као представник за штампу, видим да су биле сувише оптимистичне али мој посао је био да ситуацију представим у најпозитивнијем светлу. Ни на који начин није пријатно када се осврнем на своје изјаве из времена док сам био официр НАТО-а, али мислим да је важно да сам направио први корак да се лично извиним. Тек онда Срби, Албанци и други могу жале за грешкама које су направили“ недвосмислен је бивши официр НАТО-а кога је српски народ разумео и прихватио као свог.

„Што се мене тиче, волео бих да нисма био толико оптимистичан о могућностима функционалног мултиетничког друштва на Косову и Метохији“ каже он из угла некога ко је кроз мирис крви схватио да ужас није на супротној страни против које се бори.

„Сасвим сигурно, 16. фебруар 2001. је био један од најдраматичнијих дана у мом животу. Албански терористи су чекали са импровизованом експлозивном направом ван Подујева на прелазу са покрајином код Мердаре из централне Србије. Бомба је убила 12-торо људи, укључујући и малог Данила који је имао 2 године, заједно са оба родитеља. Ја сам стигао на место напада сат и по после експлозије.

Постоје поуздани докази који указују на одговорност за злочин припада Ејупију који је био вођа терориста који су чекали поред пута. Такође постоје поуздани докази који указују да је Ејупи био средство ЦИА-е да дестабилизују Србију, такође и после пада Слободана Милошевића.

Ејупи је касније осуђен на 40 година затвора, али је убрзо пуштен на слободу због „недостатка доказа“. Али онда је такође радио за ЦИА и успео да „побегне“ из америчке војне базе Бондстил… Ејупи је због овога велики херој код Албанаца на Косову и Метохији, тако они настављају да нарастају у свом национализму. То је био дан када сам почео да се питам да ли смо урадили праву ствар када смо отишли у рат против Југославије.

livadice1До данашњег дана, још увек се сећам мириса, делова тела и крви, а фотографије са места експлозије можете видети ОВДЕ. Прве три три фотографије су моје , а остали су из истраге. Захваљујући Горици Шћепановић (која се и сама налазила у аутобусу у тренутку напада) могу да их прикажем. Али упозорење: Ове слике су веома потресне. Немојте их отворити ако нисте спремни за то. И немојмо никада заборавити жртве и никада одустати од борбе за правду.

У терористичком нападу на аутобус у Ливадицама код Подујева страдали су:

1. Ненад Стојановић (рођен 7. јула 1943.) Ниш,

2. Милинко Краговић (рођен 5. јануара 1943.),

3. Лазар Миликић (рођен 19. јуна 1936) Липљан,

4. Драган Вукотић (рођен 2. новембра 1954.) Косово Поље,

5. Снежана Чокић Вукотић (рођена 16. фебруара 1975.) Липљан,

6. Данило Чокић (рођен 1999. ’02.), имао је две године, син Драгана Вукотића и Снежане Чокић Вукотић. (Напомена: мајка Данила Чокића била је у поодмаклом периоду трудноће и ускоро су очекивали принову што број жртава подиже на 13. а ово углавном нико не помиње),

7. Слободана Јованић, можда Слободан, 1970-08-12, из Краљева

8. Мирјана Драговић (рођена 12. јануара, 1981.) Лапље Село

9. Сунчица Пејчић, (рођена 14. јануара, 1972.) Приштина,

10. Тихомир Стојковић (рођен 18. јануара 1969.) Косовска Каменица

11. Живана Токић, (рођена 5. маја 1948.), Скуланево, централно Косово, упокојила се 10 касније од последица задобијених повреда,

12. Н. Токић, Живанин супруг. Упокојио се два месеца касније од рана задобијених у овом терористичком нападу.

Кристијан сматра да је напад на аутобусе Ниш – експреса такође важан да се разуме шири контекст у коме су се НАТО, Кфор и међународна заједница руководили. „Посебно америчке обавештајне службе су активно користиле шиптарске наоружане групе да дестабилизују демократски изабрану владу у Београду, чак и после пада Милошевића“ тврди Кристијан.

У тексту који је раније писао „САД дестабилизују Србију албанском герилом“, даје много детаља о томе.

„Након што су КФОР и такозвана Међународна заједница преузели контролу над Косовом и Метохијом 12. јуна 1999. године, дозвољено нам је да подржавамо албанску герилу, зовите их терористима ако желите, да дестабилизују Србију. У овом чланку, ја вас водим на путовање кроз моја лична искустава и сусрете као новинар са овим побуњеницима“ каже Кристијан.

Осим што његово искуство, сведочење и борба представљају одличан траг и доказ о времену које сви полако заборављамо и које ће постати објект конструкције из некадашњих забележака, које могу бити „много оптимистичније“ него што је то стварност била, оно што Кристијан бележи представља један од ретких крунских доказа умешаности САД и њихових савезника агресора, против Србије. То у потпуности објашњава да су терор и прогон спроводили Шиптари најчешће уз пуну америчку логистику па чак и на иницијативу. Управо зато нема ни једног кажњеног терористе због злочина над Србима које су они починили.

Јохан Мекес, холандски снајпериста који је Кашу потврдио да је убијао Србе зарад шиптарских терориста и после завршетка рата на Косову. (Фото:Кристиан Каш)

Такође, сазнања указују на директну дестабилизацију и уништење српске државе као било каквог релевантног политичког субјекта. А у таквим походима жртве, углавном српске, нису ни случајне ни непожељне. Страхом, очајањем, неправдом и понижењем треба уништити сваки отпор и од народа-жртве начинити поданика који ће таквим положајем чак бити срећан. То, као што видимо ових дана, успева у круговима од стране Запада контролисаних политичара и властодржаца али народ се не мири са својим жртвама и овако грубо масакрираним сународницима само зато јер су Срби чија смрт треба да ослаби и друге Србе.

Жртве чијег се страдања сећамо на данашњи дан, сасвим сигурно су у добром броју пред Господом и молитвеници за свој народ. Као и други праведно страдали, и данашњих 13 душа чека на правду и тренутак да се народ охрабри, уразуми и покрене на повраћање своје земље и свог достојанства.

Надајмо се само да нам за то не требају нове, невине жртве.

(КМ Новине)

KOMENTARI35 коментара

 1. rema says:

  Eto i posle mi krivi za sve. Srbija je branila Jugolsaviju od NATO pakla. Ovi majmuni šćipetari, balije i ustaše su bili za rušenje iste. Ništa oni ni dan danas nisu naučili iz ovog bratoubilačkog rata. To ne važi za šiptare. Oni nemaju naše krvi. Imaju ali mali procenat. Šiptari su došli sa Kavkaza.

  • Djordje Petrovic says:

   Prvo preklati siftarsko kopile sa picinim usnama a onda pocinjemo da zagorcavamo zivot svim okupatorima kosova i to pocev od siftara pa do pederskih evropljana i svih smotanih anglosaxsona!!! Zivela srbijs i nasa bratska rusija !!!!!

  • miki says:

   POGLEDAJTE: Ovako je izgledao dolazak RUSKIH i BELORUSKIH vojnika u SRBIJU https://www.facebook.com/217288163671/videos/10154562232123672/

 2. MERI says:

  Ovo je tek jedan od dokaza da je i KFOR bio veoma pristrasan i po cenu ubijanja civila, što se ne može oprostiti ni zanemariti. Kad postoji osećaj savesti, bez obzira na obaveze, ljudi kad tad progovore istinu. A šta reči kad NAŠ PREMIJER DANAS bez obzira na NATO AGRESIJU IZ 1999.godine, da ne zaboravimo i BOMBARDOVANJE REPUBLIKE SRPSKE IZ 1995.godine, SMATRA: DA JE NATO POTREBAN DA ČUVA NAŠ NAROD NA KOSOVU!!! Da bi bilo ko od nas poverovao u ozbiljnost takvog "čuvanja" srpskih civila od strane NATO mora biti krajnje subjektivan, lakoveran ili ko zna kakav! Da li će ovakve izjave, a i sve što je i prethodnih meseci "uradjeno" od strane Srbije na Kosovu i "za Kosovo", izazvati iseljavanje srpskog stanovništva sa Kosova i Metohije u Srbiju? Vučić: NATO nam je potreban da čuva naš narod na Kosovu © Tanjug/ Srđan Ilić SRBIJA 12:17 16.02.2016(osveženo 12:27 16.02.2016) Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da nam je NATO potreban kao saveznik da štiti i čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji. Vučić je na kritike koje su se pojavile u medijima, a dolaze i iz dela „desne“ opozicije, zbog sporazuma Srbije sa Severnoatlantskom alijansom i različitim olakšicama za NATO, uzvratio da je reč o političkom licemerju onih koji se busaju kao zaštitnici Kosova i Srba na Kosovu, a nisu bili u stanju „ni džamije da odbrane“. On je takođe podsetio da je taj sporazum potpisan za vreme druge vlasti, da je potom i ratifikovan, a da je tek sada postao tema iz političkih, a ne tobož patriotskih razloga. „Sada je taj sporazum tema, a nije bio kada je potpisan, jer tema i meta treba da budem ja, a ne oni koji su ga potpisivali“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara. On je istakao da inače ne misli da je taj sporazum loš: „Tražimo od NATO-a da zaštiti Srbe na severu Kosova, a nećemo da mu damo da dođe na sever Kosova? A gde ste uopšte videli te NATO vojnike? Nama je NATO potreban kao saveznik i da čuva naš narod na Kosovu, da ga ne bi čuvali ti licemeri“, rekao je Vučić. Vučić je rekao da postoje ljudi koji vode računa o našim nacionalnim interesima, ali koji ih ne vode tako što će da udaraju glavom zid, „jer tako nikome, pa ni zidu, neće da učine uslugu, već će da ga naruže“. „Nemoj da drže predavanja oni koji su doneli sve najgore i najpogubnije odluke za ovu zemlju, oni koji bi sutra da vrate ovu zemlju u izolaciju i oni koji bi sutra da Srbiju uvedu u neke nove sukobe… Samo neka mi ne drže predavanja, jer moraju da nešto nauče, urade, pa onda drže predavanja i pridike“, poručio je i dodao: „Sanda (Rašković Ivić) je 2008. čuvala Kosovo, a ni džamiju u Beogradu nije sačuvala“, dodao je. Naglasio je i da on Srbiju neće da uvodi u sukobe i ratove ni sa kim, te da će uvek i od svakoga da je štiti. „Štitiću i njene nacionalne interese. Štitiću Srbe i kad imaju rezoluciju u UN, iako mi se dobar deo vlade buni protiv toga, zato što ne znaju kako će da odu na kafu kod nekog ambasadora, iako imam druge probleme, ja ću da izađem i da stanem i kažem ’ovo ne može‘“, ukazao je premijer. Poručuje i da će isto tako da bude i u vezi sa Uneskom, ali i kada nam „Hrvati provode jednostrane sankcije“. Опширније: http://rs-lat.sputniknews.com/srbija/20160216/1103273155/vucic-nato-sporazum.html#ixzz40KoiHRqe

 3. Aloysius Saint says:

  Zanimljivo je da jedino Srbi znaju za ovakva svjedočenja i nitko više. Zašto srpske vlase ne pozove te svjedoke (Norvežane, Kanađane...) u Haag pa da tamo svjedoče na sudu, sve službeno i s potpisom na izjave svjedoka, a ne da takve vijesti samo plasiraju po portalima i na kraju pojeo vuk magarca? O čemu se tu radi? O pravim svjedocima koji doista imaju nešto važno za reči ili možda o pranju savjesti plasiranjem kojekakvih šupljih priča?

  • miloje says:

   Питање на месту! Питање за све нормалне:Да ли запад више не чини оваква зверства? Одговор јасан: ЗАПАД И ДАЉЕ ТЕРОРИШЕ ЦЕО СВЕТ! Предлог: Осмислимо како да једним ударцем , на једном месту, поубијамо групу западњачких богаташа! Убеђен сам да би моментално био заустављен тероризам западњака а прост народ не би ише гинуо! ПОКУШАЈМО У ИМЕ БУДУЋНОСТИ СВЕТА!

 4. Dragi says:

  Ovo je još jedan dokaz više da su Vučić i ova njegova vlada, uz pomoć Skupštine Srbije, počinili veleizdaju, zbog čega im se mora suditi!

 5. Aloysius Saint says:

  @rema Naučili smo, kako nismo? Najvažnija lekcija koju smo naučili je - nikad više sa Srbima! :-)

  • Lajla says:

   @Aloysius kazes nikada vise sa Srbima,je OK seli u Albaniju,dok jos imas vremena.KiM je srpska zemlja.Cao brisi.

 6. Ranko-Banja Luka says:

  Pa ako je ,,nikada više sa Srbima", šta te navodi da smaraš i sereš po srpskim internet portalima, Alojzije blaženi?

 7. garin61 says:

  ВРАТИЋЕМО СВЕ С КАМАТОМ. ЖИВЕЛА СРИЈА- ЖИВЕО ВЕЛИКИ СРБСКИ НАРОД!!!

 8. steva says:

  Aloysius Saint ;nikad više sa Srbima ,bolje vam je nemački JARAM!!!

 9. Stanko says:

  Dobro da je ovaj ,,postenjak'' progovorio. Nista se nece promeniti, zato sto se nista nece ni preduzeti. A Vucica ne kritikujte. Gov'o uvek smrdi.

 10. Batina says:

  Aloysius Saint, Slazem se sa tobom, svak na svoju zemlju, tebe sleduje Kavkaz a za nas se zna Dusanovo Carstvo, dolazi vreme poravnanja. Ko se najvise buni I boji, oni koji su najvise zlocina nad covjecanstvom I pocinili, usrase, sifutari, lojavi, poljaci, svabe, francuzi. Svi vi cete se naci u paklu, po zasluzi.

 11. Зоран says:

  Никакве користи нема Србија и српски народ на КиМ, ово што је он написао, написао је због своје савести и мирног сна.

 12. Lajla says:

  Ajd alojzije,kratko receno,jedi govna!!!

 13. Lajla says:

  I idi svom Papi i seri njemu sto zove Patrijarha Kirila za pomoc. NEMA VAS VISE RASTURIT CE VAS MUSLICI. A za nas ne brini mi znamo kako sa njima,jednog prasca i stvar je zavrsena.

 14. miodrag stević says:

  DA LI JE NEKO OD SRBA IZAŠAO SA PROTESTNIM PAROLAMA DOK SE ODVIJAO U PARLAMENTU IZDAJNIČKI ČIN? NIJE. PA. ŠTA SDA HOĆETE SRBI!?, AAAAAAAAAA? ŠTA HOĆETE????????? DA VAS NEKO DRUGI ŠTITI? pA, ETO VAM, MIRNO SPAVAJTE, FURHER, JE SVE SREDIO - ŠTITI ČE NAS ONI KOJI SU NAS I UBIJALI.OKRENUSMO LEĐA RUSIJI, KOJA JE BILA JEDINA NA PLANETI UZ SRBE - AMI NI DA BEKNEMO U ODBRANU. E, PA KO VAM JEBE MATER, ZA TO ĆETE OPANČARI DA PLATITE. UOSTALOM KO JE OD VAS UOPŠTE I SRBIN!?

 15. marko says:

  MIODRAZE STEVICU SVE SI TACNO REKAO SAD KAD SU RUSI NA NOGAMA I TRCE A 1999 ZBOG PIJANOG JELCINA NISU MOGLI I IZDAJNICKIH JEVREJA PO RUSIJI SAD SRBIJA OKRECE LEDA TOBOZE IMA ODNOSE I IDE U EVROPU. NIJE SAMO OVAJ SLUCAJ KAD JE BANDIT VUCIC I SMRAD DACIC I NJEGOV SDP I STOKA PENZIONERSKA KOJA UVEK GLASA ZA TA SMECA OBRISALI SRBE IZ SRBIJE NJIH 140 000 A TI LJUDI 14 GODINA BILI NA BARIKADAMA NITKO U SMRDLJIVOJ SRBIJI NIJE IZASAO NA ULICE U TOM USRANOM BEOGRADU A 2001 ZNALI SU KRVOLOCKI RUSITI PARLAMENT TZV DOS I MILOSEVICA KO0J I JE IMAO GRESKE SLATI U KLAONICU HAG. NEMA OD SRBA NISTA SVE JE TO RAZJEBANO LAZNO USRANO PRODANO ZA NOVAC I NISTAVNO. 1999 I PRE SRBI IZ SRBIJE SU PRODAVALI ORUZJE SIPTARIMA NISU ONI MOGLI DOBITI 30 000 AUTOMATSKIH PUSAKA DA NIJE MASA NJIH SVERCALA TO ORUZJE I DALA ZA POKOLJ SRBA.

 16. Borislav Mitrovic says:

  Koja zemlja na svetu dozvoljava da joj tudja vojska šeta po celoj teritoriji,bez ikakve odgovornosti i uslovaljavanja,i još vojska koja nam je otela teritoriju i ubijala nas kao glinene golubove i zatrovala svaki pedalj zemlje . Kakve to ima veze sa KiM ? Pre će bitida ovo ima veze sutra sa Vojvodinom i Raškom i Jugom Srbije !! U nauci se ovo sve zove - O K U P A C I J A !!!! ČINITE ŠTO ZNATE , A NE ZNATE ŠTO ČINITE - PP. NJEGOŠ !!

 17. zlaja says:

  To sad nas presednik zove saveznici sramota .

 18. pera says:

  Jebrm ih u usta sve koji su nas bombardovali i koji su navijali od naših političarada nas bombarduju.Pa narod Srbije zna da nemci amerikanci i britanci nikad da nas vole. Što nisu vojno ušli na Kosovo kad je tamo bila vojska. Treba da imaš muda. A oni nas gađali sa 8000 metara. Prošli bi gore nego u Somaliju.

 19. magdalena says:

  Sto se kaze kod nas srba kasno marko nas Kosovo stize,sigurno je otisao u penziju i hoce da izda knjigu da bi zaradio novac a 1999 nije zastitio srbe i radio pod NATO.pod direktivom amerike da se ubijaju srbi

 20. rale says:

  M uka mi je vise od ovih govnara sa zapada.. Dok su bili na licu mesta cutali su kao pizde, uzimali debelu lovu a sve su znali sta se desava..Sad , posle toliko godina, kada malo sta moze da se promeni nadje se poneki da ,,kaze istinu.. F U J ,,,

 21. UROS says:

  SKANDAL NAD SKANDALIMA: VUCIC OTCEPIO KOSOVO! (VIDEO) U razgovorima sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, srpski premijer predstavio je mapu Srbije bez južne pokrajine! P O G L E D A J T E - (VIDEO) - https://www.youtube.com/watch?v=G3gS0mP78TQ - I dok je mapa Austrije svima dobro poznata, od Srbije je otcepljena njena južna pokrajina Kosovo i Metohija.Šta to, dakle, zna srpski premijer, a ne znamo mi? I zašto nas o tome ne obavesti? Konačno, odgovor možda možemo naslutiti u nastupu Kurca, koji je posle Beograda obišao Prištinu, gde je najavio prijateljski meč između njegove Austrije i Kosova.

 22. Aleksandar Mihailović says:

  Ovakvih svedočenja i buđenja savesti će biti sve više i više, ali, avaj, iskrenost se ne dotiče naših vlasti koje uporno guraju narod u ruke ubica i najvećih zlotvora ikada prema njima. Sa jedne strane nas ponižene guraju da puzimo ka EU koja nas je ekonomski orobila, a na drugoj strani nas vuče pod čizme NATO alijanse i nju poziva da nas "čuva", od koga, naših naivnih vlasti, ili od nas samih, možda USA, UK i UČK, ili su mislili od Rusije i Rusa? Petooktobarski veleizdajnički puč je otvorio eru i seriju vlastodršaca potpuno nacionalno neprosvećenih a narcisoidnopoltronskosujetno opsednutih. Poslednja odluka da se NATO promoviše iz ubice u "zaštitnika" preostalih Srba u rezervatima na KiM je očigledno nastojanje same vlasti da bude smenjena i da na taj način izbegne priznanje da je u velikoj zabludi u vezi EU i NATO i da je pred zidom gde bi morala da potpiše komadanje Srbije, te bi da se to prepusti drugim naivcima.

 23. ANTI-NATO PROTEST says:

  ДАНАС ВЕЛИКИ АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ: Србија устаје против споразума са НАТО алијансом,БЕОГРАД – Данас испред зграде Председништва на Андрићевом венцу у Београду, у 13 часова, почеће велики анти-НАТО протест. - На протест су позвале готово све опозиционе снаге ПАТРИОТСКОГ БЛОКА, а очекује се присуство великог броја људи. Подсећамо, Скупштина Србије је усвојила одлуку о потписивању новог споразума са НАТО алијансом, а председник Србије, Томислав Николић, потписао је Закон о потврђивању споразума између Србије и НАТО-а. Опозиција овај споразум означава као велеиздају, Вучић и Николић тврде да споразум никако не нарушава интересе Србије и војну неутралност Србије.

 24. LaraJ says:

  Pa kad "nikad više sa Srbima", što onda radite na ovoj srpskoj strani, Gospodine Alojzije? Jel Vas neko i ovde prisilio da ovde budete sa Srbima? Idite svojima i sretan Vam put!

 25. Selepold Slaparstanjko says:

  Bravo za ovog časnog čoveka! USA a i njihov nalogodavac ENGLESKA nikada neće biti kažnjena za zločine bilo gde u svetu. U Vijetnamu su ubili 2 miliona ljudi!!! Šta su oni tamo tražili uopšte?Ubili su Džona Lenona jer ih je provalio.Jedina kazna može im biti SUPREMACIJA Rusije u budućnosti, vraćanje Aljaske R$usioji , zauzdavanje šiftara, ustaša i još nekih!!!

 26. Zivko Zivkovic says:

  Познавао сам неке од њих: У питању су Живана и Тома Токић,отац Данила је Његош Цокић из Липљана.У питању су грешке!

 27. Milutin says:

  Sve je to nama poznato od prvog dana. Poznata nam jr činjrnica da posle 1968 godine nama prijateljska do tada država Amerika počinje da radi na najgorem fašističkom scenariju da uništi tadašnju JUGOSLAVIJU. Uspela je fašistička amerika da ostvari svoj plan koji je cia sporvela u delo ali nije to bio kraj. Ta fašistička tvorevina ne prestaje do dana današnjeg da ubija nevinu decu, žene, muškarce. Ne prestaje da pljačka i otima zemlju koja ima prirodnih bogatstava a primamljiva je za nekog njihovog fašistu kapitalca koji ih plaća i koji im naređuje. To su činjenice koje su ubile i koje i dan danas ubijaju SRBE a da niko za to neodgovara. Najveći krivac su sve vlade Srbije od 2000 godine pa i danas. Sve sami izdajnici i prodate duše. Osim RUSIJE koje nas brani i pomalo Kina ostali ćute ko zaliveni. Ko da njih to neće snaći. E pa zaigraće crna mečka i pred fašističku kuću trule amerike i njihove satelite po evropi.

 28. MIRKO says:

  Tesko je dati komentar na zlocine koje je Americki Government ucinio a cini i dalje uz odobravanje srbskih (ne)PRIJATELJA koji se kukavicki prikrivaju iza Medjunarodne Zajednice. Zalosno je kad se javno izglasavaju "neki" srbski ljudi kao dopisnici i novinari braneci Americka ucesca u zlocinima nad srbskim narodima a Ruse nase tradicionalne bratske prijatelje kritikuju kako nisu "dovoljno" pomogli. Novembra 3-eg gledajuci program na RTV-1 gde Dragoljub Andjeljkovic objasnjava kakvi su to "nasi" prijatelji Srba koji svakodnevno verbalno Srbe napadaju I hoce da prikazu Srbe krivim, za sav zlocin koji se desio i da ga nama pripisuju. Kakvi su to "Srbi" koji negiraju objasnjenja Gospodina Andjelkovica????? Zalosno i sramno!

 29. Светлана Курјак says:

  Надам се да је ово сведочење предочено одговарајућој институцији која треба да се бави овим проблемима.То је једини прави начин да се поставе догађаји на право место и тражи казна за учињено.Само од коментара ,који су ограничени на уски круг људи тешко може да се процесуира.

 30. stipo says:

  Seronje nijedne gde ste bili dok ste bili akzivni i korostili privilegije cina i polozaja....sad u penziji ste se okurazili...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u