НОВИ РАТ НА ПОМОЛУ – ТРАМП КРЕНУО на Северну Кореју!?

NOVI RAT NA POMOLU – TRAMP KRENUO na Severnu Koreju!?

9 aprila 2017

us-navy-45657

Američka mornarica saopštila je da je ka Korejskom poluostrvu poslala jurišnu grupu brodova na čelu sa nosačem aviona.

Time, kako se navodi, pokazuje snagu u suprostavljanju programu nuklearnog naoružanja Severne Koreje.

Ovaj potez će podići napetosti u regionu, a usledio je ubrzo nakon američkog raketnog napada u Siriji, koji mnogi tumače kao upozorenje Pjongjangu zbog njegovog odbijanja da odustane od nuklearnih ambicija, konstatuje AFP.

„Američka Pacifička komanda naložila je da jurišna grupa ‘Karl Vinson’ krene ka severu, kao meru opreza u cilju održavanja spremnosti i prisustva u zapadnom Pacifiku“, izjavio je komandant Dejv Benam, portparol američke Pacifičke komande.

On je francuskoj agenciji rekao da je „Severna Koreja i dalje pretnja broj jedan u tom regionu zbog svog bezobzirnog, neodgovornog i destabilizujućeg programa raketnih proba i težnji ka nuklearnim oružanim kapacitetima“.

Jurišna grupa, čiji je prvobiti zadatak bio vezan za luke u Australiji, krenula je iz Singapura ka zapadnom Pacifiku.

Pjongjang nastoji da razvije raketu dugog dometa koja može da pogodi američko kopno nuklearnom bojevom glavom i do sada je izveo pet nuklearnih proba, od kojih dve prošle godine.

Analaize satelitskih snimaka nagoveštavaju da Severna Koreja možda priprema i šestu probu, dok američki obaveštajni zvaničnici upozoravaju na mogućnost da Pjongjangu treba manje od dve godine da razvije nuklearnu bojevu glavu koja bi mogla da dosegne kontinentalni deo SAD.

Severna Koreja je, inače, juče osudila napad SAD izvedene u petak na vazduhoplovnu vojnu bazu u Siriji kao akt „nedopustive agresije“ koji je „po milioniti put“ opravdao težnje Pjongjanga ka verodostojnom nuklearnom odvraćanju.

KOMENTARI6 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Bombardovaće suverenu državu bez dozvole SB, jer samo SAD ima ekskluzivno pravo na sve vrste nuklearnog oružja. Na potezu je Kina.

 2. Sančo Pansa says:

  Ameri zgubidane u nedostatku ideja i jasnih ciljeva...

 3. M says:

  Ako istovremeno buknu krize na Blistoku,Koreji,Ukrajini,itd.,USA-Zapad nece imati snage sve to uspjesno pokriti.To je moje skromno misljenje.Ne bi me cudilo i da USA to zna i ima rezervni plan ako blef-zastrasivanje Rusije i Kine ne prodje,da to prevedu u dugotrajni rat-iscrpljivanje.

 4. darko says:

  e ovde CE BITI NJIHOV KRAJ AKO DIRNU SJEVERNU KOREJU PKAZAT CE IM VODA TKO JE GLADNA I KAO LETE NOVE SUPERSONICNE BALISTICKE RAKETE

 5. bato says:

  BRIGA AMERE ZA 50000 SVOJIH VOJNIKA U JUZNOJ KOREJI. TO NIJESU DJECA CINOVNIKA ADMINISTRACIJE

 6. M says:

  Tu si gadno u pravu.Briga USA za vojnike-placenike sakupljene s svih strana.Topovsko meso.Sto USA misli,kako ce proci USA-zapadni vojnici na Blistoku ako udju u Veliki Rat s Rusijom?!Vjerovatno ce biti jednog casa A-ispeceni u trenu!Ali fucka se USA-Rotsildima za to!Fucka im se dapace za stotine miliona ljudi koji ce nestati u tom Velikom ratu!To im zapravo i jest jedan od glavnih ciljeva!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *