НОВИ СКАНДАЛ ОКО СНИМАЊА ФИЛМА „КОШАРЕ“

НОВИ СКАНДАЛ ОКО СНИМАЊА ФИЛМА „КОШАРЕ“

19 августа 2020

Након што је јуче објавио да су двојица продуцената филма „Кошаре“ прекинули снимање филма и серије на неколико дана, ултимативно тражећи промену сценарија, редитељ Балша Ђого огласио се опет путем друштвених мрежа, наводећи да ће тужити сваког ко буде радио по његовом сценарију.“Наш сценарио, свака страница је заштићена у Ауторској агенцији и у мом уговору са Омега продукцијом стоји да тај сценарио могу радити само ја као редитељ. Не дозвољавам ниједном другом колеги да ради по мом сценарију и обавештавам га унапред да ћу га тужити суду за повреду ауторских права јер увек има неко ко хоће да ради, а чујем да продуценти увелико траже таквог. Дакле можете да радите ако хоћете филм по оргиналном Ђорђевом сценарију, али наше не дирајте. И серију не можете снимати без мене”, објавио је он на Фејсбуку.

Ђого подсећа и да је почетни сценарио Ђорђа Милосављевића који је, како каже, он редитељски образлагао комисији ФЦС-а (Филмског центра Србије) сат времена, објашњавајући како ће га унапредити, остављен да буде део неких будућих епизода.

“Сви су се сложили да је тако најбоље, а да се филм направи од овога што смо ми написали пошто смо много дуже били у теми и нисмо хтели да главна прича нашег филма буде она о три Бова која су у рано јутро када је почео напад кренула са Кошара према Батуши”, рекао је он.

Подсетимо, Ђого је јуче саопштио да су двојица продуцента Немања Мићић и Владан Анђелковић прекинули снимање филма и серије тражећи промену сценарија, тако да буде „лакши“ како би и филм и серија могли да се сниме за четири-пет дана по епизоди. Истичући да тема „Кошара“ просто не сме да се сними на такав начин, јер је то срамота и неће донети никакав резултат, наводи и да тако нешто никоме није у интересу.

Ђого је сада објаснио и да су комплетан сценарио за 12 епизода ТВ серије Кошаре написали Страхиња Радетић и он ја од априла 2019. до јануара 2020 године слушајући учеснике и читајући доступну литературу, као и да су по њиховом сценарију прављене разраде свих сектора, костима, шминке , сценографије, оружарске, пиротехничке.

Прочитајте још:

KOMENTARI10 коментара

 1. VRSK says:

  Zbog vas me sramota što sam Srbin,u ozbiljnoj državi snimili bi ste ozbiljan film koji bi bio poznat u svetu. Ovako snimate limunadu i sa Bikovićem starletom to će biti sranje film. Njemu jednostavno smešno stoji uniforma i pušku nosi kao tiganj! Žali bože heroja palih na Košarama i uopšte u svim ratovima na prostoru bivše Juge!

 2. uddu says:

  Napišite nam nešto detaljnije o onim producentima.Ko su oni ?

 3. Zorana says:

  u Srbiji su stvorili neku novu naciju srbijance, kao sto su u Bosni stvorili bosnjake. I ti srbijanci mahom (ne svi) ne samo da ne podnose Srbe, negoo su se istinski odrodili od svega srpskog, te zato i nemaju osecaj za bilo sta u vezi toga. Naravno ima i onih koji sebe smatraju i jednim i drugim, sve im se pomesalo u glavi. Pomesalo im se slicno kao Ukrajinicima koji misle da su ili Rusi ili Ukrajinici ili i jedno i drugo. Neverovatno kako se te mentalne devijacije desavaju samo u zemljamam sa populacijom koja pripada istocnoj crkvi. I ono sto je posebno zanimljivo smo mi ovde na Helmu, jer smo imali Pravoslavlje nastalo iz Svetosavlja, ali narod je to samo zapustio i na kraju izasao iz toga te tako sebe doveo stanja izgubljenih dusa i nesvesti. Probudite se ljudi, jer nesvesno konvergirate u ustaske derivate.

  • sveta53 says:

   Ти се не зову србијанци него другосрбијанци. Ово што си написао звучи као подметачина.

 4. Срђа Злопоглеђа says:

  Снимајте ви шта хоћете и шта свакојаке белосветске банде од вас траже - АЛИ У ПРОГРАМ И ЕМИТОВАЊЕ ићи ће само оно што потпишу преживели војници којима у војној књижици пише да су учествовали у борбама за Кошаре.АМИН.

  • Zapadnjak says:

   Tako je,i tako treba da bude sa svim projektima koji se snimaju na osnovu svedoka,činjenica ,dokumenata,ali relevantnih i tačka.Zašto se svi boje snimiti Jasenovac baš onakav kakav i jeste,krvav,strašan i na ivici razuma što ga ljudski mozak može podneti.

   • Max says:

    Šta ima s Košarama jasenovačka izmišljotina.

 5. petrovgrad says:

  Све док Наташа Кандић не одобри, од сниманја нема ништа. Наша власт је ухапшене и осуђене терористе ОВК уз музику и удобним аутобусима из затвора Ниша, Пожаревца, Митровице,.. превезла до Ђаковице, Призрена, Урошевца,... Нису се сетили да траже размену за киднаповане Србе. Зашто су их ослободили, зашто је киднаповано онолико Срба колико је било Шиптара и затворима. Зашто нису тражили размену за киднаповане. Шта је игуман манастира Високи Дечанима рекао породицама киднапованих, када су га замолили да се заложи за размену. Шта им је одговорио, где их је упутио, коме да се обрате за помоћ. Свако зашто има зато. Ко зна и треба да зна, ко незна и треба да незна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u