НОВИ СУКОБИ НА ПОМОЛУ? МОСКВА УПОЗОРИЛА НА ОПАСНЕ НАМЕРЕ КИЈЕВА: Украјинци спремају „Марш на Крим“

НОВИ СУКОБИ НА ПОМОЛУ? МОСКВА УПОЗОРИЛА НА ОПАСНЕ НАМЕРЕ КИЈЕВА: Украјинци спремају „Марш на Крим“

20 марта 2020

Украјина припрема провокације на Криму 3. маја, саопштило је Министарство иностраних послова Русије.

„За 3. мај се припрема нова провокација – такозвани „Марш на Крим“. Његови организатори из састава такозваног „Меџлиса кримско-татарског народа“ (у Русији проглашена екстремистичком организацијом) намеравају да се пробију на полуострво преко државне границе Русије“, рекла је потпаролка МИП Русије Марија Захарова на брифингу.Москва позива да се ово спречи.

„Ескалацијом ситуације око Кримског полуострва ЕУ наставља антихуманитарну праксу визне дискриминације становника Крима која је у супротности, не само са кључним међународном стандардима у сфери људских права, већ и са низом основних докуманата саме ЕУ“, додала је она.

Раније је бивши посланик Врховне раде и преддседник организације „Меџлис кримско-татарског народа“ Рефет Чубаров рекао украјинској телевизији „Пети канал“ да његове присталице намеравају да пређу границу са Кримом на прелазу „Чонгар“ почетком маја.

По његоим речима, у маршу на полуострво ће у првим редовима пешачити чланови органиозације, народни посланици и „западни партнери“. Он није искључио ни насилни прелазак границе.

(Спутњик)

KOMENTARI2 коментара

  1. persida says:

    Sta jos nacisti moraju da urade, pa da Putin reaguje? Jedino da bombarduju Moskvu. A, onda bi se pojavio Lavrov i pozvao na mir.

  2. Мајски Уранак says:

    Територија Крима је територија државе која се зове Руска Федерација и они који руководе том државом су према уставу дужни да је бране и одбране од било ког непријатеља који ју напада.Свако ко имало зна историју несме да има дилему да ли ће то руководство РФ учинити или неће.Опет,историја ,коју неки називају учитељицом живота ЈЕДНОЗНАЧНО показује како су прошли СВИ они који су кренули - завршили су,у најмању руку,неславно. Ово је опомена а сви који мисле да могу ПЕШКЕ НА МАЈСКИ УРАНАК на Крим - нека ПРОБАЈУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u