НОВИ СУКОБИ НА ПОМОЛУ? МОСКВА УПОЗОРИЛА НА ОПАСНЕ НАМЕРЕ КИЈЕВА: Украјинци спремају „Марш на Крим“

NOVI SUKOBI NA POMOLU? MOSKVA UPOZORILA NA OPASNE NAMERE KIJEVA: Ukrajinci spremaju „Marš na Krim“

20 marta 2020

Ukrajina priprema provokacije na Krimu 3. maja, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Za 3. maj se priprema nova provokacija – takozvani „Marš na Krim“. Njegovi organizatori iz sastava takozvanog „Medžlisa krimsko-tatarskog naroda“ (u Rusiji proglašena ekstremističkom organizacijom) nameravaju da se probiju na poluostrvo preko državne granice Rusije“, rekla je potparolka MIP Rusije Marija Zaharova na brifingu.Moskva poziva da se ovo spreči.

„Eskalacijom situacije oko Krimskog poluostrva EU nastavlja antihumanitarnu praksu vizne diskriminacije stanovnika Krima koja je u suprotnosti, ne samo sa ključnim međunarodnom standardima u sferi ljudskih prava, već i sa nizom osnovnih dokumanata same EU“, dodala je ona.

Ranije je bivši poslanik Vrhovne rade i preddsednik organizacije „Medžlis krimsko-tatarskog naroda“ Refet Čubarov rekao ukrajinskoj televiziji „Peti kanal“ da njegove pristalice nameravaju da pređu granicu sa Krimom na prelazu „Čongar“ početkom maja.

Po njegoim rečima, u maršu na poluostrvo će u prvim redovima pešačiti članovi organiozacije, narodni poslanici i „zapadni partneri“. On nije isključio ni nasilni prelazak granice.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Sta jos nacisti moraju da urade, pa da Putin reaguje? Jedino da bombarduju Moskvu. A, onda bi se pojavio Lavrov i pozvao na mir.

  2. Majski Uranak says:

    Teritorija Krima je teritorija države koja se zove Ruska Federacija i oni koji rukovode tom državom su prema ustavu dužni da je brane i odbrane od bilo kog neprijatelja koji ju napada.Svako ko imalo zna istoriju nesme da ima dilemu da li će to rukovodstvo RF učiniti ili neće.Opet,istorija ,koju neki nazivaju učiteljicom života JEDNOZNAČNO pokazuje kako su prošli SVI oni koji su krenuli - završili su,u najmanju ruku,neslavno. Ovo je opomena a svi koji misle da mogu PEŠKE NA MAJSKI URANAK na Krim - neka PROBAJU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *